ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Να περάσει η μπόρα και να βρούμε γιατρειά…

0

Η παγκόσμια επιδημία του κορωνοϊού μαζί με όλα χτύπησε και τον αθλητισμό, όπου μαζί με τον αθλητισμό χτύπησε και τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ ανά τον κόσμο.

Πολλοί μιλούν για αναβολές του EURO του 2020 να μεταφερθεί το καλοκαίρι του 2021 και άλλοι για ένα μίνι πρωτάθλημα των φιναλίστ του Champion League και Europa League έτσι ώστε μετά από μονούς αγώνες να ανακηρυχθούν για φέτος οι πρωταθλητές Ευρώπης στο Champion League και ο νικητής του Europa League.

Επίσης άλλο ένα καυτό θέμα που απασχολεί την ελληνική αθλητική κοινότητα είναι αυτό του πρωταθλήματος της Super League 1, το τι θα απογίνει αν θα έχουμε πρωταθλητή Ελλάδος μέσα από τα playoff ή θα έχουμε πρωταθλητή Ελλάδος όπως τελείωσε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αλλά μαζί με το τι θα απογίνει με τον πρωταθλητή Ελλάδος πρέπει να μάθουμε και να δούμε και τι θα γίνει και με την ουρά της βαθμολογίας όπου εκεί μάλλον είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα.

Σήμερα μάλιστα ο πρόεδρος της ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας κοινοποίησε μια επιστολή προς τον υφυπουργό αθλητισμού όπου εξηγεί, πολλή σωστά κατά την γνώμη μου, ότι μετά την επάνοδο των αθλητικών διοργανώσεων δηλαδή περίπου ενός με δύο μηνών μετά θα είναι πολύ δύσκολο οι ποδοσφαιριστές να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις δύσκολες αγωνιστικές υποχρεώσεις (λόγο αποχής) και προπονητικής αδράνειας μεγάλου διαστήματος.

Μάλιστα αναφέρει να λήξει όπως έχει το πρωτάθλημα και να βγει ο πρωταθλητής από τις μέχρι τώρα βαθμολογική κατάταξη. Επίσης αναφέρει οι ομάδες της ουράς να παραμείνουν όπως έχει και να γίνει αναδιάταξη των ομάδων από την καινούρια αγωνιστική χρονιά από 14 σε 16.

Έτσι οι δύο ομάδες της Super League 2 (ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης) που ήδη βρίσκονται μπροστά από τον τρίτο της βαθμολογίας να ανέβουν και αυτές του χρόνου στην Super League 1.

Εδώ όμως ερχόμαστε στο πρόβλημα που όπως φαίνεται έρχεται κάθε ημέρα που περνά ακόμα πιο κοντά για τον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο. “Η επόμενη ημέρα”. Το τι μέλλει γενέσθαι για τον Πανιώνιο και αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί αγωνιστικά στο επόμενο πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που πρέπει να είσαι έτοιμος και να μην διασυρθεί ακόμα μια χρονιά όπως φέτος με λάθος επιλογή προπονητών και με ένα -6 που έφτυσε αίμα για να το μηδενίσεις.

Κύριοι, όλοι της διοίκησης ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο, φίλαθλοι, οπαδοί δεν είναι μακριά η επόμενη ημέρα και δυστυχώς μέχρι στιγμής η επόμενη ημέρα στα μάτια μου δείχνει οικονομική “σήψη” και καταστροφή.

Πρέπει από τώρα να ετοιμαζόμαστε για το τι θα κάνουμε από τώρα να έχουμε τα χαρτιά και τα φερέγγυα της αδειοδότησης καταρχήν να μην ξεκινήσουμε με ένα μείον γιατί αν την γλυτώσουμε φέτος -Πίστευα και πιστεύω ακόμα ότι ο Πανιώνιος θα σωθεί φέτος- του χρόνου τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα με 16 ομάδες.

Υπάρχουν πολλοί που δεν μας γουστάρουν φέτος και θα υπάρχουν ακόμα πιο πολλοί του χρόνου που θα επιθυμούν να πέσουμε εμείς αντί αυτοί… έχοντας στο νου τους το κρύο πιάτο της εκδίκησης…

Τσακίρης Λάμπρος

 

 

21 νέα κρούσματα σήμερα Δευτέρα του Κορωνοϊού

Previous article

Παρελθόν από τον Πανιώνιο Su Casa ο ΜακΓκιλ

Next article
Login/Sign up