ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Την Ιστορία την κουβαλάς δεν την καπηλεύεσαι κύριε…

0

Ας μάθουν κάποιοι κύριοι που θέλουν να λέγονται πρόεδροι ποδοσφαιρικών σωματείων ότι την ιστορία την κουβαλάς και την φέρνεις μαζί σου από τις ξεριζωμένες πατρίδες της Σμύρνης. Δεν την καπηλεύεσαι γιατί η Ιστορία είναι αμείλικτη και υπάρχουν φορές που είναι και εκδικητική όταν προσπαθείς να την καπηλεύσεις με τα χρήματα….

Σήμερα μάθαμε ότι στο ημερολόγιο της ΑΕΚ για το 2020 (που φέρεται να ιδρύθηκε στην Αθήνα σε ένα “πατάρι” της οδού Βερανζέρου) θα υπάρχει ιδιόχειρο κείμενο μεγαλοστελέχους της ομάδας που θα είναι αφιερωμένο στους πρόσφυγες του 1922.

Αλήθεια πόσο προσφυγιά πουλάτε κύριε και πόσο κάνει για να ξέρουμε αν είναι να αγοράσουμε κάτι τις….

Αλήθεια κύριε, η ανταλλαγή πληθυσμών έγινε στην Σμύρνη? Μάθετε πρώτα, διαβάστε πρώτα, και μετά αναφέρετε λόγια που ποτέ δεν γράφτηκαν στην ιστορία. Η ανταλλαγή πληθυσμών κύριε έγινε ΜΟΝΟ στην Κωνσταντινούπολη εκεί οι Κωνσταντινουπολίτες μπόρεσαν και πήραν τις περιουσίες τους και ήρθαν στην Ελλάδα. Στην Σμύρνη κύριε, τους έσφαξαν, τους έπνιξαν, τους έκαψαν, τους αφάνισαν.

Μην διαστρεβλώνετε την ιστορία προς όφελός σας, η Ιστορία είναι γραμμένη από τον Πανιώνιο και τον Απόλλωνα που ένιωσαν στο “πετσί τους” τι σημαίνει προσφυγιά. Διωγμένοι από τις πατρίδες τους άφησαν πίσω τα σπίτια επαύλεις και τα καλά σχολεία που είχαν φτιάξει οι Σμυρνιοί. Αλλά κύριε το κυριότερο άφησαν άταφους συγγενείς αδερφούς μανάδες και πατεράδες στην θάλασσα της Σμύρνης.

Αυτοί είναι οι πρόσφυγες κύριε… όχι αυτοί που κατά καιρούς πέρασαν από την ομάδα σας χαιρετώντας ναζιστικά μπροστά στην οργανωμένη θύρα σας. Αυτοί δεν χωρούν στις τάξεις των προσφύγων γιατί αυτοί κύριε είναι οι “δολοφόνοι” των λαών και των προσφύγων.

Καληνύχτα κύριε, μάθετε λίγο Ιστορία και μετά αποφασίστε να γράψετε για πρόσφυγες και για κυβερνήσεις που συρρίκνωσαν τον Ελληνισμό.

Τσακίρης Λάμπρος

 

Στη μικτή Αθηνών ο Μαρίνος Φυντάνης της Κ12 του Πανιώνιου

Previous article

Πανιώνιος Su Casa – ΠΑΟΚ σε αριθμούς

Next article
Login/Sign up