Ζιάγκος: «Γίνεται μια πολύ σημαντική προσπάθεια»

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε και έκανε τον απολογισμό των πρώτων αγωνιστικών και μίλησε για το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κόουτς του Πανιώνιος Βίκος Cola στην media day:

«Όσον αφορά την αποτίμηση αυτών των τριών εβδομάδων, κατά γενική ομολογία, γίνεται μια πολύ σημαντική προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, εντός κι εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Επίσης, αυτή η προσπάθεια αποτυπώνεται στο παρκέ, κυρίως μέσα από την απόδοση των παιδιών, αλλά και στις προπονήσεις, την ψυχολογία τους και στα δύο τελευταία παιχνίδια».

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Όσο για το ματς με τον Παναθηναϊκό, είμαστε ρεαλιστές, έχουμε πλήρη επίγνωση του ποιοι είμαστε και που βαδίζουμε και του που θέλουμε να φτάσουμε. Γνωρίζουμε το μέγεθος και τη δυναμικότητα του προσεχούς αντιπάλου. Από την άλλη, όμως, υπάρχουν τρεις σταθερές που μας ακολουθούν φέτος και που σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν τη συμπεριφορά μας: το ειδικό βάρος της φανέλας και το όνομα του συλλόγου, ο αθλητικός μας εγωισμός και ο κόσμος. 

Αυτά δεν μας επιτρέπουν να γίνουμε ο σάκος του μποξ κανενός. Υπάρχει μια παραφιλολογία για ντεφορμάρισμα του Παναθηναϊκού, αλλά εμάς από το ένα μπαίνει, από το άλλο βγαίνει. Ο Παναθηναϊκός έχει το βάθος και την ποιότητα, αν του δώσεις το έδαφος και τις συνθήκες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, να σε σκοτώσει. Εμείς ασχολούμαστε εδώ και 3 εβδομάδες καθημερινά, σε κάθε προπόνηση και παιχνίδι, με τον εαυτό μας και την ομάδα μας. Τι μπορούμε να κάνουμε, για να βελτιωθούμε αμυντικά και επιθετικά».

Για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας: «Ο Κράβιτς έφτασε σήμερα. Ήταν σε μια Α αγωνιστική διαδικασία το προηγούμενο διάστημα, με μια μικρή παύση δύο εβδομάδων, έκανε προπονήσεις ατομικά. Η υγεία του είναι σε καλή κατάσταση, πρέπει να βελτιωθεί και η αγωνιστική του κατάσταση. Ο Νταλό μόλις προχθές μπήκε σε προπονητική διαδικασία πάλι. Έχει ξεπεράσει κατά 95% τον τραυματισμό του. Δεν νομίζω ότι είναι σε θέση να αγωνιστεί σε ένα παιχνίδι τόσο υψηλών απαιτήσεων, όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό. Θα προτιμήσουμε να πάμε πιο συντηρητικά, για να είναι έτοιμος στα πιο σημαντικά παιχνίδια για εμάς. Ο ΜακΝίλι υπολογίζεται κανονικά».

Για τη σημασία του κόσμου: «Ο κόσμος δεν επιστρέφει μόνο μετά από 2 αγωνιστικές, αλλά μετά από δύο χρόνια. Στην κατηγορία την οποία και παραδοσιακά και ιστορικά και αγωνιστικά ανήκει αυτός ο σύλλογος. Είναι το μίνιμουμ επιπέδου που πρέπει να βρίσκεται αυτός ο σύλλογος. Τις συγκινήσεις και τα συναισθήματα σε αυτόν τον κόσμο τον δίνει μόνο η Α1. Εκεί είναι ο στόχος να καθιερωθεί η ομάδα, αρχής γενομένης από φέτος. Τον περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία την Κυριακή. Αν ο κόσμος ήταν παρών στο παιχνίδι με τον Προμηθέα, πιθανώς να μιλούσαμε για διαφορετικό αποτέλεσμα. Την Κυριακή θα του δείξουμε εμπράκτως ότι έχει ξεκινήσει ένας μεγάλος αγώνας, σε μια εξίσωση, που ο κόσμος είναι αναντικατάστατος παράγοντας».

 

Για την επιστροφή της ομάδας σε νίκες: «Εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε μια νοοτροπία ότι δεν σημαδεύουμε παιχνίδια κι ότι οφείλουμε σε κάθε ένα από αυτά να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Προετοιμαζόμαστε για κάθε ματς ανεξάρτητα από τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Το οφείλουμε και στους εαυτούς μας, αλλά κυρίως στην ιστορία αυτής της ομάδας. Κάθε πιθανότητα που θα έχουμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και κάθε ένα, θα τη διεκδικούμε και για τα 40 λεπτά».