ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Ο Κοκκινάκης απαντά σε ερωτήσεις στην Panionia-Idea

0

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ερασιτέχνη Πανιώνιου Διονύσης Κοκκινάκης απαντά σε ερωτήσεις της ιστοσελίδας μας

Ο Διονύσης Κοκκινάκης διεκδικεί το χρήσμα του προέδρου του ερασιτέχνη στις εκλογές της Δευτέρας 19 Απριλίου και απαντά για ποιο λόγο ο κόσμος του Ιστορικού πρέπει με την ψήφο του να αλλάξει σελίδα στον ερασιτέχνη Πανιώνιο με νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά έτσι ώστε να πάνε τον Πανιώνιο εκεί που ανήκει.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στον ερασιτέχνη την Δευτέρα, πως βλέπεις την διεύρυνση της εκλογικής βάσης σε  140 μέλη από τις προηγούμενες εκλογές?

— Ο σύλλογος είναι μεγάλος. Ούτε το 140 δεν αντιπροσωπεύει τον Ιστορικό. Η Πανιώνια οικογένεια είναι πολύ μεγάλη και όλοι μας ξέρουμε ότι Πανιώνιοι υπάρχουν παντού. Στόχος μας λοιπόν είναι αυτός ο αριθμός  να αυξάνεται συνεχώς και να μην περιορίζεται η τύχη ενός τόσο μεγάλου συλλόγου σε συγκεκριμένα πρόσωπα και συμμαχίες.

Θα σου κάνω μια ερώτηση που την έκανα και στον Άρη Μισαηλίδη και θέλω και την δική σου απάντηση σε αυτή. Τα μέλη στον Ερασιτέχνη είναι λίγα. Φέτος έγιναν προσπάθειες από τους οργανωμένους οπαδούς και γράφτηκαν αρκετοί φίλοι της ομάδας, οι οποίοι βάσει της νομοθεσίας δεν μπορούν να έχουν δικαίωμα ψήφου σε εκλογές αν δεν συμπληρωθεί 1 έτος. Γιατί ο Πανιώνιος ως ο ιστορικότερος σύλλογος στην Ελλάδα δεν έχει πάρα πολλά μέλη; Μήπως φταίει το σύστημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο σύλλογο; Μήπως πρέπει να ανοίξετε τις εγγραφές σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, όπου δηλαδή υπάρχει φίλος του Πανιωνίου και να μην χρειάζονται δύο μέλη για να εντάξουν κάποιον στον Ερασιτέχνη;

— Η αλλαγή του καταστατικού είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να το κοιτάξουμε διεξοδικά. Οι εποχές αλλάζουν και πρέπει και εμείς να προσαρμοστούμε με αυτές τις αλλαγές. Ο Πανιώνιος ως τώρα δεν είχε πολλά μέλη όχι επειδή δεν υπάρχουν , αλλά επειδή δεν υπήρχε  εξωστρέφεια. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται μέρα με τη μέρα αρκεί να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όλων όσων αγαπάνε τον Πανιώνιο και να είστε σίγουρος ,ότι είναι πάρα πολλοί. Όταν εκλέχθηκα ζήτησα να αλλάξει ο τρόπος εγγραφής νέων μελών αλλά και ο τρόπος που παλιό μέλος μπορεί να γίνει ενήμερο. Το πρόβλημα δεν είναι αν δύο μέλη θα προτείνουν το επόμενο. Το πρόβλημα είναι αν ο επόμενος ξέρει ότι η σχέση μέλους-συλλόγου  είναι αμφίδρομη. Αν θα έχει άποψη που τουλάχιστον θα ακούγεται. Αν θα έχει προνόμια που θα τον κάνουν να αισθάνεται ότι ο σύλλογος είναι και δικός του. Για όλα αυτά υπάρχουν πολλοί τρόποι, αρκεί να υπάρχει βούληση.

Ένα μεγάλο οικονομικό πρόβλημα για το νέο Δ.Σ είναι το σκέπαστρο «Γαντζούλα» όπου έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις διοικήσεις και ακόμα το χρωστάμε. Εσύ ως πρόεδρος τι πρόταση μπορείς να κάνεις για να επιλυθεί το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα που έχει ο Πανιώνιος αυτή την στιγμή. Επίσης γιατί όποιος πρέπει να πληρώσει τις συνδρομές του στον ερασιτέχνη πρέπει να τις πληρώνει με φυσική παρουσία?

— Τόσα χρόνια ακούμε αυτό το πρόβλημα με το στέγαστρο Γαντζούλα. Την  επόμενη μέρα των εκλογών και αφού δημιουργήσουμε ένα ισχυρό ΔΣ, θα ορισθούν επιτροπές εξεύρεσης λύσεων. Δέκα χρόνια  αυτό το στέγαστρο –φάντασμα είναι η δικαιολογία και όχι το πρόβλημα. Θα υπάρξουν συζητήσεις με τους πιστωτές μας που ως αποτέλεσμα θα είναι όχι να γλιτώσουμε τα χρέη , αλλά να κάνουμε ρυθμίσεις με τις οποίες θα μπορούμε να τηρούμε ώστε να αποδεσμευθούν λογαριασμοί. Είναι αδιανόητο να θέλει  να γραφτεί μέλος κάποιος που είναι εκτός Νέας Σμύρνης και να αναγκάζεται να έρθει ο ίδιος να πληρώσει μετρητά ,την εποχή που η ηλεκτρονική τραπεζική ευδοκιμεί.

Τις τελευταίες ημέρες ακούσαμε για μια κίνηση που γεννήθηκε από Πανιώνιους με το όνομα «ΟΡΦΕΑΣ» πως την βλέπεις και αν την επικροτείς και φυσικά αν θα τους καλέσεις για να βοηθήσουν εξωδιοικητικά.

— Στηρίζω με όλη μου τη πίστη, την κίνηση ΟΡΦΕΑΣ και θέλω με την ψήφο σας να την στηρίξετε και εσείς. Ο σύλλογος δεν ανήκει σε πρόσωπα. Οποιοσδήποτε θέλει να βοηθήσει θα μπορεί να το κάνει. Προφανώς και συνεργαστώ με τον ΟΡΦΕΑ αλλά και με οποιονδήποτε έχει πρόταση που πρέπει να εξετασθεί και να οδηγήσει σε αποτέλεσμα για το καλό του συλλόγου.

Θέλουμε να μας αναφέρετε το πρόγραμμα σας για τα επόμενα χρόνια στον ερασιτέχνη Πανιώνιο τι θέλετε να αλλάξετε και τι θα προσπαθήσετε να κάνετε πρώτο με το που εκλεχτείτε.

— Η ιστορία δείχνει ότι, προγραμματικές δηλώσεις κάνουν οι πολιτικοί που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να τηρήσουν. Εγώ δεν είμαι πολιτικός. Είμαι οπαδός όπως όλοι εσείς. Θα παλέψω μαζί με όλους σας, να σφύζει ο Σύλλογος από αθλητές.  Να φοράνε τα διακριτικά του συλλόγου  και να είναι περήφανοι. Να υπάρχει διαφάνεια ώστε οι χορηγοί να θέλουν να προσφέρουν και όχι να ζητιανεύουμε δεξιά και αριστερά  όπως γίνεται μέχρι τώρα.

Κατά την παραίτησή σου από το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη είχες αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή σου πως «Δεν αντέχω να συμμετέχω σε ΔΣ που παίρνονται αποφάσεις που δεν υλοποιούνται ή υλοποιούνται αποφάσεις που δεν παίρνονται». Εσύ ως πρόεδρος οι αποφάσεις που θα παίρνονται στο Δ.Σ δεσμεύεσαι ότι θα υλοποιούνται?

— Αφού φτάσαμε στο σημείο να γίνεται ερώτηση για το προφανές ,τότε φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Απόφαση  ΔΣ θα υλοποιείται αρκεί αποδεδειγμένα να βοηθάει στο καλό του συλλόγου.

Από το προηγούμενο Δ.Σ υπήρξαν μερικές παραιτήσεις όπως Παρασκευόπουλου, Παπαδάκου. Αν θα εκλεγείς θα τους φωνάξεις να υποστηρίξουν το νέο σου έργο στον ερασιτέχνη?

— Οι πόρτες θα είναι ανοικτές για όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν. Πρέπει να πάψει ο σύλλογος να κοιτάει τα πρόσωπα μόνο σαν μηχανήματα ανάληψης μετρητών. Κάθε βοήθεια θα είναι δεκτή απ’ όπου και αν προέχεται αρκεί να μην προσβάλλει την ιδεολογία του συλλόγου.

Επίσης θα σου κάνω ακόμα μια ερώτηση που έκανα και στον συνυποψήφιό σου Άρη Μισαηλίδη. Υποβιβασμός ποδοσφαιρικού τμήματος στη Γ’ Εθνική και γκρέμισμα του «Αρτάκης». Τι συνέπειες έχουν αυτά τα δύο θέματα για τον Ερασιτέχνη;

— Οι υποβιβασμοί σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, η διάλυση του γυναικείου μπάσκετ , το Αρτάκης, καθώς και πολλά άλλα δυσάρεστα,  δημιούργησαν μια απίστευτη πίεση στο σύλλογο. Γι’ αυτό η επόμενη μέρα είναι κρίσιμη. Παραδείγματα όπως του κου Σκούρα με τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος, καθώς  και των οργανωμένων οπαδών με το βόλεϊ, ,αποδεικνύουν ότι  με τους σωστούς ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις μπορείς να ξεπεράσεις πολλά εμπόδια.

Για το τέλος θα ήθελα να σε ρωτήσω πως σχολιάζεις τις δηλώσεις του Άρη Μισαηλίδη για την προηγούμενη υποψηφιοτητά σου, καθώς και για την εμπλοκή σου ως εκπρόσωπος του ερασιτέχνη στην ΕΣΚΑΝΑ

— Όσον αφορά τις δηλώσεις του κου Μισαηλίδη για το άτομο μου, σας ενημερώνω ότι : Βεβαίως και ζήτησα να συμμετέχω στο ΔΣ του συλλόγου που αγαπώ. Θεωρώ , όπως και πολλοί από εσάς ότι ο Πανιώνιος έχει ανάγκη από πρόσωπα που έχουν χρόνο, διάθεση και όραμα για τον σύλλογο. Αποτέλεσμα της επιλογής – χάρης του προέδρου ήταν να μπω ως ενεργό μέλλος του ΔΣ

Η μετέπειτα εξωστρέφειά μου να ενημερώνω τον κόσμο και τους δημοσιογράφους για τις κινήσεις του ΔΣ είναι αυτό που ενόχλησε και δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται , ακόμα ενοχλεί. Είναι σε όλους γνωστό ότι ο Πανιώνιος δεν είχε εκπρόσωπο ούτε στην ΚΑΕ ούτε στην ΕΣΚΑΝΑ. Η ΕΣΚΑΝΑ όχι μόνο με δέχθηκε αλλά με  συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο των εκλογών της, και  κατάφερα να είμαι έως και τώρα αναπληρωματικό μέλος του συμβουλίου της.

Εν τω μεταξύ  ρωτάει   στη δήλωσή του, πως είναι δυνατόν να συμμετέχω σε ένα ΔΣ από το οποίο παραιτήθηκα.

Εύλογα λοιπόν σας ζητώ να αναρωτηθείτε :

Γνωρίζει κανείς από πριν το νέο ΔΣ;

Αν το γνωρίζει πως είναι σίγουρος ότι στο νέο ΔΣ που βάση του νέου νόμου θα είναι μικρότερο, θα εκλεγούν όλοι οι παλιοί σύμβουλοι;

Εγώ αντί για δημοσιότητα που νομίζει ο κος Μισαηλίδης ότι θέλω , θέλω ένα Πανιώνιο όπως τον φαντάζονται οι υγιείς Πανιώνιοι. Έναν Πανιώνιο που όλοι θα συμμετέχουν για να τον πάνε ψηλά.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτοί οι Πανιώνιοι στο τέλος θα κερδίσουν.

Αυτά πιστεύω αυτά θα συνεχίσω να πρεσβεύω.

Την Δευτέρα λοιπόν ψηφίζουμε με ένα και μοναδικό κριτήριο.

Να δούμε τον Πανιώνιο να αλλάζει προς το καλύτερο.

 

Άρης Μισαηλίδης – Απαντά σε 14 ερωτήσεις πριν τις εκλογές

Previous article

Ταυτόχρονα την Κυριακή τα παιχνίδια Πανιωνίου και ΠΑΟΚ στην Α1 του Πόλο

Next article
Login/Sign up