Μία Κυριακή από τα παλιά στο γήπεδο

Αύριο ο Ιστορικός αντιμετωπίζει την Ξάνθη στις 17:15 μέσα στην Νέα Σμύρνη, και μετά το στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα (1-1) θέλει οπωσδήποτε την νίκη έτσι ώστε να μείνει με διαφορά από τον τρίτο μόνος δεύτερος.

Όλη η Νέα Σμύρνη και όχι μόνο ζουν και αναπνέουν όλοι για αυτό το παιχνίδι, όπου θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε και θα νιώσουμε στο γήπεδο αυτό στιγμές δεκαετιών 70, 80 όπου το γήπεδο ήταν γεμάτο και έσφιζε από παλμό και δύναμη.

Θέλω να θυμάμαι τα «υβριστικά» που ήταν κάτω από την θύρα 4 όπου ο κόσμος ήταν όλος όρθιος και κρεμασμένος από τα κάγκελα του γηπέδου έτοιμος για να πανηγυρίσει το κάθε γκολ της ομάδας μας.

Θέλω να θυμάμαι τις θύρες 2, 3, 4, 5, 6 να είναι γεμάτες με Πανιώνιους που μετά το μεσημεριανό φαγητό να παίρνουν τους γιούς τους και να πηγαίνουν στο γήπεδο να δουν τον ιστορικό.

Αυτά τα θέλω, θέλω να δω αύριο από όλους αυτούς που θα είναι στο γήπεδο να κάνουμε μία γιορτή που μόνο στον Πανιώνιο μπορούμε να κάνουμε. Γιατί?

Διότι ο Πανιώνιος είναι εδώ και αιώνες δεμένος με την οικογένεια, την οικογένεια της Μικράς Ασίας που πήγαινε αυτή την ομάδα από προπάππου, σε παππού, και σε εγγονό και γιο, αυτή είναι η ομάδα που αύριο θα πάτε στο γήπεδο να δείτε, είναι η ιστορία όλου του ποδοσφαίρου.

Γιατί φίλοι όταν ο Πανιώνιος είχε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, άλλοι έφτιαχναν ομάδες τότε στα πατάρια της οδού Δραγατσανίου 36, και προσπαθούσαν να κλέψουν την ιστορία του Πανιώνιου που την έφερε μόνο αυτός από τα παράλια της Μικράς Ασίας και της Σμύρνης.

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο αλλά ο Πανιώνιος έχει ενοχλήσει πολλούς, τους έχει ενοχλήσει γιατί έγινε εδώ και δύο χρόνια μεγάλος, και πλέον χτυπά στα ίσα όλους δεν έχει την ηττοπάθεια που προσπάθησαν πολλοί να του επιβάλουν επιτέλους σήκωσε κεφάλι.

Οι Πανιώνιοι είναι υπερήφανοι ΟΛΟΙ για αυτή την ομάδα και αύριο πρέπει ΟΛΟΙ να είμαστε δίπλα σε αυτή την ομάδα που επιτέλους χτύπησε το χέρι στο μαχαίρι και μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό δεν είμαστε κανενός είμαστε με τον Πανιώνιο.

Αύριο όλοι θα δείξουμε σε αυτούς που μας πολεμούν πόσοι ήμαστε αύριο θα δείξουμε το ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΚΟΣΜΟ αύριο θα νικήσουμε ΓΙΑΤΙ το θέλουμε ΕΜΕΙΣ.

Ο Πανιώνιος είναι δεύτερος και θα παραμείνει αύριο μακριά από τον τρίτο, αύριο θα βάλουμε ταφόπλακα στο σύστημα και με τον κόσμο που θα τους δείξουμε αλλά και μέσα στο γήπεδο.

Γιατί φίλοι, γιατί πλησιάζει η ώρα που θα βρούμε ΟΥΡΑΝΟ αυτό έτσι και αλλιώς δεν τραγουδάμε? Αυτό θα το κάνουμε πραγματικότητα, και κάθε Πανιώνιος θα υπερηφανεύεται ότι στην εποχή του το κατάφεραν.

ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΙ.

Τσακίρης Λάμπρος