ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλοι εμείς διασχίζουμε την ιστορία ενός ο Πανιώνιος είναι η Ιστορία.

0

Τα νεύρα, την απογοήτευση και την πίκρα τα αφήνουμε για τους πρώην και πάμε με ελπίδα με αυτά τα 19χρονα Ελληνόπουλα να γεμίσουμε τις εξέδρες του σταδίου της Νέα Σμύρνης για τους νυν…

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μέσα στα γήπεδα –Το παρθενικό μου ταξίδι ξεκινά τον Ιανουάριο του 1978- θυμάμαι το στάδιο της Νέα Σμύρνης γεμάτο, στα υβριστικά να κρέμονται οι χαρακτηριστικοί φίλαθλοι – οπαδοί της τότε εποχής- στα κάγκελα και να μην αφήνουν σε χλωρό κλαδί αντιπάλους και διαιτητές.

Από τότε το ποδόσφαιρο κατά την πορεία του στα επαγγελματικά σαλόνια πέρασε πολλά, όπως και ο Πανιώνιος ακόμα πιο πολλά. Πρόεδροι παρέλασαν από τον προεδρικό θώκο, γραμματείς και φαρισαίοι. Άλλοι ήθελαν το καλό του Ιστορικού, άλλοι ήθελαν να φανεί το εγώ τους και άλλοι μπήκαν φυλακή για τον Πανιώνιο.

Ο Πανιώνιος από τότε ήταν πάντα στην Α’ Εθνική κατηγορία εξαιρείται η μισή δεκαετία του 1980 όπου ο Πανιώνιος είχε φθίνουσα πορεία και σχεδόν κάθε χρόνο η ομάδα κινδύνευε με υποβιβασμό. Μάλιστα, επί δύο συνεχόμενες χρονιές σώθηκε έπειτα από αγώνες μπαράζ: το 1983 με Μακεδονικό (3-2) και το 1984 με Γιάννινα (2-0 στην παράταση).

Το 1985 ο αείμνηστος Μιχάλης Σταματελάτος φέρνει τον Ούρμπεν Μπράμς ο οποίος έμεινε στον πάγκο του Πανιωνίου για τρία χρόνια (1985-88) με απόλυτη επιτυχία (33 νίκες. – 27 ισοπαλίες. – 30 ήττες.)

Ο Πανιώνιος και στα πιο χάλια του -Βλέπε τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 80- είχε τον κόσμο που τον λάτρευε δίπλα του οι φίλαθλοι ήταν πάντα μαζί του και γέμιζαν τις εξέδρες του σταδίου της Νέα Σμύρνης.

Πάμε στο σήμερα…

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας, ο Πανιώνιος θα παίξει για δεύτερη χρονιά φέτος στα «Αλώνια» της Γ’ Εθνικής. Μια κατηγορία δύσκολη που αν βαλτώσεις σε αυτή δύσκολα ξεβαλτώνεις βλέπε ομάδες «θρύλοι» της Α’ κατηγορίας που ακόμα βρίσκονται σε αυτή και δύσκολα θα βγουν γιατί οι φίλαθλοι, οι οπαδοί τις εγκατέλειψαν και δεν έχουν πλέον την δύναμη για να σηκώσουν κεφάλι.

Γνωρίζω ότι όλες οι προηγούμενες διοικήσεις δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τον κόσμο, δεν μπόρεσαν να δώσουν το κάτι τι για να δελεάσουν τον κόσμο να γυρίσει στα γήπεδα. Αντιθέτως το μόνο που κατάφεραν ήταν, υποβιβασμός, χρέη, αγωγές από χρέη προς τρίτους και το ρεζουμέ, 2.500.000€ να χρωστάμε όταν γίνουμε Α.Ε και στις καθαρίστριες του γηπέδου.

Για όλα αυτά τα ρεζιλίκια που βιώσαμε δεν μας φταίει σε τίποτα ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης. Αντιθέτως ο σύλλογος αυτός στέκει αγέρωχος για 131 χρόνια όρθιος μπροστά μας παρά τις σφαγές, τα καψίματα, τις κρεμάλες και τους πνιγμούς που υπέστη.

Τα ελληνόπουλα που θα αγωνιστούν για φέτος για λογαριασμό του ερασιτέχνη στα «Αλώνια» της Γ’ Εθνικής όπου θα φορέσουν στο στήθος το σήμα του Πανιωνίου για να τιμήσουν αυτό το σύλλογο αυτή την ομάδα δεν χρωστούν σε κανένα, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, τους χρωστάμε τους χρωστάμε πως βγαίνουν στο γήπεδο και μας τιμούν παιχνίδι με παιχνίδι.

Εμείς θα τους γυρίσουμε την πλάτη? Εμείς πρέπει πρώτοι να είμαστε εκεί δίπλα τους και να τους αγκαλιάσουμε με γεμάτο το γήπεδο να τους δείξουμε ότι είμαστε ο Πανιώνιος. Εξάλλου ένα 10€ αν όχι κάθε Κυριακή μιας και τα παιχνίδια απ’ ότι φαίνεται θα είναι γύρω-γύρω από την Αττική αλλά κάθε δύο Κυριακές μας περισσεύει για να βρεθούμε σε μια ομάδα ελληνόπουλων να παλεύει για τον Αιώνιο. Γιατί εμείς διασχίζουμε την ιστορία ενός ο Πανιώνιος είναι η Ιστορία.

Υ.Γ Αφήστε τις φαγωμάρες και τα σχόλια στα social, πιείτε όλοι τον “μαγικό ζωμό” γιατί οι “Ρωμαίοι” είναι εκεί έξω και μας περιμένουν να μας δούν. Ας μας δουν ΟΛΟΥΣ μαζί ενωμένους σε αυτό το Γαλατικό χωριό επιτέλους.

Τσακίρης Λάμπρος

Νίκησε και την Καλαμάτα με 1-0 ο Πανιώνιος

Previous article

Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου η κλήρωση της Γ’ Εθνικής

Next article
Login/Sign up