ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παπαβασιλείου: “Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, νίκη ψυχολογίας”

0

Ο Νίκι Παπαβασιλείου με την παρθενική του εμφάνιση στον πάγκο του Ιστορικού έφερε χαμόγελα, μετά την νίκη επί της ΑΕΛ

Ο κόουτς του Πανιώνιου έδωσε συνέντευξη τύπου όπου αναφέρθηκε στην νίκη αυτή πως ήταν νίκη ψυχολογίας για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά ο Παπαβασιλείου αναφέρθηκε στον αγώνα:

«Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη, μία νίκη ψυχολογίας. Την χρειαζόμασταν πάρα πολύ. Παίρνοντας μία τόσο σημαντική νίκη, κάνει και την δουλειά μου πιο εύκολη σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Δείξαμε νοοτροπία νικητή στο παιχνίδι. Δείξαμε πόσο πολύ το θέλαμε. Παίζει σημαντικό ρόλο η διαχείριση των συναισθημάτων. Προσπάθησα με τα παιδιά να τους βγάλω το πολύ μεγάλο βάρος που έχουν στις πλάτες τους και να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο, σε ότι έχει να κάνει με τα πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ανταποκριθήκαμε σε μεγάλο βαθμό σε αυτά που ήθελα να δω. Πιέσαμε ψηλά, να μην δώσουμε χώρους στον αντίπαλο. Δεν γυρίσαμε απλώς πίσω για να μαζευτούμε, θέλαμε συνεχώς να κερδίσουμε την μπάλα, αυτό έκανε την διαφορά στο παιχνίδι. Απέναντι σε ομάδα ποιοτική και δύσκολη. Νομίζω η ΑΕΛ ήταν πολύ επικίνδυνη μόνο στις στατικές φάσεις, εκεί είχαμε τα προβλήματα μας.

Ξέραμε ότι αν έχανε η ΑΕΛ ότι θα έβαζε 6-7 παίκτες στην περιοχή, όμως δεν καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε σωστά. Η νίκη μας ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Προσπαθούμε να περάσουμε κάτι διαφορετικό, να έχουμε υπομονή και να δημιουργούμε προϋποθέσεις για να κερδίσουμε. Δεν θέλω να μπαίνουμε στο γήπεδο για να μην χάσουμε, αλλά για να κερδίσουμε, έχει μεγάλη διαφορά. Θα βάλουμε πράγματα στο παιχνίδι μας. Αν σε κάθε παιχνίδι έχουμε αυτήν τη διάθεση θα πάμε πολύ καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με έφεραν εδώ, τον κ. Ζαμάνη και τον κ. Δάρα. Νομίζω και οι παίκτες αυτές τις 15 μέρες είχαν την διάθεση να δουλέψουμε σκληρά και βέβαια ο κόσμος πέρασε και από το ξενοδοχείο να βοηθήσει τους παίκτες και έδειξε ότι θα είναι κοντά μας».

Επίσης σχολίασε την εμφάνιση της ομάδας:

«Κλείσαμε το πρώτο ημίχρονο σε καλό ρυθμό. Μιλήσαμε με τα παιδιά ώστε να κάνουμε κάποια σωστά πράγματα. Κάναμε ένα καταπληκτικό γκολ με τον Μαξίμοβιτς και μετά αν είχαμε το καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια θα μπορούσαμε να κάνουμε και πιο εύκολο το παιχνίδι έως το τέλος. Όταν έχεις το βαθμολογικό βάρος είναι κάτι δύσκολο, είναι δύσκολο κομμάτι η ψυχολογία. Ο παίκτης αλλάζει όταν έρχεται το γκολ και το καλό αποτέλεσμα. Έχουμε την εμπειρία και νέα παιδιά που θέλουν να πετύχουν».

Αναφέρθηκε φυσικά και στις λίγες τελικές της ομάδας:

«Το πιο εύκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι αν παίξεις άμυνα, το δύσκολο είναι να δημιουργήσεις επιθετικά. Δεν γίνονται όλα από την μία μέρα στην άλλη. Έχουμε την ποιότητα και τα παιδιά που τους αρέσει ο τρόπους που θέλουμε να παίζουμε πλέον. Δεν μπορείς να νικάς χωρίς δημιουργία. Κάθε παιχνίδι και αντίπαλος είναι διαφορετικό. Πρέπει να βελτιωθούμε στο κομμάτι της δημιουργίας και θα προσπαθήσουμε πάρα πολύ. Τα καλά αποτελέσματα και η ψυχολογία βοηθουν πολύ».

Στο τέλος σχολίασε το πως μπορούν να γίνουν πιο επιθετικοί οι παίκτες:

«Είμαι σίγουρος ότι μπορούν. Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να μην είμαστε πίσω από την μπάλα. Σε δύο εβδομάδες δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά. Θέλαμε να πιέσουμε σήμερα και το καταφέραμε. Θέλαμε να έχουμε την νοοτροπία ότι θέλουμε πολύ το ματς. Θα δημιουργήσουμε στο μέλλον σίγουρα».

Ο Πανιώνιος έσβησε τους 3 βαθμούς και χειροκροτήθηκε!! (Pics)

Previous article

Πάνθηρες: “Η πρώτη μάχη μετά τον όρκο κερδήθηκε”

Next article
Login/Sign up