Λάθη γίνονται απ’ όλους αρκεί να μαθαίνεις απ’ τα λάθη σου

Ο μηδενισμός των πάντων δεν είναι καλό όταν έχεις ακόμα μια χρονιά μπροστά σου και τόσα παιχνίδια να διεκδικήσεις

Ο Πανιώνιος έχασε από τον Παναθηναϊκό με κάτω τα χέρια συμφωνώ απόλυτα και είμαι πολύ σκεπτικός για την ομάδα που θέλει να στήσει ο Γάλλος και να την πάει έως το τέλος του πρωταθλήματος.

Αλλά ο Πανιώνιος έδειξε για ακόμα μια φορά ότι το ΟΑΚΑ δεν του πάει καθόλου είναι ένα γήπεδο που όταν μπαίνει μέσα εκεί η ομάδα παθαίνει ένα black out. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα όλοι κοίταζαν όλους, μέχρι και ο Κότνικ έκανε παιδαριώδη λάθη ασχέτως αν τα διόρθωνε την τελευταία στιγμή.

Ο Πανιώνιος έδειξε από την πρώτη στιγμή του αγώνα ότι πήγαινε για τον βαθμό, ήρθε αυτό το πολύ ωραίο αλλά τυχερό σουτ του 73′ και έφαγε ένα γκολ. 

Δεν έπρεπε να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό έτσι ο Γάλλος έπρεπε να μπει μέσα και να τον «καταπιεί» από το πρώτο λεπτό, έπρεπε να του έχει βάλει γκολ με επιθετικό ποδόσφαιρο από το πρώτο ημίχρονο και να το έχει τελειώσει από ημίχρονο το παιχνίδι. Συμφωνώ στις απόψεις ότι ο Πανιώνιος αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό ως Μπαρτσελόνα του Μέσι.

Αλλά αυτό πέρασε ήταν ένα κακό Σάββατο και δεν θα είναι ούτε το πρώτο αλλά ούτε το τελευταίο. Δυστυχώς ο Ανιγκό έχει ακόμα το περσινό σύνδρομο του Λεβαδειακού. 

Θέλω να πιστεύω ότι ο Πανιώνιος τα επόμενα τρία παιχνίδια θα τα δει αλλιώς και θα πάρει αυτούς τους βαθμούς. Ο Γάλλος είναι έξυπνος προπονητής και θέλει να δείξει ότι η διοίκηση έκανε σωστά και του άφησε εν λευκώ το ρόστερ αλλά και την ομάδα στα χέρια του από την αρχή της χρονιάς.

Αλλά πρέπει ο Γάλλος να μας απαντήσει κάποια στιγμή γιατί ο Άλμπεργκ η καλύτερη μεταγραφή σου δεν υπάρχει πουθενά ούτε σε 20αδα επίσης δεν είναι μόνο ο Άλμπεργκ υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που ακόμα δεν έχουν πάρει χρόνο για να αποδείξουν τι κάνουν με την μπάλα στα πόδια τους. Θα μου απαντήσει όμως κάποιος λες ο προπονητής να μην τους βλέπει να μην ξέρει?

Εντάξει φυσικά και ξέρει, αλλά πρέπει να δοθούν ρε φίλε ευκαιρίες και σε παίκτες που μπορεί στα φιλικά και στις προπονήσεις να μην έχουν καλή απόδοση και αν τους βάλεις σε παιχνίδι από την αρχή να βγάζουν μάτια και αυτό που λέω έχει αποδειχτεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν.

Καλή η κριτική για όλα και όλους αλλά βλέπουμε όλοι στο φετινό πρωτάθλημα πως τα έφτιαξαν όλα και ομάδες με -3 και -6 βαθμούς βρέθηκαν στις «φυσικές» θέσεις τους και να διεκδικούν μαζί με όλες τις άλλες ομάδες ακόμα και πρωτάθλημα. Φυσικά όλοι οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ ξέρουμε φέτος ποιος θα πάρει και γιατί θα πάρει το πρωτάθλημα. Επίσης ξέρουμε όλοι και βλέπουμε ποιες ομάδες θα πέσουν. 

Εξάλλου κανείς για φέτος δεν μας υποσχέθηκε τίποτα και δεν μας έταξε τίποτα ας βγει αυτή η χρονιά με χαμηλά το κεφάλι και να πάμε να δούμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά να πάρουμε ό,τι μπορούμε. Η γνώμη μου είναι ότι ο Πανιώνιος δεν θα κινδυνέψει φέτος και θα πάμε καλά. Δεκτή η κριτική και εποικοδομητική είναι για όλους, αλλά το λέω για ακόμα μια φορά μην γινόμαστε οι προπονητές της εξέδρας, ας τον αφήσουμε να δείξει φέτος τι θέλει να κάνει.

*Πάμε όλοι μαζί για το ποδόσφαιρο αλλά και για το μπάσκετ ο Πανιώνιος μας χρειάζεται παντού και στο Βόλεϊ και στο Χάντμπολ.

**Υπάρχουν μερικά παρατράγουδα με την έδρα για τις ομάδες μας στο Βόλεϊ όπου όλοι νίπτουν τας χείρας τους και μερικοί δημοτικοί άρχοντες δείχνουν το ΣΕΦ σαν έδρα.

***Εγώ τους λέω ότι είναι απλά τραγικοί, το ΣΕΦ το πήραν για τις προπονήσεις ΟΧΙ για έδρα των ομάδων μας στο Βόλεϊ στο ΣΕΦ παίζει ο Ολυμπιακός και εκεί είναι ο στρατός τους τι θέλετε να έχουμε «ατυχήματα» και μετά να σφυράτε κλέφτηκα?

ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ