ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Πανιώνιος – Να μη χάσει το δρόμο της επιστροφής

0

Πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία φορά που έγραψα στην Panionia-Idea. Δεν είναι και εύκολο να το κάνω όταν στα 130 χρόνια ιστορίας του Πανιωνίου, η κατάσταση σε Ερασιτέχνη, ποδόσφαιρο, μπάσκετ είναι χειρότερη από ποτέ

Η μαύρη σελίδα μπήκε και πλέον πρέπει η επόμενη που θα γυρίσει να είναι κατάλευκη ώστε να γραφτούν με ένδοξα και χρυσά γράμματα οι επιτυχίες

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΤΣΑΝΚΟΣ

Ο Ερασιτέχνης λοιπόν των πολλών προβλημάτων αλλά και των μεγάλων προσπαθειών, μεταλλίων και αγώνων από τους ανθρώπους του Δ.Σ. καλείται να τραβήξει το μεγάλο κουπί. Όχι μόνο των τμημάτων που έχει υπό τη σκέπη του, αλλά και του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ που ήρθαν να προστεθούν.

Ξέρετε δεν είναι καθόλου εύκολο κάτι τέτοιο. Ειδικά στις υπάρχουσες συνθήκες με τον κορωνοϊό να έχει τσακίσει την οικονομία και συνάμα και τον ελληνικό αλλά και παγκόσμιο αθλητισμό. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη μπαίνει μπροστά στα δύσκολα και καλεί τον κόσμο να βοηθήσει ο καθένας από το υστέρημά του, αλλά και από την Πανιώνια τρέλα και αγάπη που έχει για τον Ιστορικό. Εκεί ποντάρουν οι άνθρωποι του συλλόγου.

Στο ποδόσφαιρο λίγο πολύ όλοι περιμέναμε τον υποβιβασμό αλλά κανείς δεν περίμενε πως δεν θα υπάρξει έστω και ένας άνθρωπος να βοηθήσει. Κανείς δεν πίστευε πως όλοι οι Πανιώνιοι, αλλά και οι μη Πανιώνιοι θα γύριζαν την πλάτη στον 130άχρονο σύλλογο της Ελλάδας. Κι όμως όλα μπορούν να συμβούν για πρώτη φορά.. Ο υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική, που στην ουσία είναι η Δ’ Κατηγορία αναγκάζει τον Πανιώνιο να κάνει την δική του επανεκκίνηση αλλά πάνω απ’ όλα να μη χάσει το δρόμο της επιστροφής στα μεγάλα σαλόνια. Κάτι που έχει συμβεί με άλλους ιστορικούς συλλόγους όπως είναι ο Εθνικός, ο Φωστήρας, η Προοδευτική.

Εφόσον όλα πάνε κατ’ ευχήν σε τέσσερα χρόνια ο Πανιώνιος θα είναι και πάλι στη Super League 1. Πέραν όμως του αγωνιστικού κομματιού όπου ο Γιάννης Μανιάτης βγήκε μπροστά μαζί με την οικογένεια Σκούρα και άλλους πολλούς, υπάρχουν και τα χρέη προς το Δημόσιο (το 100%) και τα φυσικά πρόσωπα (το 50%). Σε αυτό το διάστημα οι άνθρωποι που ανέλαβαν τις τύχες του ποδοσφαίρου θα πρέπει να ρυθμίσουν και τις υποχρεώσεις ώστε όταν η ομάδα επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες να είναι καθαρή.

Στο μπάσκετ, η διοίκηση Χριστοδουλόπουλου δεν μπόρεσε ή καλύτερα δεν θέλησε να κατεβάσει την ομάδα στη Basket League, λες και είναι υποχείριό του. Αναγκαστικά και χωρίς να βρεθεί ούτε και εδώ κάποιος Πανιώνιος ή μη Πανιώνιος να την κρατήσει στη μεγάλη κατηγορία, ο Ιστορικός κατέληξε από φέτος να παίζει στη Β’ Εθνική. Θα κάνει και εκεί έναν τεράστιο αγώνα δρόμου για να επιστρέψει χωρίς χρέη, ένδοξος και περήφανος χωρίς να έχει ανάγκη κανέναν.

«Ο Πανιώνιος είναι Ιδέα, και οι Ιδέες δεν πεθαίνουν», είχε βροντοφωνάξει ο Δημητρός Δάλλας κατά τη μετεγκατάσταση του συλλόγου από τη Σμύρνη στην Αθήνα, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, για να τονώσει το ηθικό των ξεριζωμένων αθλητών. Κάτι που σημαίνει πως όσοι φοράνε ή φορέσουν από δω και στο εξής την κυανέρυθρη φανέλα θα πρέπει να βάλουν πάνω απ’ όλα το συναίσθημα και μετά το οικονομικό.

Αυτά για την ώρα. Γερό στομάχι, αγάπη, ρομαντικός και τρέλα να έχουμε και όλα θα πάνε καλά…

Στα κυανέρυθρα οι Οικονομόπουλος και Τσιμπούκης

Previous article

Φιλική νίκη των γυναικών στο Βόλεϊ

Next article
Login/Sign up