ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρουσιάστηκε από την ΚΑΕ Πανιώνιος Βίκος Cola ο Θανάσης Σκουρτόπουλος (Vid)

0

Παρουσιάστηκε και επίσημα από την ΚΑΕ Πανιώνιος ο Θανάσης Σκουρτόπουλος σαν ο “ηγέτης” στην τεχνική ηγεσία του Πανιώνιου Βίκος Cola

Η παρουσίαση ξεκίνησε με ένα video promo του Κωνσταντίνου Καραστεφανή για τον μπασκετικό Πανιώνιο.

Ακριβώς μετά τον λόγο πήρε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ κύριος Σταύρος Αλευρογιάννης όπου είπε:

Βρισκόμαστε εδώ μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά, γεμάτη άγχος , γεμάτη λάθη, γεμάτη απειρία. Όπου ο Πανιώνιος κατόρθωσε να κάνει επτά νίκες στην Α1 κατηγορία και να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία όπως και του αξίζει.

Είμαστε εδώ για να ξεκινήσουμε μια νέα προσπάθεια, όλοι μαζί για να φέρουμε τον Πανιώνιο στην θέση που πραγματικά του αξίζει. Έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας ως ηγέτη αθλητικό της ομάδας, τον ομοσπονδιακό προπονητή τον Θανάση Σκουρτόπουλο. 

Οι συστάσεις για τον κύριο Σκουρτόπουλο είναι περιττές και φέρει ένα πολύ βαρύ βιογραφικό. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να ξανά κάνει τον Πανιώνιο μας μεγάλο.

Θέλω να τον καλωσορίσω στην οικογένεια του Πανιώνιου, να του ευχηθώ πραγματικά καλή χρονιά και καλή επιτυχία στο έργο του.

Μετά την παρουσίαση του βιογραφικού του Θανάση Σκουρτόπουλου από τον εκπρόσωπο τύπου της ΚΑΕ κύριο Βαλαβάνη τον λόγο πήρε ο προπονητής του Πανιώνιου πλέον, Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος είπε:

Θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας καλωσορίσω που είστε κοντά μας την σημερινή ημέρα. Από σήμερα ξεκινάει όχι μια καινούρια εποχή θα έλεγα, αλλά μια καινούρια στιγμή για τον Πανιώνιο.

Μετά από μια δύσκολη αγωνιστική χρονιά όπως είπε και ο πρόεδρος η ομάδα κατάφερε να παραμείνει στην Α1 και το επόμενο βήμα είναι να σταθεροποιηθεί και να πάει λίγο καλύτερα.

Μιλάμε για μία ομάδα που έχει χαράξει την δική της πορεία στο Ελληνικό μπάσκετ σε πάρα πολλούς τομείς κυρίως στην παραγωγή παικτών, σε τίτλους, σε μεγάλες στιγμές για τους φίλους της, αλλά και σε μεγάλες στιγμές για την Ελλάδα.

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη βαριά ιστορική φανέλα την οποία όλοι έχουμε υποχρέωση να την υπερασπιζόμαστε με το καλύτερο δυνατό που μπορούμε και να προσφέρουμε.

Αυτός είναι και ο στόχος ο δικός μου. Θα ήθελα όλοι μαζί, ο καθένας με τον τρόπο του να συνεισφέρουμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια πετυχημένη χρονιά οπότε ακόμα θα μας κάνει να είμαστε ευχαριστημένοι να καταφέρουμε να φεύγουμε με χαμόγελα από το γήπεδο. Να βλέπουμε όμορφο θέαμα, να βλέπουμε μια ομάδα να αγωνίζεται παθιασμένα και να καταφέρει να παίρνουμε τα αποτελέσματα τα οποία θα μας επιτρέψουν να έχουμε μια άνετη χρονιά.

Βέβαια να δημιουργήσουμε μέσα από αυτή μια φιλοδοξία μεγαλύτερη σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Όσο αφορά την πλευρά μου μπορώ να διαβεβαιώσω τον καθένα αυτό θα γίνει με πολύ σκληρή δουλειά θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν και εγώ και οι συνεργάτες μου να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και όπως είπα και πριν στο τέλος της χρονιάς να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι γι’ αυτό που έχουμε ζήσει.

Αυτά είπε και ο καινούριος κόουτς πλέον του Ιστορικού και μετά τις ευχαριστίες της ΚΑΕ για την φιλοξενία που τους έκανε το ψηφιακό μουσείο της Νέας Σμύρνης προχώρησαν σε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους που ήταν εκεί.

Για το αν το όνομα «Πανιώνιος» ήταν αρκετό να πει το «ναι»: «Τα καλύτερα είναι μπροστά μας, όλοι περνάμε δύσκολα. Στην προηγούμενη θητεία μου είχαν ξεκινήσει όλα καλά, αλλά υπήρξαν προσωπικές διαφωνίες με τον Λιανό και θεωρήσαμε πως πρέπει να τελειώσουμε την συνεργασία μας. Για εμένα Πανιώνιος ισούται με μπάσκετ! Έχω πολλούς φίλους εδώ. Ήταν μεγάλο κίνητρο και θεώρησα πως από αυτή τη συνεργασία μπορούμε να επωφεληθούμε όλοι από αυτό. Το όνομα και μόνο φτάνει για να αρχίσουμε κάτι καλό».

Για την διαφορά σε καταστάσεις, τότε και τώρα: «Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Όλοι γινόμαστε πιο ώριμοι. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύνολο ισχυρό σε σχέσεις και ο καθένας να δώσει το καθετί για να έχουμε την επιτυχία που όλοι θέλουμε».

Για το οικονομικό κομμάτι με την ομάδα: «Την οικονομική ηρεμία τη θέλουμε όλοι. Εύχομαι να μην ζήσω καταστάσεις όπως η περσινή. Πέρυσι λειτούργησαν όλα μέσα από την καλή σχέση των παικτών, των μελών και την τακτοποίηση του Μπούμπουρα. Μέσα από το οικονομικό είσαι πιο ήρεμος, είσαι αξιόπιστος, ειδικά προς τον παίκτη και δεν δίνεις δικαιώματα έξω. Η δουλειά γίνεται πιο εύκολη και το αποτέλεσμα είναι δεδομένο».

Για τα μεταγραφικά: «Αυτή τη στιγμή θέλουμε να υπάρχει ισορροπία όσον αφορά το ξένο κι ελληνικό κομμάτι. Ως προς το ελληνικό πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και να συνδυάσουμε το παλιό με το καινούριο. Ο δυνατός και σωστός χαρακτήρας, η όρεξη για δουλειά και η φιλοδοξία».

Για τις ευκαιρίες σε νέα παιδιά: «Ο Πανιώνιος βρίσκεται σε ένα υψηλό επίπεδο παραγωγικά. Δυστυχώς η πρώτη ομάδα δεν έχει καρπωθεί από αυτό. Μετά από καιρό, και με το νέο γήπεδο, θα πρέπει να υποδεχθεί αυτά τα παιδιά και στην πρώτη ομάδα, να γίνουν μέρος όλου του έργου».

Για την ανακοίνωση των «Πανθήρων»: «Με την αποχώρησή μας από την έδρα, προστίθεται και αυτό το πρόβλημα. Είναι δεδομένο πως είναι παιδιά με διαφορετική κουλτούρα. Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι παραπάνω από την δημιουργία μιας ομάδας που θα τα ξεπεράσει όλα αυτά και θα περιμένει τον κόσμο να έρθει να στηρίξει».

Ερωτήσεις έγιναν και στον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ κύριο Σταύρο Αλευρογιάννη ο οποίος απάντησε:

Για τα λάθη στα οποία αναφέρθηκε:

«Όταν ανέλαβα τις τύχες τις ομάδες πέρυσι, δεν ήμουν από αυτούς που δήλωνα διοικητικός παράγοντας. Όλοι γνωρίζετε το επάγγελμά μου. Δεν υπάρχει κανείς που να παραγνωρίζει το πάθος και την ενέργεια που έδειξα για το καλό του Πανιωνίου. Όταν μιλάμε για λάθη και απειρίες, δεν υπάρχει υπεύθυνος που να μην κάνει λάθη. Όλοι ευχόμαστε να μην είναι κρίσιμα. Τα λάθη αυτά δεν ήταν αξεπέραστα. Η επιτυχία του Πανιωνίου στο τέλος έδειξε ότι είμαστε όλοι εδώ».

Για το γηπεδικό:

«Γίνονται καθημερινές προσπάθειες. Δεν υπάρχουν πολλά γήπεδα όμως που να παίρνουν αδειοδότηση για την Α1. Ψάχνουμε την καλύτερη λύση. Έχουμε ξεχωρίσει 2-3 περιπτώσεις. Είμαστε κοντά στην κατάλληλη λύση. Μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε νεότερα».

Για τα μεταγραφικά:

«Είναι στην φιλοδοξία μας να βρούμε καλούς παίκτες και να βοηθήσουμε τον κόουτς. Ο Πανιώνιος πρέπει να ξαναμπεί στην παραγωγική διαδικασία. Από την πλευρά μας πρέπει να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία για τον Πανιώνιο. Οι Παίδες κατέκτησαν την 2η θέση στο Πανελλήνιο. Πρέπει ο Πανιώνιος να είναι και πάλι υγιής στέκεται στα δικά του πόδια και μπορεί να υποδεχθεί παιδιά που θέλουν να γίνουν μεγάλοι μπασκετμπολίστες».

Για την ανακοίνωση των «Πανθήρων»:

«Σας είπα πως λάθη γίνονται από όλους και δεχόμαστε όλοι κριτική για αυτά που κάνουμε. Κι εμείς την δεχόμαστε, όταν αυτή είναι καλοπροαίρετη. Έχουμε βάλει πλάτη για την ομάδα, γιατί τη θέλουμε ενωμένη. Θα φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα κι έχουμε τον καλύτερο κόουτς που υπήρχε. Θέλουμε όλους να αγκαλιάσουν την ομάδα, όχι τα άτομα. Τους περιμένουμε όλους να έρθουν κοντά μας».

Απέκτησε τον Γιώργο Αλεβίζο το Πόλο του Πανιώνιου

Previous article

Στην Ελλάδα για να υπογράψει ο Αμπντουλαγιέφ

Next article
Login/Sign up