Πάνθηρες: »Αίσιο τέλος για τα επτά αδέρφια μας»

Τελικά δεν ήταν «τρομοκράτες» δεν ήταν «εξτρεμιστές» ήταν οι Πάνθηρες κύριοι που πήγαν να υποστηρίξουν τα αδέρφια τους που αυτές τις ημέρες περνούν άσχημες ημέρες και νύχτες στη Γένοβα

Οι Πάνθηρες μετά το χθεσινό «φιάσκο» της αστυνομίας αλλά και «κίτρινων» ιστοσελίδων έβγαλαν μια ανακοίνωση για τους επτά που κράτησαν χθες στη ΓΑΔΑ όπου λίγες ώρες μετά τους άφησαν ελεύθερους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Πανθήρων έχει ως εξής:

»Αίσιο τέλος για τα επτά αδέρφια μας. Η εξέλιξη στις χθεσινές προσαγωγές τους είχε την μοναδική εξέλιξη που επιβαλλόταν να υπάρξει. Να αφεθούν δηλαδή ελεύθεροι.

Αυτό που μας εξοργίζει όμως είναι ο τρόπος που λειτουργεί το εγχώριο “δημοσιογραφικό” κύκλωμα. Αραχτοί στον υπολογιστή, τηλέφωνο στον φίλο τους τον μπάτσο για να τους δώσει την είδηση. Τους λέει, λοιπόν, ο σύνδεσμός τους ο σερίφης μιαν ιστορία (έτσι όπως μπορεί να την κατάλαβε αυτός) και έτοιμη η .. “είδηση”!

Αυτοί είναι σήμερα οι “δημοσιογράφοι”. Μαριονέτες των κομμάτων, ειδικοί στην διασπορά ψευδών ειδήσεων, ενορχηστρωτές του φόβου (το νούμερο ένα όπλο για την κοινωνική καταστολή) και δεξί χέρι του συστήματος διαφθοράς.

Για όλα υπάρχει μια ταμπέλα την οποία πρόθυμα σου φοράνε χωρίς πολλά – πολλά. Αναρχικοί, οπαδοί, πρόσφυγες, μετανάστες, έγχρωμοι και λοιποί φτωχοδιάβολοι στην πύρα.

Ούτε έρευνα, ούτε διασταύρωση στοιχείων, ούτε μάχιμο ρεπορτάζ, ούτε κάτι που να μοιάζει με το επάγγελμα που κάνουν.

Ελεεινά ανθρωπάκια που για τρείς και εξήντα ξεπουλάνε ευχαρίστως την ίδια τους την μάνα. Για ένα like στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άτομα που θα γλύψουν κατουρημένες ποδιές για μια αράδα, η οποία στην τελική μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ποιος έχει απομείνει άλλωστε να διασταυρώνει; Ίσα ίσα κάτι για να γεμίσουν τις γραμμές, να κάνουν εντύπωση και μετά .. αν δεν είναι, δεν βαριέσαι.

Η βρωμιά από τα πληκτρολόγια μεταφέρεται στις οθόνες και από κει στο εύπεπτο κοινό που διψάει για δράση και ίντριγκα.

Σαπίλα κοινωνική της οποίας όταν ενώσεις τα κουκιά, εύκολα καταλαβαίνεις γιατί σήμερα βρισκόμαστε στο σημείο που είμαστε κοινωνικά και πολιτικά.

Με τις υγείες μας.

Panthers Club 1983 »