ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – Ένα ταξίδι 131 χρόνων που δεν θα σταματήσει ποτέ

0

Ένα ταξίδι 131 χρόνων που δεν θα σταματήσει ποτέ. Ένας Σύλλογος που δοκιμάστηκε από τη φωτιά, την καταστροφή, τον ξεριζωμό. Και ΑΝΤΕΞΕ

Γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη έως και την καταστροφή της Σμύρνης, καθώς στην πορεία του κατάφερε να μεταδώσει την αγάπη για τη συμμετοχή και την ενασχόληση με τα αθλητικά δρώμενα στη νεολαία και εν συνεχεία σε ολόκληρη την κοινωνία της Σμύρνης.

Ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. υπήρξε και παραμένει σύμβολο του Μικρασιατικού πολιτισμού. Ένας Σύλλογος ιστορικός, πρωτοπόρος, καινοτόμος, που δημιούργησε και μετέφερε στη μητροπολιτική Ελλάδα τη φλόγα της ανανέωσης, τη δίψα για ζωή, που ξεπήδησε μέσα από τις στάχτες της Μικρασιατικής καταστροφής.

Γιορτάζουμε, σε δύσκολες συνθήκες, 131 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο αθλητικό στερέωμα. Στεκόμαστε υπερήφανοι και με απέραντο σεβασμό μπροστά στην ιστορία του παλαιότερου Ελληνικού Συλλόγου.

Από το «Γυμνάσιο» και την καταστροφή της Σμύρνης στη Νέα Σμύρνη, στον Δάλλα και στο Παναθηναϊκό στάδιο που με βροντερή φωνή φώναξε «Ο Πανιώνιος είναι Ιδέα και οι Ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ…»

Έτσι μόλις δύο μόλις μήνες μετά την καταστροφή, στις 12 Νοεμβρίου 1922 συγκροτεί μια προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή με επιφανή μέλη της σμυρναϊκής κοινωνίας που είχαν επιβιώσει εξασφαλίζει στέγη για το σωματείο στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού Σταδίου και τελεί τα εγκαίνια των γραφείων του Πανιωνίου.

Ο Πανιώνιος θα συνεχίσει να υπάρχει, θα συνεχίσει να είναι το άστρο στον αθλητισμό, θα συνεχίσει να δείχνει το αθλητικό ιδεώδες σε όλη την Ελλάδα.

Ο Πανιώνιος θα είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα των δύο ηπείρων και των δύο λαών και πάντα θα μας δείχνει την όμορφη πλευρά του αθλητισμού.

Μέχρι να βρούμε τον ουρανό εγώ θα σου τραγουδώ….

Με την Καλαμάτα το επόμενο φιλικό του Πανιωνίου

Previous article

Στην Γ’ Εθνική ο Πανιώνιος θα δηλωθεί από τον ερασιτέχνη

Next article
Login/Sign up