ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην Γ’ Εθνική ο Πανιώνιος θα δηλωθεί από τον ερασιτέχνη

0

Ο Πανιώνιος και επίσημα από σήμερα θα αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική κατηγορία και στο νότιο όμιλο

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ερασιτέχνης Πανιώνιος όπου εξηγεί τους λόγους που δεν μπόρεσε ο Πανιώνιος να βρει τον επενδυτή που θα τον οδηγούσε στην Super League 2 είναι σαφέστατη και πλέον η ομάδα θα ακολουθήσει το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Από τις 13 Αυγούστου, όταν και ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. έλαβε και επισήμως την πρόσκληση για συμμετοχή στην επαγγελματική κατηγορία της Super League 2, επί 30 ημέρες η διοικούσα επιτροπή και τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου προσπάθησαν με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτούν τον ομολογουμένως λίγο χρόνο που είχαν στη διάθεση τους, προκειμένου να «τρέξουν» τις διαδικασίες για τη δημιουργία ΠΑΕ, να έρθουν σε συνεννόηση με ενδιαφερόμενους επενδυτές, να φροντίσουν για τη διαφύλαξη του κύρους και των αξιών του Συλλόγου απέναντι σε «αρπακτικά» που θεώρησαν ότι θα έβρισκαν πρόσφορο έδαφος να πάρουν στα χέρια τους τον Πανιώνιο και, ταυτόχρονα, να ετοιμάσουν εναλλακτικά πλάνα στην πολύ πιθανή περίπτωση που δεν θα μπορούσε να ευοδωθεί η βαθιά επιθυμία όλων μας, να ξαναδούμε τον Ιστορικό στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Μετά την αποχώρηση του ενδιαφερόμενου επενδυτή την προηγούμενη εβδομάδα, αποφασίστηκε να γίνει μία ακόμα τελευταία προσπάθεια να συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες οικονομικές δυνάμεις, για να στηριχθεί η δημιουργία της νέας ΠΑΕ. Με βάση αυτό το σκεπτικό, εκτός από επαφές με αρκετούς νέους ενδιαφερόμενους επενδυτές αλλά και «παλαιότερους» συνοδοιπόρους του Ιστορικού, έγινε ένα δημόσιο κάλεσμα για Πανιώνια Συστράτευση σε γνωστούς φίλους και υποστηρικτές προκειμένου να συνδράμουν. Δυστυχώς, οι συγκυρίες και οι πιεστικές προθεσμίες (16 του μηνός έπρεπε να γίνει η κατάθεση εγγυητικής και Μετοχικού Κεφαλαίου και ταυτόχρονα εξέπνεε και η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στη Γ’ Εθνική) είχαν ως αποτέλεσμα η ανταπόκριση να είναι πολύ μικρή και τα περιθώρια να μετατραπούν πλέον σε μηδαμινά.

Αποφασίστηκε, λοιπόν, η ομάδα να δηλωθεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με δύο προϋποθέσεις:

Καταρχάς, η επάνοδος του Πανιωνίου στις επαγγελματικές κατηγορίες θα παραμείνει φυσικά μονόδρομος και ο απόλυτος στόχος και επιθυμία όλων. Θα πρέπει να υλοποιηθεί, όμως, όχι υπό το καθεστώς ασφυκτικής πίεσης που μπορεί να οδηγήσει σε
λανθασμένες αποφάσεις και σε αδυναμία διαπραγμάτευσης με τους όρους που αξίζουν στον Σύλλογο, με δεδομένο ότι οι προθεσμίες δεν δίνουν τη δυνατότητα μόχλευσης στον Πανιώνιο.

Κατά δεύτερον, η συμμετοχή μας στην Κατηγορία θα γίνει με δομημένο πλάνο και στρατηγικές κινήσεις, που όχι μόνο θα βοηθήσουν αγωνιστικά την ομάδα, αλλά θα προετοιμάσουν οργανωμένα το έδαφος για την επόμενη μέρα του Ιστορικού. Ήδη τα μέλη της διοικούσας επιτροπής και φορέων δίπλα στο Σύλλογο, ετοιμάζονται να παρουσιάσουν το πλάνο τους στο αμέσως επόμενο διάστημα σε όλο τον κόσμο του Πανιωνίου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – Ένα ταξίδι 131 χρόνων που δεν θα σταματήσει ποτέ

Previous article

Η απελπισία είναι ναρκωτικό. Νανουρίζει και παρασύρει το μυαλό στην απάθεια.

Next article
Login/Sign up