ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Μελέτης: “Οι παίκτες της παιδικής ομάδας έχουν δείξει προσωπικότητα”

0

Ο κόουτς των παίδων του Πανιωνίου μίλησε για τους τελικούς της ΕΣΚΑΝΑ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και για την συνέχεια αυτής της ομάδας και στα φετινά play off

Οι παίδες του Πανιώνιου ετοιμάζονται για να ξανά χαράξουν καινούρια πορεία στο πρωτάθλημα ΕΣΚΑΝΑ και ο προπονητής της ομάδας Κώστας Μελέτης δίνει το στίγμα για τα play off που έρχονται.

Η ομάδα Παίδων του Ολυμπιακού θα είναι και εφέτος ο βασικότερος συνδιεκδικητής του τίτλου, αν και ο Πανιώνιος προετοιμάζεται χωρίς να υποτιμά ή να υπερκτιμά κανέναν αντίπαλο του. Στον πάγκο των Παίδων και στο τιμόνι της τεχνικής καθοδήγησης, συνεχίζει από την περσινή περίοδο και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, να είναι ο Κώστας Μελέτης που δημιούργησε εξ’ αρχής την ομάδα και τοποθέτησε τον πήχη των στόχων στο ίδιο σημείο.

Διαβάστε την συνέντευξη του Κώστα Μελέτη:

–Ο απολογισμός των αποτελεσμάτων είναι λίαν ενθαρρυντικός με τις 22 νίκες και μια μόλις ήττα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και επιβεβαιώνει τον πρωταθλητισμό που κάνει η ομάδα Παίδων του Πανιωνίου. Ποιά είναι τα συμπεράσματα του προπονητή για την αγωνιστική εικόνα σε διάστημα πέντε μηνών;

«Η ομάδα έδειξε ότι έχει πολύ δυνατή προσωπικότητα και τα παιδιά στα παιχνίδια που υπήρχε το «πρέπει» της νίκης, έπαιξαν αρκετά καλό μπάσκετ και πέτυχαν τα αποτελέσματα που χρειαζόμασταν για να κατακτήσουμε την πρώτη θέση. Ξεχωρίζω τις δυο νίκες με αντίπαλο τον Ολυμπιακό που ήταν πολύ σημαντικές, γιατί αυτός θα είναι και ο κύριος συνδιεκδικητής της πρώτης θέσης στα πλει οφ για την πρόκριση στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος. Δείξαμε ότι η ομάδα έχει «βάθος», ενόψει των πλει οφ και σφυρηλάτησε τον χαρακτήρα της.

–Ποιά είναι τα θετικά στοιχεία που κρατάς και θέλεις να ενισχύσεις και ποιά τα αρνητικά που πρέπει να περιορισθούν;

«Το μπάσκετ που έχουμε παίξει μέχρι τώρα και θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, έχει προσωπικότητα. Όσο το δυνατόν γρήγορες επιθέσεις, γιατί μας αρέσει, μπορούμε να το εφαρμόσουμε και είναι σύγχρονη μορφή μπάσκετ. Την ίδια κατεύθυνση θα έχουμε και στα πλει οφ, γιατί θέλουμε τα παιδιά να κερδίζουν και ατομικά, με το μπάσκετ που παίζουν και να έχουν καλύτερη προοπτική στο μέλλον τους».

–Τα συμπεράσματα της σύγκρισης ανταγωνιστικότητας και επιπέδου ταλαντούχων παικτών του περσινού και του φετινού πρωταθλήματος Παίδων;

«Κάθε χρονιά, ειδικά στο παιδικό πρωτάθλημα, εξαρτάται στο μεγαλύτερο ποσοστό από την «φουρνιά των παικτών που θα παρουσιάσει κάθε ομάδα. Μπορεί να έχει γίνει προεργασία στους παμπαίδες και να υπάρχει συνέχεια στους Παίδες, αλλά μπορεί και ομάδες να συγκροτηθούν στην πρώτη χρονιά του παιδικού και να είναι ανταγωνιστικές. Δεν θεωρώ ότι το περσινό πρωτάθλημα ήταν χειρότερο ή το φετινό είναι καλύτερο. Συνολικά, όμως, διαπιστώνω ότι κάτι δεν πάει καλά στην παραγωγή ταλαντούχων και εννοώ ότι η «δεξαμενή» δεν είναι μεγάλη. Υπάρχουν καλοί παίκτες, αλλά αποτελούν μειοψηφία».

–Τα πλει οφ είναι διαφορετική αγωνιστική και ψυχολογική διαδικασία από τους συνεχόμενους αγώνες του πρωταθλήματος και το ζητούμενο είναι τα αποτελέσματα πρόκρισης. Ποιός είναι ο σχεδιασμός της προετοιμασίας;

«Είναι παιχνίδια back to back και πρέπει η ομάδα να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά. Η διαδικασία των δυο νικών είναι πολύ γρήγορη και είτε νικάς, είτε χάνεις, δεν πρέπει να χάσεις τον στόχο της πρόκρισης, ακόμα κι αν χρειασθεί ο τρίτος αγώνας. Γι’ αυτόν τον λόγο, τονίζω συνέχεια στους παίκτες μου ότι κοιτάμε μόνο μπροστά και ποτέ τον προηγούμενο αγώνα, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Τα πλει οφ είναι το απαύγασμα όλης της χρονιάς. Ο Πανιώνιος προσπάθησε πολύ, επίμονα και στις 23 αγωνιστικές του πρωταθλήματος για να τερματίσει πρώτος και να έχει το πλεονέκτημα έδρας, μέχρι και τους τελικούς των πλει οφ. Αυτό λέει πολλά για την υπεράσπιση αυτής της επιτυχημένης πορείας, ώστε να είμαστε και πάλι στην τελική φάση και ενώ πέρυσι το πετύχαμε με ανατροπή του μειονεκτήματος έδρας. Προφανώς και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να υπερασπιστούμε την έδρα μας, χωρίς να σημαίνει ότι είναι πανάκεια που θα έχουμε, αν χρειαστεί, τον τελευταίο λόγο στο «Ανδρέας Βαρίκας».

–Το ρεκόρ των 22 νικών, εγκυμονεί ρίσκο εφησυχασμού ή μεγάλου βάρους από τον χαρακτηρισμό του φαβορί, λόγω και του απόλυτου πλεονεκτήματος έδρας;

 «Οι παίκτες της παιδικής ομάδας έχουν δείξει προσωπικότητα. Το πιστεύω ακράδαντα. Δεν έχει καμία σημασία ποιόν αντίπαλο νικήσαμε στο πρωτάθλημα και πως τον νικήσαμε. Τελείωσε ένα πρωτάθλημα που ήμασταν δίκαια πρώτοι, γιατί είχαμε αγωνιστική συνέπεια και αρχίζει ένα άλλο πρωτάθλημα διαφορετικής μορφής που θέλουμε και πάλι να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εμάς .

Οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι κάθε ομάδας στα πλει οφ, είναι η υπερβολική αισιοδοξία μετά από νίκη και η υπερβολική απογοήτευση μετά από ήττα. Η σταθερή ψυχολογία θα είναι το δυνατότερο «όπλο» της ομάδας στα πλει οφ. . Θα είναι μια καλή εμπειρία για τους παίκτες μου η διαχείριση που θα κάνουν σε κάθε αποτέλεσμα».

–Είναι φαβορί ο Πανιώνιος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Όχι. Ο Πανιώνιος έχει προβάδισμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι θα θέλουν να νικήσουν τον πρώτο ή και να τον αποκλείσουν από την τελική φάση του πανελληνίου. Γι’ αυτούς τους λόγους, ο Πανιώνιος στοχεύει στην νίκη του επόμενου αγώνα και μόνο εκεί, εντός και εκτός έδρας. Κανένα δεν υποτιμώ, κανένα δεν υπερτιμώ».

–Πως αντιμετωπίζεται ο τραυματισμός του Κανελλόπουλου;

«Παίζει στην νευραλγική θέση του πλει μέικερ. Θα περιμένουμε να δούμε σε ποιά κατάσταση θα είναι μέχρι τον πρώτο αγώνα στον πρώτο γύρο των πλει οφ. Παράλληλα, προετοιμαζόμαστε για να καλύψουμε την απουσία του και να κρατήσουμε».

–Οι παίκτες κάνουν «όνειρα» για την τελική φάση ή και για τον τίτλο;

«Αλίμονο, αν τα παιδιά δεν κάνουν… όνειρα. Ειδικά τα παιδιά. Στον Πανιώνιο το «όνειρο» είναι συνυφασμένο με τον στόχο. Βήμα-βήμα μέχρι την υλοποίηση του μεγάλου στόχου για να μην μείνει… «όνειρο». Με ρεαλισμό δυνατοτήτων και πίστη στο πλάνο που δουλεύουμε όλη την χρονιά».

–Ποιά είναι η εκτίμηση σου για τις ομάδες που ξεχωρίζουν στα πρωταθλήματα των άλλων ενώσεων;

«Είναι ο Δούκας και το Περιστέρι στην ΕΣΚΑ, ο Προμηθέας που είναι και το φαβορί για την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος και επίσης γίνεται εξαιρετική δουλειά στην ακαδημία Δέκα».

Εκτός για 2 εβδομάδες ο Κότνικ

Previous article

Στην Εθνική Ελπίδων ο Οικονομίδης

Next article
Login/Sign up