ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λευκός καπνός για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων βγήκε σήμερα

0

Προχωρά η συγχώνευση των SL2 με FL και τις τέσσερεις ομάδες που θα ανέβουν από τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής. Το κερασάκι στην τούρτα θα είναι οι 4 επιπλέον ομάδες Β’ (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) της Super League 1

Στην σημερινή μακρά συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Λευτέρη Αυγενάκη και των εκπροσώπων της SL και FL στο τέλος βγήκε λευκός καπνός και πλέον είναι θετική η εξέλιξη της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων.

Από τη νέα αγωνιστική περίοδο εκτός της Super League 1 θα υπάρξει και η Super League 2 όπου θα συμμετάσχουν οι 32 ομάδες της τωρινής SL2 και FL, επιπλέον θα προστεθούν και οι 4 Β’ ομάδες των ομάδων της SL1 καθώς και οι 4 ομάδες που θα βγουν από τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής.

Οι ομάδες αυτές θα χωριστούν σε δύο ομίλους (Βόρειος και Νότιος) από 18 ομάδες ο καθένας. Πάντος σε βάθος τριετίας μπορεί να μειωθούν στις μισές.

Η σχετική απόφαση/συμφωνία πάρθηκε με ευρεία πλειοψηφία (μειοψήφησαν 1-2 ομάδες, δεν μετείχε η ΑΕΛ καθώς δεν είναι ακόμη μέλος της Ενωσης), αλλά υπάρχουν ορισμένοι «αστερίσκοι». Δηλαδή το μετοχικό κεφάλαιο για τη νέα κατηγορία θα είναι 250.000 ευρώ (μίνιμουμ, υπάρχουν σκέψεις να αυξηθεί), ενώ η εγγυητική που θα πρέπει να καταθέσει κάθε ομάδα πριν την έναρξη της σεζόν θα ανέρχεται στις 100.000 ευρώ. Τα παραπάνω νούμερα προβάλλουν δυσθεώρητα για αρκετούς, οπότε δεν έχει αποσαφηνιστεί τι θα ισχύει σε περίπτωση που κάποια δεν καταφέρει να εκπληρώσει τις σχετικές υποχρεώσεις της. Θα αποβάλλεται και θα λογίζεται μεν στους «36» αλλά δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και θα χάνει τα παιχνίδια της στα χαρτιά; Θα την αντικαθιστά κάποια άλλη;

Είδομεν….

Πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των μπαράζ 20/6

Previous article

Ξεκινούν τα έργα κατασκευής του νέου κλειστού Γυμναστηρίου Ν. Σμύρνης (Pics)

Next article
Login/Sign up