«Σανίδα σωτηρίας» για τον μπασκετικό Πανιώνιο μέσω επενδυτή

Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης στην εκπομπή «Πρώτος Σκόρερ» (Vid)
26 Ιουνίου 2017
Στον Πανιώνιο η Φασούλα
27 Ιουνίου 2017

Ο Γενικός Γραμματέας του ερασιτέχνη μίλησε και για τις εξελίξεις στο μπάσκετ του Πανιώνιου στον Ανδρέα Λεκάκη και στο nstv.gr/nstvlive

Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στο μπάσκετ του ιστορικού των ανδρών όπου σε ερώτηση του Ανδρέα Λεκάκη για το τι μέλη γενέσθαι στο μπάσκετ αυτή τη στιγμή, απάντησε:

Εμείς σαν ερασιτέχνης γυρνώντας η ομάδα πίσω στις πλάτες μας, αν και έχουμε οικονομικά προβλήματα δεχτήκαμε το οικονομικό βάρος που μας αναλογούσε.

Νομίζω ότι καταφέραμε με δικές μας δυνάμεις να το ανεβάσουμε την πρώτη χρονιά από την Β’ Εθνική στην Α2 και την δεύτερη χρονιά με συνεργασία με τον κύριο Βαρουξάκη, να κάνουμε άλλο ένα σκαλοπάτι και να την ανεβάσουμε από την Α2 στην Α1.

Αυτό είναι ένα κομμάτι που δύσκολα το πετυχαίνουνε ΚΑΕ ή ΠΑΕ που είναι υπό κατάρρευση ή που κατέρρευσαν και οπωσδήποτε είναι σημαντικό.

Τώρα έχουμε έναν Γολγοθά μπροστά μας μέσα σε ενάμιση μήνα να κάνουμε σύσταση καινούριας ΚΑΕ, να μαζέψουμε τα χρήματα που απαιτούνται για το μετοχικό κεφάλαιο που είναι γύρω στις 240.000 ευρώ και να εκδώσουμε μια εγγυητική που είναι της τάξεως των 60.000 ευρώ.

Αυτά επειδή δεν μπορούμε σαν ερασιτέχνης αλλά και δεν είναι η αρμοδιότητά μας να τα κάνουμε, θα κάνουμε μία γενική συνέλευση μέσα στην εβδομάδα και θα κάνουμε πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους επενδυτές. Ξεκινώντας από τον φετινό επενδυτή τον κύριο Βαρουξάκη, που αν δεν ανταποκριθεί, γιατί μας έχει κάνει μία τέτοια σχετική δήλωση, θα πρέπει να ψάξουμε για άλλους επενδυτές να πάρουν το βάρος στην πλάτη τους. 

Το μπάσκετ είναι στην χειρότερή του κατάσταση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν επενδυτές, γι’ αυτό βλέπουμε τυχαία σωματεία χωρίς ιστορία στον χώρο να βρίσκονται για ένα δύο χρόνια στην Α1 και μετά να εξαφανίζονται. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να συντηρείς μια ομάδα της Α1 γιατί δεν υπάρχουν ούτε τηλεοπτικά αλλά ούτε διαφημιστικά όπως είναι στο ποδόσφαιρο.

Έχει ελάχιστα έσοδα και τηλεοπτικά ψάχνεις να βρεις πολύ λίγα από κρατικό κανάλι και υπάρχουν και λίγα έσοδα από την stoiximan. Οπότε όποιος έρχεται ξέρει ότι μπαίνει για να χάσει λεφτά στην ουσία με το μπάσκετ, όχι για να επενδύσει και να έχει κάποια κέρδη. 

Ο κύριος Μιχαηλίδης πάντως στο τέλος ανέφερε ότι σε ένα με ενάμιση μήνα θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα όπου θα είναι προς το καλύτερο για τον σύλλογο αλλά και για την ομάδα μπάσκετ του ιστορικού ή προς το χειρότερο και πλέον δεν είναι στο χέρι του ερασιτέχνη η εξέλιξη των γεγονότων μιας και δεν μπορεί οικονομικά να στηρίξει μόνος του αυτό το εγχείρημα.