ΠΑΝΘΗΡΕΣ

Πάνθηρες: “Αλληλεγγύη στο λαό της Αρμενίας”

0

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Πάνθηρες και στέκονται αλληλέγγυοι στο λαό της Αρμενίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Πανθήρων

Δεν συνηθίζεται ένα club οπαδών, όπως το Panthers Club 1983, να βγάζει ανακοινώσεις που δεν έχουν οπαδικό ή αθλητικό περιεχόμενο, ειδικά όταν πρόκειται για διεθνές ζήτημα.

Οι λόγοι πολλοί (που δεν βγαίνουν τέτοιες ανακοινώσεις), και ο σημαντικότερος: η ευκολία με την οποία κάποιοι προσπαθούν να βάλουν ταμπέλες και ψάχνουν ευκαιρία να επιτεθούν στους οπαδούς.

Εμείς έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν πως δεν υπολογίζουμε το κόστος και ότι τολμάμε να λέμε την άποψή μας, να καταγγέλλουμε το άδικο, να υπερασπιζόμαστε και να στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους χρειάζονται τη βοήθεια μας.

Με τους Αρμένηδες γνωριζόμαστε πολύ καλά. Μεγαλώσαμε στις ίδιες γειτονιές, στις ίδιες πλατείες, στα ίδια σχολεία. Μοιραζόμαστε κοινές οικογενειακές ιστορίες, κοινές τραυματικές εμπειρίες από την προσφυγιά και τον ξεριζωμό που υπέστηκαν οι παππούδες μας.

Συναντιόμαστε την ίδια κερκίδα τραγουδώντας τις Κυριακές για τον Ιστορικό.

Πέρα από τους ανθρωπιστικούς και τους ηθικούς λόγους, στεκόμαστε στο πλευρό τους γιατί ένας πόλεμος που προκαλούν οι μεγάλοι και βρώμικοι του πλανήτη για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και της μεταφοράς της δεν αναιρεί το δικαίωμα ενός λαού να ζει και να υπάρχει στα πατρογονικά του εδάφη.

Εδώ και πολλές μέρες οι πόλεις και τα χωριά του θύλακα του Αρτσάκ και της Αρμενίας βομβαρδίζονται. Οι άμαχοι πληρώνουν ξανά με αίμα έναν άδικο πόλεμο.

Οι Αρμένιοι του Αρτσάκ έχουν δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και στην εθνική ολοκλήρωση όπως κάθε άνθρωπος στη γη.

Όχι στις ξένες επεμβάσεις – άμεση κατάπαυση του πυρός – όχι στους εθνικισμούς.

Αλληλεγγύη στο λαό της Αρμενίας.

 

Panthers Club 1983

Μην τον αφήνετε στην μοίρα του δώστε του το τελευταίο «φιλί» σωτηρίας

Previous article

Ωρα Κυπέλλου ΕΠΣΑ για τον Πανιώνιο

Next article
Login/Sign up