ΠΑΝΘΗΡΕΣ

Πάνθηρες: “Οι πραγματικοί μάγκες”

0

Οι Πάνθηρες έγραψαν ένα κείμενο και τους το αφιέρωσαν για όλα αυτά τα παιδιά που μεγάλωσαν ΠΑΝΙΩΝΙΟΙ μακριά από τις γνωστές περιοχές όπου υπάρχουν Πανιώνιοι

Αναλυτικά το κείμενο των Πανθήρων

Καιρό τώρα θέλαμε να γράψουμε ένα κείμενο για τα παιδιά εκείνα που δεν μεγάλωσαν στα κυανέρυθρα σχολεία της Νέας Σμύρνης ή του Παλαιού Φαλήρου, του Αγίου Δημητρίου, του Νέου Κόσμου, της Καλλιθέας, της Δάφνης.

Δεν είχαν παρέες άλλους Πανιώνιους. Δεν είχαν υποστήριξη από φίλους τους. Δεν αποτελούσαν πλειοψηφία. Δεν επέλεξαν να είναι με τη μάζα, στην ασφάλεια του όγκου.

Χρόνια μέσα στους Πάνθηρες, πάντα συναντούσαμε τέτοια παιδιά.

Πιτσιρικάδες, αρρωστάκια με τον Πανιώνιο, μόνοι τους σε ένα ολόκληρο σχολείο να δέχονται την χλεύη των πολλών γιατί επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο, τον μοναχικό.

Για όλους αυτούς τους μάγκες λοιπόν, αφιερωμένο αυτό το κείμενο.

Θέλει μεγάλα αρχίδια να υπερασπίζεσαι την επιλογή σου εναντίον της mainstream γραμμής, εναντίον των πολλών.

Αυτά τα παιδιά που μεγάλωσαν σε σχολεία ή τάξεις χωρίς καμία υποστήριξη αλλά τίμησαν την επιλογή τους και έγιναν πραγματικοί Πάνθηρες σε αφιλόξενα μέρη είναι οι ατόφιοι μάγκες της καρδιάς μας.

Όταν σκεφτόμαστε όλους αυτούς τους μοναχικούς φαροφύλακες στα σχολεία της Αργυρούπολης, του Πειραιά, του κέντρου της Αθήνας, στα δυτικά και βόρεια προάστια, τόσο περισσότερο μας αηδιάζει η άλλη φυλή, εκείνη των λιποτακτών.

Εκείνων που, ενώ φόρεσαν τα κυανέρυθρα και πέρασαν από την οικογένειά μας, έγιναν προδότες, φόρεσαν φούστα και άλλαξαν μεριά.

Πόση απόσταση μπορεί να έχει το ένα παράδειγμα από το άλλο, πραγματικά! Δύο κόσμοι μακρινοί μεταξύ τους. Ο ένας της απόλυτης μαγκιάς και ο άλλος της απόλυτης ντροπής και αθλιότητας.

Το επόμενο ποτήρι που θα σηκώσουμε να πιούμε μια γουλιά, ας το σηκώσουμε, ας το τσουγκρίσουμε λοιπόν για όλους εκείνους και εκείνες που αγάπησαν τον Πανιώνιο και τους Πάνθηρες και σήκωσαν στις πλάτες τους το βάρος της εκπροσώπησης αυτού που αγαπήσανε, που αγαπάνε αιώνια, υποστηρίζοντάς το σε σημεία δύσκολα και εχθρικά.

Στην υγεία σας ρε μάγκες!

Αρνητικά όλα τα τεστ και επιστροφή στις προπονήσεις

Previous article

Επανεκκινούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και η Γ’ Εθνική

Next article
Login/Sign up