Πανιώνιος στα εύκολα… Πανιώνιος και στα δύσκολα…

Ο Πανιώνιος μας χρειάζεται να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι με την παρουσία μας στα γήπεδα να αφήσουμε όλοι μαζί τις όποιες διαφορές έχουμε και να αγκαλιάσουμε αυτή την ομάδα που τόσο πολύ μας χρειάζεται τώρα

Μια πικρή ήττα από τα Γιάννινα. Αντί η ομάδα που στο 81′ καταφέρνει και ισοφαρίζει και δείχνει ότι άλλαξε η ψυχολογία της μετά την ισοφάριση καταφέρνει και βάζει πάλι μπροστά στο σκορ τα Γιάννινα με ένα γκολ που φταίνε καθαρά τέσσερις παίκτες που «μάρκαραν» με τα μάτια τον Γιάκο.

Για το απαράδεχτο πέναλτι του Παπαπέτρου δεν θα ασχοληθώ γιατί απλά είναι ο Παπαπέτρου γνωστός και μη εξαιρετέος.

Θα ασχοληθούμε όμως με τον Πανιώνιο και θα πούμε ορισμένα πράγματα που πρέπει να ειπωθούν.

Πάμε δύο παιχνίδια πίσω όπου ο Πανιώνιος δέχεται 4 γκολ από την Λάρισα και την επόμενη ημέρα φεύγει ο Ανιγκό. Ένας προπονητής που κατά την γνώμη μου ήταν πολύ εμμονικός και δεν άκουγε κανέναν. Τον Πανιώνιο ποτέ δεν τον είδε επαγγελματικά και ήταν ως τουρίστας στην ομάδα της Νέας Σμύρνης από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ως προπονητής.

Δεν θα ξεχάσω στην προετοιμασία που ενώ η ομάδα ετοιμαζόταν με τον βοηθό του αυτός έκανε διακοπές κάπου στην Ευρώπη. Ο Ανιγκό πιο πολύ ως μάνατζερ ήρθε στον Πανιώνιο παρά ως προπονητής.

Αλλά ευτυχώς μας τελείωσε γρήγορα και έγκαιρα και ήρθε ο Άκης Μάντζιος στην ομάδα. Ο Μάντζιος από την ημέρα που ανέλαβε έχει δύο μη θετικά αποτελέσματα το 1-1 στο 95′ με τη Λιβαδειά και το 3-1 στα Γιάννινα όπου να μην ξεχάσουμε ότι αυτό το παιχνίδι για τους γηπεδούχους ήταν παιχνίδι ζωής ή θανάτου για αυτούς μιας και αν δεν έπαιρναν αυτούς τους βαθμούς κινδύνευε πολύ η θέση τους στην βαθμολογία.

Ο Μάντζιος τι έκανε? Έβαλε παίχτες που ήταν στην ναφθαλίνη από τον Ανιγκό και μερικοί αποδείχτηκαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα και καλώς τους είχε ο Ανιγκό εκτός. Αλλά υπήρχαν και παίκτες που βοήθησαν και πιστεύω αν πάρουν ακόμα πιο πολλά παιχνίδια στα πόδια τους θα γίνουν ακόμα καλύτεροι.

Ο Πανιώνιος το Σάββατο στις 19:30 δίνει το τελευταίο του παιχνίδι για τον πρώτο γύρο με τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη. Μετά ξεκινά ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα για τον δεύτερο γύρο όπου θα είναι απών ο Μασούρας μιας και θα πάει στον Ολυμπιακό και δεν ξέρουμε ακόμα ποιος άλλος παίκτης θα φύγει τα Χριστούγεννα από την ομάδα.

Την συγκεκριμένη στιγμή θα ήταν ανούσιο και μη Πανιώνιο να πέσουμε όλοι επάνω στον προπονητή και στην ομάδα να τους «φάμε» για το κοινό θέαμα. Αλλά πρέπει και αυτοί να ματώσουν και να ιδρώσουν την φανέλα που φορούν γιατί αυτή η φανέλα έχει ιστορία από το 1890. Πρέπει όλοι να βάλουν τα πόδια τους στην φωτιά και να μην υπάρχει αυτό που είδα το Σάββατο το βράδυ στα Γιάννινα τέσσερις παίκτες να κοιτούν ένα επιθετικό μέσα στην μεγάλη περιοχή της ομάδας να κοντρολάρει και να στέλνει με την ησυχία του την μπάλα στην γωνία του «Άγιου» Κότνικ να αυτού του τερματοφύλακα που μας έχει σώσει και πέρυσι αλλά και φέτος πολλές φορές.

Οι οπαδοί, οι φίλαθλοι της ομάδας αυτού του «Γαλατικού χωριού» που λέγεται Νέα Σμύρνη πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα να είμαστε όλοι μέσα στο γήπεδο και να βοηθήσουμε την ομάδα όλοι μαζί για το καλό όλων μας για το καλό της ομάδας που ανεξαιρέτως τις όποιες διαφορές έχουμε είμαστε όλοι Πανιώνιοι και όλοι έχουμε έναν κοινό σκοπό να δούμε τον Πανιώνιο να πηγαίνει καλά.

** Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που γράφουν χιλιόμετρα και με κρύα και βροχές είναι πάντα δίπλα στην ομάδα της καρδιάς τους. Οι Πάνθηρες για ακόμα μια αγωνιστική έδειξαν ότι για τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ θα είναι πάντα και ηθικά ΑΛΛΑ και υλικά πάντα δίπλα του.

Ο Πανιώνιος είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ….

Τσακίρης Λάμπρος