Πανιώνιος – Τβέντε 4-0 σαν σήμερα το 1979 (Vid)

Σαν σήμερα πριν από 38 χρόνια ο Πανιώνιος νικά την Τβέντε με 4-0 μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο της Νέας Σμύρνης

Ο Πανιώνιος στις 19 Σεπτεμβρίου του 1979 θα είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Κύπελλο Κυπελλούχων μιας και την προηγούμενη χρονιά έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος συντρίβοντας την ΑΕΚ στο Στάδιο Καραϊσκάκη με 3-1.

Ο Πανιώνιος ήταν η πρώτη φορά που έβγαινε στο Κύπελλο Κυπελλούχων και η Τβέντε από την Ολλανδία Κυπελλούχος και αυτή Ολλανδίας θα ήταν η πρώτη ομάδα που θα συναντούσε ο Πανιώνιος στην πρώτη του έξοδο σε αυτόν το θεσμό.

Ο Πανιώνιος εκείνη την ημέρα κατάφερε να κερδίσει την Τβέντε με 4-0 η ομάδα που κέρδισε την Τβέντε ήταν: Πανιώνιος (Ζίγκφριντ Μέλτσιχ) Κάκαρης, Ζαχαρόπουλος, Γραβάνης, Χαλκίδης, Εμβολιάδης, Μωραϊτέλης, Λίμα, Σαϊπάς, Λιόλιος, Αναστόπουλος, Μαυρίκης.

Ο Αναστόπουλος ήταν εκείνη την ημέρα ο «κοντός με το μουστάκι» όπως τον έλεγαν οι Ολλανδοί τότε και πιο συγκεκριμένα οι Ολλανδοί τον είχαν ζητήσει για μεταγραφή όπως έγραφε ο τότε αθλητικός τύπος για 50.000.000 δραχμές.

Η Νέα Σμύρνη εκείνη την ημέρα ήταν όλη στο πόδι και όλοι περίμεναν εκείνη την βραδιά την μαγική βραδιά όπως την έλεγαν. Το στάδιο της Νέας Σμύρνης είχε γεμίσει όλες τις θύρες του και ο κόσμος κρεμιόταν σαν τα τσαμπιά από τα κάγκελα.

Όσο για τα πανηγύρια που ακολούθησαν μετά τον αγώνα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης? Στο τέλος οι πάπιες που ήταν μέσα στα συντριβάνια είχαν βγει έξω από τον κόσμο που είχε βουτήξει μέσα σε αυτά.

Το video είναι από τον επαναληπτικό αγώνα στο Τβέντε όπου πάλι με γκολ του Αναστόπουλου στα τελευταία λεπτά έκανε το 3-1 και έδωσε την ιστορική πρόκριση στον Πανιώνιο.