ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποδόσφαιρο θα δούμε… Αλλά το κανονικό ποδόσφαιρο… Θα αργήσουμε να το δούμε…

0

Μπορεί το ποδόσφαιρο να θέλουν να ξεκινήσει στις αρχές Ιουνίου αλλά το πραγματικό ποδόσφαιρο θα αργήσει πολύ να το δούμε όπως το ξέραμε.

Στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη το ποδόσφαιρο σιγά σιγά κάνει τα πρώτα του δειλά βήματα για να ξανά ξεκινήσει… Στην Γερμανία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ξεκίνησε με τους ποδοσφαιριστές να βρίσκονται σε αχανή γήπεδα δίχως φιλάθλους και να πανηγυρίζουν σε άδειες εξέδρες. Στην Ελλάδα η διοργανώτρια αρχή έκανε πρόταση -όπου θα εγκριθεί από την ΕΠΟ- έτσι ώστε να αρχίσουν τα play off και τα play out το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου.

Αλήθεια πόσο ικανοποιημένοι θα είμαστε ως φίλαθλοι και οπαδοί αυτού του αθλήματος όταν οι ομάδες που θα αγωνίζονται μέσα στις γραμμές του ποδοσφαιρικού γηπέδου έχουν άδεια καθίσματα γύρω τους?

Σαν να παίζεται η καλύτερη θεατρική παράσταση και οι ηθοποιοί να παίζουν σε άδειες καρέκλες… Πώς θα σας φαινόταν αυτό?

Το ποδόσφαιρο για να παραμείνει ένα θεαματικό άθλημα χρειάζονται πολλά κομμάτια του παζλ για να ενωθούν και να σχηματιστεί το τελικό προϊόν όμορφο στο μάτι. Δηλαδή δεν νοείται ποδοσφαιρικός αγώνας δίχως σκληρό παιχνίδι, δίχως κάρτες μέσα στο γήπεδο, δίχως λίγο τσαμπουκά στους παίκτες. Αλλά δεν νοείται και ποδοσφαιρικός αγώνας δίχως να υπάρχουν φίλαθλοι και οπαδοί όπου να τραγουδούν και να φωνάζουν για την ομάδα τους.

Όλα αυτά συμπληρώνουν ένα παζλ που κάνει το ποδόσφαιρο το δημοφιλέστερο άθλημα απ’ όλα τα ομαδικά αθλήματα του κόσμου. Δυστυχώς στην τρέχουσα συνθήκη, η φοβία της άμεσης επαφής θα δημιουργήσει στους ποδοσφαιριστές μίας άλλης φύσεως πίεση. Όχι για το αποτέλεσμα του ματς, όχι για τον στόχο της ομάδας στη χρονιά, ούτε καν για ένα ενδεχόμενο τραυματισμό. Αλλά για το αν θα μπορέσει ο κάθε ποδοσφαιριστής να βγει υγιής για το επόμενο παιχνίδι.

Κλείνοντας θέλω να αναφέρω ότι δυστυχώς τις άδειες κερκίδες δεν τις έχει συνηθίσει κανείς, δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθούν οι ομάδες όταν δεν θα βλέπουν κόσμο μέσα στο γήπεδο, τι πάθος θα βγάλουν? Δυστυχώς το ποδόσφαιρο μπορεί να κάνει το restart αλλά δεν θα είναι το ποδόσφαιρο που ξέραμε τόσα χρόνια…

Πάνθηρες: Οι εστίες μόλυνσης είναι περαστικές

Previous article

Κορωνοϊός: 3 νέα κρούσματα – 2876 συνολικά ασθενείς – 2 νέοι θάνατοι

Next article
Login/Sign up