ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 190 τα κρούσματα του Κορωνοϊού στην Ελλάδα

0

Σήμερα Παρασκευή 13/3 επιβεβαιώθηκαν άλλα 72 νέα κρούσματα Κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Πλέον η χώρα ανεβάζει επικίνδυνα τους ανθρώπους που νοσούν από τον ιό και με τα νέα 72 κρούσματα ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων στην Ελλάδα ανεβαίνει στους 190. Η κυβέρνηση προχωρά σε κατέβασμα ρολών σε καταστήματα που συγκεντρώνεται κόσμος, όπως καφετέριες, εστιατόρια.

Σοβαρή είναι η κατάσταση πέντε ασθενών, οι όποιοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι οι δυο στην Πάτρα, και από ένα κρούσμα στα νοσοκομεία Σωτηρία, ΑΤΤΙΚΟΝ και ΑΧΕΠΑ.
Αναλυτικά από τα κρούσματα που νοσηλεύονται τα 21 βρίσκονται στην Πάτρα, τα 9 στο Σωτηρία, τα 8 στο ΑΧΕΠΑ, τα 6 στο ΑΤΤΙΚΟΝ, ενώ από ένα κρούσμα νοσηλεύεται σε Μυτιλήνη και Θριάσιο.
Στην Αττική έχουν διαπιστωθεί 85 κρούσματα, στην Ηλεία 40, στην Αχαΐα 9, στη Θεσσαλονίκη 6, στην Ανατολική Αττική 5, στη Ζάκυνθο 4, στην Καστοριά 3, ενώ ένα άτομο είναι από άλλες περιοχές.
Σε ποιες επιχειρήσεις μπαίνει «λουκέτο»
Από το πρωί του Σαββάτου, σταματά η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ειδικότερα, κλείνουν εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφέ και καφετέριες. Στην εστίαση, δεν σταματά το ντελίβερι, ενώ για take away υπηρεσίες θα πρέπει σε όλα τα μαγαζιά οι ουρές να μην υπερβαίνουν τα πέντε άτομα.
Κλείνουν βιβλιοθήκες, πρακτορεία τυχερών παιγνίων ΟΠΑΠ (θα επιτρέπεται μόνο διαδικτυακό στοίχημα), πολιτιστικοί όμιλοι, πολιτιστικά σωματεία, αθλητικοί χώροι και πάρκα αναψυχής. Μένουν ανοιχτοί ζωολογικοί και βοτανικοί κήποι εκτός ίσως από συγκεκριμένα σημεία που συνωστίζεται κόσμος όπως π.χ το Δελφινάριο.
Κλείνουν επίσης κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, οίκοι ανοχής, κατάστημα τατουάζ, μασάζ και περιποίησης νυχιών.

Αναστολή προπονήσεων και στην ΠΑΕ Πανιώνιος

Previous article

ΠΑΕ Πανιώνιος: “Μένουμε Σπίτι” Με αναστολή προπονήσεων

Next article
Login/Sign up