ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λευτέρης Αυγενάκης: “Με 3 διαφανή κριτήρια 12 εκατ. στα ερασιτεχνικά σωματεία”

0

Ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για τις εκλογές στις ομοσπονδίες και στα ερασιτεχνικά σωματεία και δεν παρέλειψε να πει ότι μετά από δώδεκα χρόνια θα επιδοτηθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία όσα έχουν γραφτεί στο μητρώο

Σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη στον realfm της Θεσσαλονίκης ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε για τον νέο αθλητικό νόμο (4726) όπου ο ρόλος των αθλητών και των ερασιτεχνικών σωματείων είναι αναβαθμισμένος.

Ο υφυπουργός αθλητισμού αναφέρθηκε και στις εκλογές στις ομοσπονδίες και τα ερασιτεχνικά σωματεία όπου είπε χαρακτηριστικά ότι είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν τώρα έτσι ώστε να αλλάξουν πρόσωπα και καταστάσεις. Χαρακτηριστικά ανέφερε: “Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα στις διοικήσεις άνθρωποι 70 και 80 ετών και να είναι ισόβιοι πρόεδροι ομοσπονδιών, αυτό πρέπει να αλλάξει και να μπουν νέοι άνθρωποι που έχουν προσφέρει στον αθλητισμό τα προηγούμενα χρόνια”.

Στις επιχορηγήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων ο κ. Αυγενάκης είπε ότι θα δοθούν 12εκ ευρώ σε περίπου 5.200 ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν γραφτεί στο μητρώο.

Για το μητρώο είπε ότι όλοι το έλεγαν, όλοι το ήθελαν αλλά κανείς δεν το υλοποίησε και αυτό αφορά όλες τις προηγούμενες διοικήσεις του υφυπουργείου αθλητισμού και αφορά ακόμα και προηγούμενους υφυπουργούς της παράταξής μας.

Χαρακτηριστικά είπε ότι, “Κανείς δεν είχε τα κότσια να σπάσει αυγά και να βάλει μια σειρά όπως το κάναμε παρά τις αντιδράσεις. Με το μητρώο έχουμε εικόνα απ’ όλα τα αθλητικά σωματεία της χώρας που έχουν αθλητική αναγνώριση”.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στα τρια κριτήρια που θα δοθούν τα 12 εκ ευρώ στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Αυτά είναι ο αριθμός των αθλητών, ο αριθμός των τμημάτων και ο αριθμός των προπονητών που απασχολεί το κάθε αθλητικό σωματείο.

Όλη η ραδιοφωνική συνέντευξη του Λευτέρη Αυγενάκη στον realfm της Θεσσαλονίκης

Ο Θανάσης Λιούμης είναι ακόμα μια νέα μεταγραφή για τον Πανιώνιο

Previous article

Ηττήθηκε με 2-1 η K17 από τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη αγωνιστική

Next article
Login/Sign up