ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣΠροτεινόμενα

«Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω»

0

«Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω» Ήταν η περίφημη απάντηση του Ιησού, όταν προσέτρεξαν σ’ αυτόν οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι υποκριτές, σύροντας μια γυναίκα συλληφθείσα επ’ αυτοφώρω μοιχευομένη, λέγοντες:

–      Σύμφωνα με το νόμο, ο Μωυσής προσέταξε ημάς να λιθοβολώνται αυτές, εσύ τι λέγεις…

–      Όποιος από εσάς είναι αναμάρτητος, πρώτος να ρίξει τον λίθον σε αυτήν, απάντησε ο Ιησούς…

Αυτή η μοναδική στην ιστορία της ανθρωπότητας σοφή Χριστιανική ρήση, που μεταδίδει το αίσθημα της αυτοκριτικής και της συλλογικής ευθύνης, πιστεύω ότι αναδεικνύεται περίτρανα σε κάθε ήττα του ποδοσφαιρικού Πανιωνίου από τους «Αναμάρτητους» του πληκρολόγιου.

Συγνώμη αν δυσαρεστήσω φίλους και αναγνώστες αλλά ρε παιδιά δεν γίνεται κάθε φορά που το τμήμα ποδοσφαίρου του Πανιωνίου χάνει ή φέρνει ισοπαλία από μια ομάδα της Γ’ Εθνικής να βγαίνουμε και να πετάμε πέτρες.

Η ομάδα είναι η ίδια ομάδα που πέρυσι όλοι, μα όλοι, την χειροκροτούσαμε και λέγαμε επιτέλους βλέπουμε ένα μαχητικό Πανιώνιο. Δεν έχει αλλάξει τίποτα, δεν έχει γίνει καμία σημαντική προσθήκη και δεν έχει φύγει ο «Μέσσι» από την ομάδα για να μην είναι ίδια με πέρυσι.

Δεν θα ασχοληθώ με το τι γράφετε στα social γιατί αυτό το έχω ζήσει και πριν social στα καφενεία, όταν ο πατέρας μου με έπαιρνε από το χέρι και με πήγαινε στο καφενείο του Γαλανόπουλου εκεί κοντά στους Αγίους Αναργύρους και άκουγα με απορία, γιατί η ομάδα με 11 παίκτες και η Δόξα Δράμας με 10 μας έφερε ισοπαλία την προηγούμενη Κυριακή και σήμερα τι θα κάνουμε με τον Ηρακλή στη Νέα Σμύρνη.

Θα μου πείτε, ναι τα άκουγες αλλά τότε έπαιζες στην Α’ Εθνική. Θα σας απαντήσω ναι μπορεί να έπαιζα στην Α’ Εθνική αλλά όλα αυτά τα χρόνια που έπαιζα στην Α’ Εθνική τι έκανα? Μήπως έβγαζα παίκτες και τους πούλαγα μπιρ παρά στους μεγάλους? Μήπως οι διοικήσεις που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια μας έφτασαν εδώ που είμαστε? Δεν ξέρω ρωτώ και κάθε ημέρα προσπαθώ να φτιάξω αυτό το δύσκολο παζλ που λέγεται Πανιώνιος.

Πανιώνιοι, ναι Πανιώνιοι γιατί για εμένα είμαστε όλοι Πανιώνιοι ανεξαρτήτως τι «θεό» πιστεύει ο καθένας. Πανιώνιοι είμαστε και πρέπει όλοι να δούμε τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ, τίποτε άλλο ούτε πολιτικά, ούτε θρησκευτικά, παρά μονάχα πως θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε όλοι, ο καθένας από την μεριά του μόνο τον Πανιώνιο και ας αφήσουμε τους διχασμούς γιατί δεν είμαστε και πολλοί να διχαστούμε κιόλας θα μας φάει το μαύρο σκοτάδι (ΚΟΥΛΑ) και Μελισούλα…

Ο ερασιτέχνης καλώς ή κακώς έκανε τις εκλογές του ανέδειξε κάποια διοίκηση (εξάλλου όλοι εμείς ψηφίσαμε για το συμβούλιο, δεν ψήφισε κανένας αλόθρησκος) ας δώσουμε χρόνο και χώρο σε αυτούς που διοικούν όλα τα τμήματα το τι μπορούν να κάνουν και στο τέλος της χρονιάς το συζητάμε.

Να θυμίσω ότι ο Πανιώνιος έπεσε κατηγορία για να αγωνιστεί στην Super league 2 ασχέτως αν δεν υπήρχε «μαρούλι» για να συνεχιστεί αυτή η κακιά διαχείριση της ΠΑΕ και πέσαμε στην Γ’ Εθνική για να δούμε τι θα κάνουμε.

Όσο για τους επενδυτές μην ψάχνετε και μην περιμένετε κανέναν (έως την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο) ο τελευταίος πέθανε από κορωνοϊό… (Να κάνουμε και λίγη πλάκα να σπάσει ο πάγος)

Και επειδή είναι βέβαιο ότι βασική αιτία της χρεοκοπίας της ομάδας μας είναι η κακή διαχείριση των εσόδων και εξόδων, διερωτώμαι μήπως πριν από τον καταλογισμό των ευθυνών, κατά την προσήκουσα αναλογία βέβαια, θα έπρεπε οι περισσότεροι Πανιώνιοι να αναλογιστούμε και να πούμε, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω;

Να είσαστε όλοι καλά και μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος επέζησε 131 χρόνια και θα συνεχίσει να υπάρχει, εμείς είμαστε απλά περαστικοί από αυτή τη ζωή που έχει τα ωραία της αλλά και τα άσχημά της.

Τσακίρης Λάμπρος

Μπάσκετ Β’ Εθνική: Πέρασε από την Κρήτη στην παράταση ο Ιστορικός με 91-96 (Vid)

Previous article

Λύση της συνεργασίας με Κοροπούλη το τμήμα ποδοσφαίρου του Πανιωνίου

Next article
Login/Sign up