ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος για το ΔΣ της ΕΟΚ – Η προοπτική για τον Πανιώνιο

0

Οι εκλογές στην ΕΟΚ θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα και ελπίζουμε όλοι ότι θα εκλεγούν νέοι άνθρωποι για να δώσουν καινούριες ιδέες σε ένα άθλημα που μας έχει χαρίσει αμέτρητες συγκινήσεις

Η μετά Βασιλακόπουλου εποχή είναι κοντά καθώς η νέα διοίκηση της ΕΟΚ θα έχει νέα πρόσωπα. Μεταξύ των υποψηφίων για το ΔΣ της ΕΟΚ βρίσκεται και ένας άνθρωπος του αθλητισμού της Νέας Σμύρνης. Ο 34χρονος Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, Αντιπρόεδρος Β του Μίλωνα, ο οποίος έχει συνταχθεί με την πρωτοβουλία του Βαγγέλη Λιόλιου ο οποίος διεκδικεί την Προεδρία της ΕΟΚ με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει αέρα νίκης.

Θέτοντας επιγραμματικά τις προτεραιότητες και το αξιακό σύστημα της νέας εποχής της ΕΟΚ ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος αναφέρεται στις πιο σημαντικές παρεμβάσεις της πρωτοβουλίας Dwsepasa του Βαγγέλη Λίολιου: « Πλήρης οικονομική διαφάνεια για όλα τα έσοδα και έξοδα της ΕΟΚ. Δημιουργία 100 προπονητηριών από την ΕΟΚ στο πλαίσιο που υποδεικνύει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.Έμφαση στην αναπτυξιακή διαδικασία. Να φέρουμε τα παιδιά στα γήπεδα και να δημιουργήσουμε την ταυτότητα του Έλληνα καλαθοσφαιριστή. Ουσιαστική στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων».

Όπως δηλώνει ο ίδιος: «H επιτακτική ανάγκη έγκειται στο ότι η σκυτάλη πλέον πρέπει να περάσει σε μια σύγχρονη και τεχνοκρατική μορφή διοίκησης που εξασφαλίζει ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για την ανάκαμψη του αθλήματος, με υπευθυνότητα, συνέπεια, ευελιξία και ρεαλισμό. Σε ανθρώπους του αθλήματος που έχουν όραμα, σχέδιο και διάθεση να προσφέρουν ανιδιοτελώς, που υιοθετούν διεθνώς βέλτιστες πρακτικές και θέτουν στόχους. Σε προσωπικότητες με ήθος που βάζουν το συλλογικό όφελος πάνω από όλα και που κινούνται ενωτικά αξιοποιώντας κάθε υγιές στοιχείο του μπασκετικού δυναμικού της χώρας. Σε αυτή την κατεύθυνση, θεωρώ πως η ευκαιρία που έχει το ελληνικό μπάσκετ μέσω της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Λιόλιου για την Προεδρία της ΕΟΚ δεν πρέπει να πάει χαμένη και ακριβώς για αυτό στηρίζω ενεργά και συστρατεύομαι με τον Βαγγέλη Λιόλιο και την πρωτοβουλία Dwsepasa».

Αναφερόμενος στο τμήμα μπάσκετ του Πανιώνιου σημειώνει σχετικα: «Αναμφισβήτητα, ο Πανιώνιος αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά και παραδοσιακά brandnames του ελληνικού μπάσκετ και έχει εμπνεύσει την μπασκετική κοινότητα και φυσικά και εμένα προσωπικά. Η ταπεινή μου άποψη είναι πως ο Ιστορικός στο μπάσκετ πρέπει να δει και να ακολουθήσει τα βήματα και την πρόοδο που συντελούνται στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Με ανθρώπους που έχουν εξειδίκευση σε διαφορετικούς τομείς, που πρώτα από όλα έχουν αγνές προθέσεις, σχέδιο δράσης και όραμα για το σύλλογο που αγαπούν. Με τη νέα γενιά μπροστάρη. Ο κόσμος του Πανιώνιου χαρακτηρίζεται απο υπερηφάνεια και έχει μια διαφορετική μοναδική κουλτούρα. Είμαι σίγουρος πως με σταθερά βήματα ο μπασκετικός Πανιώνιος θα επανέλθει εκεί που του αρμόζει δίνοντας παντοτε έμφαση στην αναπτυξιακή διαδικασία όπως πράττει με επιτυχία για δεκαετίες».

Αντιλαμβανόμαστε πως η προοπτική Ασημακόπουλου για το ΔΣ της ΕΟΚ είναι εξαιρετικά θετική για τον Πανιώνιο και τα υπόλοιπα σωματεία της πόλης καθώς θα έχουμε ένα δικό μας άνθρωπο στα κέντρα λήψης αποφάσεων με φρέσκια ματιά και όρεξη για δουλειά.

Ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος είναι γεννημένος το Σεπτέμβριο του 1986, είναι γέννημα θρέμμα Νεοσμυρνιώτης, αποφοιτώντας από το 5ο Λύκειο Νέας Σμύρνης και είναι σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και είναι κάτοχος μεταπυχιακού τίτλου σπουδών, MA Political Communication από το City University London.

Η πρώτη επαφή του με το μπάσκετ ξεκίνησε σε μικρή ηλικία από τις ακαδημίες του ΑΟΝΣ Μίλων. Έκτοτε η αγάπη του για το μπάσκετ τον συνόδεύει σε όλη την μετέπειτα πορεία του. Υπήρξε  αθλητής των υποδομών του ΑΟΝΣ Μίλων ενώ συνέχισε εθελοντικά την ενασχόλησή του με τα διοικητικά ζητήματα, όντας ενεργό μέλος του ΔΣ του συλλόγου. Είναι αξιοσημείωτο πως έχει υπάρξει και αθλητής Handball του Πανιωνίου για σύντομο χρονικό διάστημα στην ομάδα του coach Κατσαρά. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος Β του ΑΟΝΣ Μίλων και είναι διοικητικός υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ.

Πάνθηρες: “Στην δική μας ιστορία Σούπερ Ήρωες εσείς”

Previous article

Η χιονισμένη Αττική από ψηλά (Vid)

Next article
Login/Sign up