Πέντε αγωνιστικές «κόλαση» για τον Πανιώνιο

Η μάχη της παραμονής στην Α1 είναι στην έξαρσή της και τέσσερις ομάδες παλεύουν για την σωτηρία και την παραμονή στην Α1 basket league

Η τελική ευθεία στην basket league είναι ήδη μπροστά μας, μένουν πέντε αγωνιστικές και ο Πανιώνιος, ο Κόροιβος, αλλά και ο Άρης και ο ΓΛ Φάρος παλεύουν για την σωτηρία στην basket league.

Για πρώτη φορά φέτος ο Πανιώνιος μετά την νίκη επί του Λαυρίου κατάφερε να φύγει από την ζώνη υποβιβασμού και με διαφορά πόντων «καβάλησε» τον Κόροιβο όπου τον «έσπρωξε» στην ζώνη του υποβιβασμού.

Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου ταξιδεύει την Τρίτη του Πάσχα στα Τρίκαλα για να μπορέσει να κάνει για φέτος την πρώτη της νίκη εκτός έδρας. Σε μία έδρα όπου τα Τρίκαλα έχουν πλέον πετάξει λευκή πετσέτα και περιμένουν απλώς το τέλος της φετινής περιόδου.

Τώρα ο ΓΛ Φάρος κατάφερε και αυτός και πήρε μία υπέρ πολύτιμη νίκη επί του Κολοσσού και έφτασε τις 8 νίκες. Αν έλεγες στην αρχή του πρωταθλήματος ότι οι 8 νίκες αν σου φτάνουν να σωθείς? Θα έλεγες ΝΑΙ, αλλά έτσι όπως έγιναν τα πράγματα δεν ξέρω αν σου φτάνουν?

Αν κοιτάξει όμως, κάποιος το πρόγραμμα του Φάρου μέχρι το τέλος, αντιλαμβάνεται ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μεγάλος. Εκτός από τον τελικό της Αμαλιάδας με τον Κόροιβο που έχει να δώσει, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου έχει να αντιμετωπίσει στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, ομάδες από τα επάνω πατώματα του βαθμολογικού πίνακα και δείχνει δύσκολα να τις κερδίσει.

Ο Άρης μπορεί να έχασε από τον Παναθηναϊκό αλλά το πρόγραμμα που έχει είναι βατό για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και δύσκολα θα κινδυνέψει αγωνιστικά. Να σημειώσουμε εδώ ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι στα δικαστήρια γιατί η εγγυητική που έχει δείχνει ότι είναι πλαστή και θα αποδειχτεί στις δικαστικές αίθουσες αν είναι γνήσια ή Όχι?. Στους κανονισμούς του μπάσκετ πάντως δεν ισχύει η αφαίρεση βαθμών ως τιμωρία, αλλά η αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα.

Ο μπλεγμένος της υπόθεσης για την σωτηρία είναι ο Κόροιβος, ο οποίος πηγαίνει στον Φάρο την Τρίτη του Πάσχα και αν δεν κερδίσει και νικήσει ο Πανιώνιος τα Τρίκαλα βάζει υποψηφιότητα για την δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει τα Τρίκαλα στην Α2. Η ομάδα του Καλαμπάκου έχει να δώσει δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Προμηθέα και Κύμη και το τελευταίο παιχνίδι για φέτος στην έδρα τους με τα Τρίκαλα.

Τώρα το τι θα συμβεί στην τριπλή ισοβαθμία του Πανιώνιου του Κόροιβου και του Φάρου είναι μια εκδοχή που η ομάδα του Πανιώνιου δεν θέλει να την σκέπτεται.

Ένα σενάριο το οποίο θα μοιάζει αρκετά πιθανό, αν και εφόσον ο Κόροιβος νικήσει τον Φάρο την επόμενη αγωνιστική, είναι αυτό της τριπλής ισοβαθμίας στις 8 νίκες. Σε αυτή την περίπτωση, «ριγμένος» θα είναι ο Πανιώνιος που έχει στην πλάτη του την ήττα με 30 πόντους διαφορά από τον Φάρο στον πρώτο γύρο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης υπερτερεί σε περίπτωση απλής ισοβαθμίας με τον Κόροιβο, αλλά δεν θέλει να μπλεχτεί σε οποιαδήποτε ισοβαθμία που περιλαμβάνεται η ομάδα της Λάρισας.

Αγ. Φάρος Αρης Πανιώνιος Κόροιβος Τρίκαλα
22η Κόροιβος Κύμη* Τρίκαλα Φάρος* Πανιώνιος*
23η ΑΕΚ* Τρίκαλα Ολυμπιακός* Προμηθέας Αρης*
24η Λαύριο Πανιώνιος* Αρης ΠΑΟ* Ρέθυμνο
25η Ολυμπιακός* Ρέθυμνο* ΠΑΟΚ* Κύμη Κολοσσός*
26η ΠΑΟΚ Κολοσσός Ρέθυμνο Τρίκαλα* Κόροιβος