ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με αποκλεισμό απειλεί η FIFA

0

Η FIFA τοποθετήθηκε επίσημα χθες και απειλεί την Ελλάδα με γενικό αποκλεισμό απ’ όλες τις διοργανώσεις 

Με επίσημη τοποθέτηση της FIFA που έγινε χθες βράδυ ανακοινώνει το αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα η Ελλάδα θα αποκλειστεί απ’ όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η FIFA να σημειώσουμε ότι έχει το καλοκαίρι να διαχειριστή ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ρωσία όπου έχει χαρακτηριστεί απ’ όλους επικίνδυνο λόγω του χουλιγκανισμού που υπάρχει σε αυτή τη χώρα, αλλά και για τα πρόσφατα επεισόδια σε Γαλλία με την Λίλ που μπήκαν φίλαθλοι της ομάδας στο γήπεδο και έκαναν φασαρίες.

Έτσι η FIFA δεν θέλει να χαριστεί σε κανέναν και προβλέπεται να βάλει πολύ βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο. 

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της FIFA:

«H επιτροπή της FIFA που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της ΕΠΟ καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα και καλεί όλους τους εθνικούς φορείς του ποδοσφαίρου να δράσουν άμεσα και να βάλουν ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη κατάσταση που εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρόλο που τα πρόσφατα γεγονότα έγιναν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στην δικαιοδοσία των αρμόδιων δικαστικών οργάνων της HFF, η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τώρα περιμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και γρήγορα.

Παράλληλα, η Επιτροπή Παρακολούθησης έχει ενημερωθεί την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ για την σεζόν 2017/2018.

Η μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων , θα υποχρέωνε την FIFA να παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή ενώσεων μελών της FIFA, υποβάλλοντας έκθεση στο συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανόμενης και την τιμωρία του μέλους της Ένωσης». 

Μαζί με τα ξερά θέλετε να κάψετε και τα χλωρά…

Previous article

Νέο υπερσύγχρονο κέντρο Panionios Academy

Next article
Login/Sign up