ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τέλη Μαΐου η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League

0

Αύριο Πέμπτη είναι η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της Λίγκας όπου θα συζητηθεί ως πρώτο θέμα το πότε θα επανεκκινίσει το πρωτάθλημά της Super League 1.

Στην αυριανή τηλεδιάσκεψη θα ενημερωθούν οι 14 ΠΑΕ ότι τα προπονητικά τους κέντρα θα παραμείνουν κλειστά έως τις 30 Απριλίου. Όλα εξαρτώνται από το πως θα πάει η επιδημία του covid 19 στην Ελλάδα και θα ανακοινωθεί πως θα ανοίξουν προς τα μέσα Μαΐου, έτσι ώστε οι ομάδες να αρχίσουν τις προπονήσεις που θα κρατήσουν περίπου 15 με 20 ημέρες.

Σκοπός της Λίγκας με την σύμφωνη πάντα γνώμη της πολιτείας είναι τα play out και τα play off να ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου. Πιο πιθανή ημερομηνία επανεκκίνησης των αγώνων ακούγεται ότι είναι το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαΐου.

Τα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή διεξάγονται σε 10 αγωνιστικές, ενώ εκκρεμούν οι επαναληπτικοί ημιτελικοί (Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, Άρης – ΑΕΚ) και ο τελικός του Κυπέλλου. Αυτές οι 11 μέρες δράσης και ο τελικός εκτιμάται ότι μπορούν να διεξαχθούν μέσα σε 45 ημέρες, ενώ αν ο χρόνος πιέζει, ίσως γίνουν μέσα σε 40 ημέρες.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η σεζόν στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί το διάστημα 10-15 Ιουλίου. Για τα play out όπου ακόμα δεν έχει γίνει η κλήρωση είναι πιο εύκολο το πρόγραμμα μιας και οι αγωνιστικές είναι 7 και θα διεξάγονται παράλληλα με τα play off.

Τέλος η Super League έχει συμφωνήσει με τη Nova, από τις 10 αγωνιστικές των πλέι οφ, οι 8 να διεξαχθούν Σαββατοκύριακο και να οριστούν μόλις δύο εμβόλιμες μεσοβδόμαδα. Το πιθανότερο σενάριο είναι να διεξαχθούν 6 ή 7 αγωνιστικές Σαββατοκύριακο και 4 ή 3 να είναι εμβόλιμες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Η απάντηση του υπεύθυνου ενημέρωσης προς την Πανιώνια οικογένεια

Previous article

Ντομίνγκες: “Είναι απίστευτα τα όσα ζούμε”

Next article
Login/Sign up