ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωταθλητής από play-off και 14 ομάδες στη super league

0

Όπως σας είχαμε αναφέρει το μεσημέρι η super league αποφάσισε ότι ο πρωταθλητής πλέον από το 2018-19 θα βγαίνει από τα play-off

Η super league αποφάσισε σήμερα με 13 ψήφους υπέρ και 3 κατά ότι από το πρωτάθλημα 2018-19 η super league θα αποτελείτε από 14 ομάδες και ο πρωταθλητής θα βγει από την διεξαγωγή play-off όπου θα αναμετρηθούν οι πρώτες έξι ομάδες της κανονικής περιόδου.

Την σεζόν 2017-18 θα μπουν στο πρωτάθλημα 16 ομάδες. Στο τέλος της κανονικής διάρκειας και των 30 αγωνιστικών θα υποβιβαστούν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 15η και 16η θέση.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 θα δώσουν play off για να την ανάδειξη του πρωταθλητή. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 13η και την 14η θέση θα δώσουν play out αγώνες με την 2η και την 3η ομάδα της Football League για μία θέση στην Σούπερ Λίγκα.

Η ψηφοφορία ήταν συντριπτικά υπέρ της πρότασης με 13 ψήφους υπέρ και 3 ψήφους (Παναιτωλικός, ΑΕΛ, και Λεβαδειακός) κατά για τους δικούς τους λόγους.

Η απόφαση της Λίγκας έχει ως εξής:

Κατά την συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
 
1/ Αποφασίστηκε με ψήφους 13 υπέρ, 3 κατά και 1 λευκό (ΕΠΟ) η αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος της Super League, με τη συμμετοχή 14 ομάδων από την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.
 
2/ Το θέμα της αναδιανομής των εσόδων από την Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων συζητήθηκε εκτενώς, τέθηκαν διάφορες παράμετροι  και οριστική απόφαση θα ληφθεί στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο.
 
3/ Σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου η Super League θα αιτηθεί από την ΕΠΟ τα ακόλουθα:
 
α/ Να επανέλθει η Α’ ΕΟΟΔ στη δικαιοδοσία της Super League.
 
β/  Να καταργηθεί το παράβολο επικύρωσης επαγγελματικών συμβολαίων ποδοσφαιριστών.
 
γ/ Να τροποποιηθεί η αναλογία διανομής των πειθαρχικών προστίμων από 60%-40%, σε 25%-75%.
 
δ/ Να πραγματοποιηθεί συμψηφισμός οφειλής ΕΠΟ προς ΠΑΕ από το Solidarity της UEFA, με οφειλές της Super League για αμοιβές διαιτησίας.

Μεγάλο βαθμό στην Χίο το πόλο ανδρών

Previous article

Δάρας: “θα ψηφιστεί ομόφωνα από όλους η ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων”

Next article
Login/Sign up