ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανιώνιος και Απόλλωνας τίμησαν τη μνήμη του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου

0

Απόλλωνας και Πανιώνιος δίδαξαν ιστορία και αθλητικό πολιτισμό τιμώντας την Ιστορία τους και τον Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομο

Την κοινή καταγωγή τους τίμησαν ο Απόλλων και ο Πανιώνιος, σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση που φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (25/9) στις εγκαταστάσεις του Σεράφειου κολυμβητηρίου, η οποία έγινε με αφορμή την επέτειο της καταστροφής της Σμύρνης και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Χρυσόστομου.

Μπροστάρηδες σε αυτήν την κατεύθυνση για ακόμη μία φορά οι οργανωμένοι οπαδοί των δύο ομάδων. Οι «Basso Rango» από πλευράς «ελαφράς ταξιαρχίας» και οι «Πάνθηρες» από τη μεριά των «κυανέρυθρων». Τιμώντας κι εκείνοι τις ρίζες τους βρέθηκαν μαζί, δίπλα – δίπλα, τόσο κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του έργου του Μητροπολίτη Σμύρνης, Χρυσόστομου, όσο και μετά. Στις εξέδρες του κολυμβητηρίου, ενώνοντας όχι μόνο τα πανό αλλά και τις φωνές τους για να φωνάξουν: «Σμύρνη γεια σου, παίζουν τα παιδιά σου».

Σύνθημα που έχει αποτυπωθεί με κυανέρυθρα και κυανόλευκα χρώματα σ’ ένα άλλο κοινό πανό, που και χθες ήταν στο Σεράφειο.

Η έναρξη της κοινής δράσης Πανθήρων και Basso Rango εντοπίζεται στον Αύγουστο του 2017 και συγκεκριμένα στις 27 εκείνου του μηνός όταν ένα άλλο πανό, που ανέγραφε «Το ντέρμπι της προσφυγιάς»… πάτησε χορτάρι μπροστά από τη θύρα των «Πανθήρων» με αντιπροσωπεία οργανωμένων και των δύο ομάδων να το κρατούν στα χέρια (ενέργεια που συνοδεύτηκε από την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Χρυσόστομου Σμύρνης). Ακολούθως πήρε θέση στην εξέδρα του γηπέδου του Πανιωνίου. Εκεί όπου έκατσαν μαζί «κυανέρυθροι» και «κυανόλευκοι» φίλαθλοι.

Η χθεσινοβραδινή εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε στο πλαίσιο της επετείου από την καταστροφή της Σμύρνης στην πολύ όμορφη αίθουσα του Σεράφειου Κολυμβητηρίου ο Γυμναστικός Σύλλογος Απόλλων Σμύρνης, ενώνοντας τις δυνάμεις του με τον Πανιώνιο Γυμναστικό Σύλλογο Σμύρνης, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και δίδαξε Ιστορία και αθλητικό πολιτισμό στα παιδιά και τους ενήλικες που παραβρέθηκαν εκεί.

Ο Θοδωρής Μπερδές που ήταν και ο συντονιστής της εκδήλωσης αποκάλυψε και ένα όνειρο και των δύο ομάδων της Σμύρνης. Να πραγματοποιηθεί ο ίδιος αγώνας μνήμης μεταξύ των δύο ομάδων στην Σμύρνη, όπως γινόταν από το 1908. Χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Μπερδές, “Το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα, ώστε και οι νεότεροι να γνωρίσουν τις πατρίδες των παππούδων τους”.

Ο Πρόεδρος του Πανιώνιου Γ.Σ.Σ κύριος Άρης Μισαηλίδης ανέφερε στην ομιλία του, “Δύο Ιστορικοί Σύλλογοι, ο Απόλλων και ο Πανιώνιος στην ίδια μυθική πόλη. Ο καθένας με την διαδρομή του και τις επιτυχίες του. Και οι δύο άφησαν το στίγμα τους. Ήρθε η καταστροφή και όλοι νόμιζαν ότι και οι δύο θα χαθούν, αλλά η πίστη δεν έλειψε ποτέ από αυτούς τους γίγαντες της ελληνικής ιδέας και το θαύμα έγινε. Οι ξεριζωμένοι ήρθαν στην Αθήνα και όχι μόνο δεν σταμάτησαν την δράση τους, αλλά συνέχισαν να δημιουργούν και να χαρίζουν επιτυχίες. Όταν συναντιούνται ο Πανιώνιος με τον Απόλλωνα αυτό σίγουρα φανερώνει υγεία και το μεγαλείο των δύο συλλόγων”.

Ο Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Απόλλων Σμύρνης Παναγιώτης Καταβέλος ανέφερε στην ομιλία του, “Με την παρουσία των δύο Συλλόγων στη Σμύρνη ανυψώθηκε ο πολιτισμός και ο αθλητισμός. Η σημερινή εκδήλωση έχει να κάνει με το να τιμήσουμε τον Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομο. Μια προσωπικότητα η οποία πρέπει να προκαλεί ρίγη σε όλους τους Έλληνες. Με σπουδαίο κοινωνικό κι Εθνικό έργο. Πιστεύω ότι αποτελεί την ελάχιστη τιμή να γνωρίσουμε το έργο του εθνοϊερομάρτυρα Χρυσόστομου Σμύρνης, διότι αν δεν γνωρίζεις την ιστορία σου δεν μπορείς να προχωρήσεις μπροστά”.

Τον αγώνα που ακολούθησε (και στον οποίο δεν κρατήθηκε σκορ) παρακολούθησαν τα παιδιά από τα τμήματα υποδομής των δύο συλλόγων, αλλά και οργανωμένοι φίλοι των δύο ομάδων, που κάθησαν δίπλα-δίπλα απλώνοντας μάλιστα και τα πανό τους. Την μπάλα για το πρώτο σπριντ έριξε στο νερό ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Μάλιστα χθες οι «Πάνθηρες» στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook έδωσαν συγχαρητήρια στον Απόλλωνα Σμύρνης για την εκδήλωση πριν τον αγώνα.

Β.Μ.

 

 

Έγινε η κλήρωση της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ

Previous article

Ο Πανιώνιος Su Casa έδωσε το παρών στην παρουσίαση της Basket League 2019-2020

Next article
Login/Sign up