ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Πανιώνιος… Θεατής του πακτωλού ευρώ που λαμβάνουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο και μπάσκετ

0

Ενός κακού μύρια έπονται και μπορεί ο Πανιώνιος να έχει στην φετινή αγωνιστική περίοδο και τα δυο επαγγελματικά τμήματα του, ποδόσφαιρο και μπάσκετ, υποβιβασμένα στα αντίστοιχα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής και της Β’ Εθνικής κατηγορίας, αλλά οι «κυανέρυθροι» είναι διπλά άτυχοι και χαμένοι

Η πολιτεία και το υφυπουργείο Αθλητισμού αποφάσισαν να ανοίξουν την «κάνουλα»
του ΟΠΑΠ, στην προσπάθεια οικονομικού αντισταθμίσματος από την απώλεια εσόδων, λόγω της πανδημίας, όπως είναι η απουσία θεατών κι άλλα θέματα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ και η ΚΑΕ. Ο Πανιώνιος είναι μακριά από τις «βιτρίνες» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και μπάσκετ και πέραν της αφάνειας που βιώνουν οι ομάδες του (ειδικά στο μπάσκετ, η χρονιά έχει…τελειώσει, ουσιαστικά γιατί δεν πρόκειται να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, η συγκυρία της εκταμίευσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προς τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, βρίσκει τα δυο τμήματα του Ιστορικού, να…κρατούν-αναγκαστικά- ομπρέλα και να βλέπουν άλλες ομάδες να έχουν ανεπάντεχα και μεσούσης της περιόδου, κατακόρυφη αύξηση εσόδων.

Με την «γλώσσα» των αριθμών: Η ΠΑΕ Πανιώνιος, αν συνέχιζε να ήταν μέλος της Super League-1, θα λάμβανε από το συνδρομητικό κανάλι της NOVA, το ποσό των 1,8 εκ. ευρώ, όπως ήταν συμφωνημένο από τον δεύτερο χρόνο του εγγυημένου συμβολαίου τους. Πως διανεμήθηκε το ποσό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Πανιωνίου, μετά τον περσινό υποβιβασμό και αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Super League; Από 600 χιλιάδες ευρώ, προστέθηκαν στα συμβόλαια των ΠΑΕ Βόλος, Παναιτωλικός και ΟΦΗ. Η δεύτερη μεγάλη απώλεια, ήρθε από την λίαν πρόσφατη απόφαση της πολιτείας να μοιράσει 22 εκ. ευρώ, στις 14 ΠΑΕ του συνεταιρισμού. Ο Πανιώνιος, ακόμα και με κριτήριο την χαμηλή βαθμολογική θέση του στο περσινό πρωτάθλημα και αν αυτονόητα είχε κερδίσει την παραμονή του στα πλει οφ, θα λάμβανε μίνιμουμ, 1,1-1,2 εκ. ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ, αν «ζούσε» ακόμα στον μη ιδεατό και δύσοσμο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με τα πολλά «κακά» στοιχεία του, θα είχε «πάτωμα» πάγιων εσόδων 3 εκ. ευρώ. Ετσι θα πλήρωνε την περιβόητη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο (5,5 εκ.) και θα είχε περιθώριο διακανονισμών για τις οφειλές προς τρίτους και ιδιώτες (3 εκ.).

Στο μπάσκετ και στην ΚΑΕ, για την οποία, ο πρώην ιδιοκτήτης ζητούσε από Πανιώνιους φιλάθλους και μη να συγκεντρωνόταν το ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ για την εγγυητική επιστολή στον ΕΣΑΚΕ, απωλέσθηκαν τηλεοπτικά έσοδα, ύψους 250-300 χιλιάδων ευρώ από την συμφωνία με την ΕΡΤ και μόλις σήμερα (30/3), το ποσό των 250.000 ευρώ, από την διανομή στον αθλητισμό μέρους των εσόδων της φορολογίας από το στοίχημα. Το συγκεκριμένο ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ για τη Basket League είναι η προκαταβολή, εσπευσμένης εκτάκτως λόγω συνθηκών κορονοϊού. Θα υπάρξει δηλαδή και η επόμενη δόση, με «ταβάνι» συνολικά διανεμόμενου ποσού τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η παροχή θα είναι ετήσια και αντιλαμβάνεται οποιοσδήποτε ότι στις ΚΑΕ, που έχουν φτάσει κάποιες να βγάζουν τη χρονιά με ρόστερ των 200 χιλιάδων, αυτά τα χρήματα αλλάζουν ριζικά τα ισχύοντα. Επίσης, στο γυναικείο μπάσκετ που ο Πανιώνιος δεν έχει κανένα σημείο …αναφοράς σε καμία κατηγορία, αν η ομάδα του έπαιζε στην Α1 κατηγορία (θα συμμετείχε φέτος στην Α2 γιατί είχε εξασφαλίσει την παραμονή της και αν φυσικά δεν διαλυόταν…), θα λάμβανε το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ, όπως θα πάρουν οι ομάδες στην πρώτη κατηγορία.

Στον ερασιτέχνη Πανιώνιο, οι πρώτοι υπολογισμ+οί, συγκριτικά με τα έσοδα των τμημάτων στις προηγούμενες χρονιές, αναφέρουν ότι η απώλεια εσόδων, λόγω του «λουκέτου» στα πρωταθλήματα όλων των σπόρ και κυρίως του κλεισίματος των εγκαταστάσεων του στα τμήματα των ακαδημιών, έχει φτάσει για τους 8 μήνες καραντίνας στις 600.000 ευρώ.

Γ.ΒΑΛ.

 

 

Διευκρινίσεις για την εκλογική διαδικασία από τον ερασιτέχνη Πανιώνιο

Previous article

Ενημέρωση για τις υποψηφιότητες των αρχαιρεσιών της 19/04/2021

Next article
Login/Sign up