Ξεσπίτωσε τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο από το Αρτάκης ο Δήμος

Τελικά ο Δήμος τι κέρδισε με το να ξεσπιτώσει όλες τις ομάδες – εκτός την ΚΑΕ – ενώ θα μπορούσε με απλούς χειρισμούς να δίνει στις ομάδες ώρες για τους αγώνες τους;

Όσο το Αρτάκης είναι όρθιο, δεν υπάρχει λογική να μην παίζουν οι ομάδες της Νέας Σμύρνης τους αγώνες τους εκεί.

Υπάρχει συνολικό ενδιαφέρον ή κλείνουν τρύπες;  Βρέθηκαν απλά ώρες για προπόνηση στο ΣΕΦ. Βρέθηκε και έδρα για τους υπόλοιπους συλλόγους ΑΟΚ, ΙΚΑΡΟΣ, ΙΡΙΔΑ κλπ. Μέχρι εδώ καλά και αποτελεσματικά.

Με τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ όμως σε βόλλεϋ (άνδρες – γυναίκες) και με το μπάσκετ γυναικών (που πρωταγωνιστεί στην Α1) τι  ακριβώς συμβαίνει;

Ο Δήμος πέταξε το μπαλάκι στον Πανιώνιο για να βρει έδρα, μην μπορώντας να έρθει σε συνεννόηση με άλλους δήμους;

Το μπάσκετ των γυναικών, που, όπως προαναφέραμε, πρωταγωνιστεί στην Α1, δίνει τους εντός έδρας αγώνες του στο Κλειστό του Μίλωνα με μηδαμινές έως ανύπαρκτες  προπονήσεις στο συγκεκριμένο γήπεδο. Εδώ να δώσουμε στον «ΑΟΝΣ Ο Μίλων» και τα εύσημα καθώς, όπως είναι δημοσιογραφικά γνωστό, φιλοξενεί το γυναικείο μπάσκετ χωρίς κανένα απολύτως αντίτιμο.

Το βόλλεϋ γυναικών για τις δύο πρώτες αγωνιστικές αγωνίστηκε και αυτό στον Μίλωνα –χωρίς επίσης αντίτιμο – με μια προπόνηση. Μετά ένας θεός ξέρει πού θα αγωνιστεί.

Για το βόλλεϋ των ανδρών τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.  Πρώτη αγωνιστική είχε έδρα το ΜΕΤΣ χωρίς προπόνηση και με κόστος γηπέδου 200€. Τρίτη αγωνιστική ίσως πάλι στο ΜΕΤΣ με κόστος γηπέδου.

Ταλαιπωρίες έχουν όλοι όσοι είχαν έδρα το Αρτάκης.

Αξίζει εδώ να θυμίσουμε τις δηλώσεις της προπονήτριας του Ανδρικού Βόλλεϋ του Πανιωνίου  στο www.nstv.gr  : «14 αγωνιστικές θα παίξουμε εκτός έδρας».

Ακούγεται έντομα πως το κλειστό Α.Βαρίκας ετοιμάζεται για να δεχθεί τα σωματεία βόλλεϋ Ανδρών και Γυναικών του Ερασιτέχνη Πανιωνίου. Φυσικά οι πολυπληθείς ακαδημίες που κάνουν χρήση του Α.Βαρίκας θα παραμείνουν εκεί, όποτε δύσκολα τα πράγματα και πάλι για τα αγωνιστικά τμήματα του Πανιωνίου. Αυτό το γήπεδο από το Σεπτέμβριο ακόμη αδειοδοτείται. Κάτι σαν το «Αρτάκης», που ακόμη πέφτει ; …

Ας ελπίσουμε να λύσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα δημιουργήσει.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο άνοιξε και συζήτηση για τη χρήση του γυμναστηρίου στο σχολείο της «Νικομηδείας» αλλά αυτό θα αναλυθεί σε άλλο άρθρο.

Εντύπωση δε και μάλιστα μεγάλη κάνει το γεγονός πως όλα αυτά αποτελούν όπως ακούγεται ευρέως απλά πολιτική απόφαση – Δημάρχου μάλλον – χωρίς κανένα γνωστό τεκμηριωμένο ή μη επιχείρημα. Μερικούς μήνες πριν τις εκλογές λοιπόν η υπεύθυνη Αντιδήμαρχος Αθλητισμού –για την οποία είχε δημιουργηθεί πολύ καλή εικόνα στο περιβάλλον των αθλητικών δρώμενων – αποφασίζει  ή επικροτεί την πολιτική απόφαση να παραμένει μόνο η ΚΑΕ Πανιώνιος στο «Αρτάκης» και τις υπόλοιπες ώρες αυτό να είναι κλειστό για αγώνες στα υπόλοιπα σωματεία, συμπεριλαμβανομένου και τμημάτων του Ερασιτέχνη Πανιωνίου.

Από τον Ερασιτέχνη δεν έχουμε κάποια διαφορετική θέση άρα μάλλον είναι «σύμφωνος» ή δυστυχώς ανήμπορος να αντιδράσει;

Η πιθανή λύση είναι τόσο απλή και ουδείς γνωρίζει ποιοί ή ποιός δεν την θέλει.  Γήπεδο για προπονήσεις των ομάδων βρήκε άμεσα ο Δήμος και μάλιστα το πληρώνει, αφού όμως δεν κατάφερε να βρει έδρα στις ομάδες, όταν και για όσο χρόνο πάρει το νέο γήπεδο για να γκρεμιστεί και να χτιστεί, πρέπει να δώσει το Αρτάκης για μία προπόνηση πριν τον αγώνα και τους εντός έδρας αγώνες τους ξεκαθαρίζοντας ξανά ότι το ρίσκο της έδρας με την κατεδάφιση του «Αρτάκης»  ανήκει στις ίδιες τις ομάδες.

Δεν έχει απαντήσει κανείς επίσημα δημόσια γιατί αυτό δεν συμβαίνει.

Και ο Πανιώνιος εν τω μεταξύ ψάχνει σε κάθε αγωνιστική πού θα παίζει τους επίσημους αγώνες του με όποιο κόστος!!! Ελπίζουμε τουλάχιστον το Κλειστό Α.Βαρίκας να μην καταλήξει ως προς την αδειοδότησή του … Αρτάκης.  Λογικά θα είναι συντομότερη λύση.

 

Κουίζ: τί κοινό έχει το «γιοφύρι της Άρτας» με την περίφημη κατεδάφιση του Κλειστού του Αρτάκης ;

Πηγή: nstv.gr