ΜΠΑΣΚΕΤ

Τέλος η Basket League 2019-2020

0

Πριν λίγη ώρα τελείωσε η τηλεσυνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ και ομόφωνα αποφασίστηκε ότι το πρωτάθλημα 2019-2020 τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα.

Τέλος έβαλε η τηλεσυνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Δεν υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να συνεχιστεί, από την ώρα που οι ομάδες έχουν πλέον λύση τους ζυγούς για τους παίκτες τους και έχουν αποχωρήσει οι πιο πολλοί.

Αυτό που δεν έχει συμφωνηθεί αφού τώρα αρχίζουν να ακούγονται προτάσεις είναι το πρωτάθλημα θα θεωρηθεί ως μη γενόμενο, που ακούγεται έντονα ή, θα υπάρξουν απονομές και… αποχωρήσεις. Πάντως απ’ ότι ακούγεται και ακούγεται από τους πιο πολλούς είναι πλέον στο νέο πρωτάθλημα οι ομάδες να είναι 16 και να μην πέσει καμία ομάδα και να ανέβουν από την Α2 δύο ομάδες.

Η ΕΟΚ έτσι κι αλλιώς πρέπει να συμφωνήσει σε όλο το πλάνο και το ίδιο πρέπει  να κάνει και η Πολιτεία αφού για όλα αυτά θα απαιτηθούν ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Το ποιες ομάδες θα ανέβουν από την Α2 είναι ένα άλλο θέμα που αφορά την ΕΟΚ και σε αυτό το θέμα θα ασχοληθεί πραγματικά τις επόμενες ημέρες.

Πάντως ακόμα ένα θέμα που θα τεθεί στο τραπέζι μετά την κρίση του κορωνοϊού είναι αν οι “16” ομάδες θα αντέξουν το οικονομικό που θα προκύψει για την επόμενη σεζόν μιας και τα τηλεοπτικά συμβόλαια της ΕΡΤ είναι προκαθορισμένα και λιγοστά. Πλέον το καυτό μπαλάκι το παίρνουν οι εκάστοτε ΚΑΕ που πρέπει να τα βάλουν κάτω και να δουν αν μπορούν να βγουν οικονομικά σε ένα επόμενο πρωτάθλημα.

Η επίσημη ανακοίνωση του Δ.Σ της ΕΣΑΚΕ

Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο πλανήτης προτεραιότητα για όλες και όλους μας είναι η προστασία της ζωής και της δημόσιας υγείας. Η προτροπή μας προς όλες και όλους που αγαπούν το μπάσκετ είναι να επιδείξουν υπεύθυνη στάση και να ακολουθούν τις εντολές των ιατρών.

Λαμβάνοντας υπ΄οψιν το χωρίς προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία φαινόμενο της πανδημίας του COVID 19, η οποία από τις 13 Μαρτίου 2020 οδήγησε στην αναστολή του Πρωταθλήματος της EKO Basket League και από τις 18 Μαρτίου 2020 σε αναστολή λειτουργίας των ΚΑΕ και του ΕΣΑΚΕ,  βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κατάσταση ανωτέρα βίας που απαιτεί άμεσες αποφάσεις.

Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος και να συνεργασθεί με την ΕΟΚ για την επίτευξη συμφωνίας προκειμένου να υποβληθεί αίτημα  στον Υφυπουργό Αθλητισμού  αφ’ ενός να διακόψει οριστικά το Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης της EKO Basket League (A1 Εθνικής Κατηγορίας) αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 λόγω ανωτέρας βίας με ειδική για αυτό νομοθετική ρύθμιση και αφ΄ ετέρου να προβεί σε εξαιρετική νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει στον ΕΣΑΚΕ (κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων) το δικαίωμα να προβεί στην τροποποίηση της Προκήρυξης του άνω Πρωταθλήματος.

Οι ευχές, οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι για όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Ευχή μας, επίσης, είναι μετά το τέλος αυτής της δοκιμασίας να σμίξουμε ξανά όλες και όλοι στα γήπεδα του μπάσκετ προκειμένου να χαρούμε το αγαπημένο μας άθλημα. Και επιδίωξη μας αποτελεί στο νέο ραντεβού με τους φιλάθλους μας το Πρωτάθλημα μας να είναι ακόμη πιο ισχυρό.

Γαβριήλ: “Τιμή μου να βρίσκομαι στον πάγκο του Πανιώνιου”

Previous article

Στέλιος Αποσπόρης: “Οι ομάδες χτίζονται μέσα και έξω από το γήπεδο”

Next article
Login/Sign up