ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο ΕΣΑΚΕ σχεδιάζει το νέο πρωτάθλημα 2020-2021

0

Ο ΕΣΑΚΕ μετά την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Basket League κοιτά πλέον το νέο πρωτάθλημα και το πως θα διεξαχθεί.

Παρελθόν αποτελεί η φετινή basket league για τον ΕΣΑΚΕ και πλέον οι υπεύθυνοι κοιτούν το επόμενο πρωτάθλημα του 2020-2021.

Στον ΕΣΑΚΕ συζητούν για ένα υγιές πρωτάθλημα τόσο σε υγειονομικό επίπεδο αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Δεν αποκλείουν και την διεξαγωγή της επόμενης basket league με 12 ή 14 ομάδες. Το σενάριο των 16 ομάδων δεν θέλουν ούτε να το σκέπτονται.

Όλοι στην λίγκα του Μπάσκετ περιμένουν μέχρι και τις 20 Μαϊού όπου θα γίνει συγκέντρωση των μελών της έτσι ώστε να πάρουν μέτρα και να τα ψηφίσουν για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Μια χρονιά που όπως προαναφέραμε θα έχει κλειστές κερκίδες για το φίλαθλο κοινό, αυτό φυσικά θα φέρει στις μεγάλες ομάδες σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αλλά θα φέρει και οικονομικές αλλαγές στην συμμετοχή των ΚΑΕ στην επόμενη λίγκα.

Οι ομάδες θα πρέπει να καταθέσουν έγγραφα που αποδεικνύουν την οικονομική κατάσταση τους στην επιτροπή εσωτερικής αδειοδότησης, που θα δημιουργηθεί ώστε να παρουσιαστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου μια πρώτη εκτίμηση. Όλα αυτά θα γίνουν αρκετές εβδομάδες πριν πάνε οι ΚΑΕ στην ΕΕΑ. Επομένως, φαίνεται πως στο νέο πρωτάθλημα θα υπάρχουν… όροι συμμετοχής.

Επίσης συζητούν και για την αύξηση της εγγυητικής επιταγής σε 5% του προϋπολογισμού της σεζόν με κατώτατο όριο τα 60.000 ευρώ.

 

 

Κορωνοϊός: 10 νέα κρούσματα – 2726 ασθενείς συνολικά – Κανένας θάνατος

Previous article

Έναρξη συνεργασίας του ερασιτέχνη με την Παθολόγο κ. Ισμήνη Γρίβα

Next article
Login/Sign up