ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κουτελάκης: Δεν υπάρχει καμία σύμβαση ανέγερσης του κλειστού της Αρτάκης (Vid) (Pics)

0

Οι εργασίες του κλειστού της Αρτάκης έχουν σταματήσει και σήμερα εκδηλώθηκε φωτιά στον χώρο του μισογκρεμισμένου, εγκαταλελειμμένου, γηπέδου που υποτίθεται σήμερα θα ξεκινούσαν οι εργασίες αποπεράτωσης του γκρεμίσματος

Η αδυναμία της δημοτικής αρχής να ελέγξει το χρονοδιάγραμμα της κατεδάφισης του κλειστού της Αρτάκης σήμερα έφτασε στο αποκορύφωμα με την φωτιά που πήραν τα εύφλεκτα μπάζα που υπάρχουν διάσπαρτα στο “κουφάρι” του παλιού κλειστού της Αρτάκης.

Ακούστε την τοποθέτηση του Γιώργου Κουτελάκη για το συγκεκριμένο έργο που πολλά λόγια ακούστηκαν από συνεντεύξεις του κύριου Τζουλάκη σε διάφορα μέσα της πόλης μας αλλά έμεινε στα μεγάλα λόγια μόνο…

Διαβάστε όλη την απομαγνητοφώνηση του Γιώργου Κουτελάκη αναλυτικά τα όσα είπε:

Σήμερα το κυρίαρχο θέμα της επικαιρότητας, που διαχύθηκε και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι κάτι όχι πολύ ευχάριστο, είναι μια φωτιά μικρής έκτασης, θα έλεγα, η οποία σημειώθηκε στο χώρο του παλαιού κλειστού γυμναστηρίου της οδού Αρτάκης, στα υπολείμματα των κατεδαφίσεων, όπου η πυροσβεστική επενέβη και την έθεσε υπό έλεγχο αμέσως και την έσβησε.

Εγώ δεν θέλω να πω για την φωτιά ως φωτιά, γιατί το μέγεθος της δεν ήταν κάτι, και μ ’αρέσει να είμαι πολύ ειλικρινής το οποίο από μόνο του δημιούργησε από μόνο ένα γεγονός μιας πολύ μεγάλης σημασίας.

Η επίσκεψή μου στο χώρο, και όσων τον επισκέφτηκαν για να δουν τα αποτελέσματα της φωτιάς, (σχημάτισαν όσοι το έκαναν … και εγώ ήμουν ένας από αυτούς όταν πληροφορήθηκα ότι μπήκε η φωτιά, και το λέω και αυτοκριτικά γιατί θα έπρεπε να επισκεφτούμε το χώρο νωρίτερα), ότι ο χώρος είναι σε κατάσταση αθλιότητας. Δηλαδή δεν υπήρχε περίπτωση να μην συμβεί κάτι σε αυτόν τον χώρο. Είναι ένα μισογκρεμισμένο γήπεδο που απέξω φαίνεται απλά μισογκρεμισμένο, αλλά μέσα στον παλιό αγωνιστικό του χώρο, που δεν υπάρχει πια, υπάρχουν μπάζα, σκουπίδια, αφρολέξ, από αυτά που βάζουν ως μονωτικά ή ως στοιχεία που βάζουν κάτω από το παλιό δάπεδο για να εχει στοιχεία ελαστικότητας, έχει σίδερα, έχει σπασμένα τζάμια, έχει μπάζα, είναι μια κατάσταση όχι τριτοκοσμική, αλλά μια κατάσταση αθλιότητας. Λυπάμαι  που δεν το είχα επισκεφτεί από μέσα τον χώρο, για να δω πώς ήταν από μέσα, παρακολουθούσα το έργο της κατεδάφισης του κλειστού μόνο από έξω, και έβλεπα ότι εδώ και ένα μήνα έχουν σταματήσει τα έργα , έχει αποσυρθεί ο εργολάβος της κατεδάφισης, έχει αποσύρει το σύνολο των μηχανημάτων του, αλλά αυτό που έχει αφήσει πίσω του είναι ΤΡΑΓΩΔΙΑ. «Ευτυχώς δηλαδή που μπήκε φωτιά» θα έλεγε κάποιος σε εισαγωγικά, γιατί μπόρεσε να ελεγχθεί αμέσως.

Δηλαδή ο μεγαλύτερος κίνδυνος εκεί είναι να σκοτωθεί κάποιο παιδάκι. Δηλαδή αν πάνε παιδάκια, που δεν έχει καλή φύλαξη αυτός ο χώρος, να παίξουν δήθεν μέσα σε ένα γιαπί, απέναντι έχουμε ένα παιδικό σταθμό, πίσω από αυτόν τον χώρο έχουμε 2 γυμνάσια, 2 λύκεια και δεξιά αυτού του χώρου, πίσω, έχουμε 2 δημοτικά σχολεία…το 3ο και το 13ο, και έχουμε και ένα κολυμβητήριο.

Είναι ένας χώρος που κατεξοχήν τον προσεγγίζουν παιδιά, είτε για να παίξουν, είτε για να αθληθούν, είτε για να κάνουν ‘πλάκα’ βλέποντάς το εγκαταλελειμμένο και αφημένο. Εκεί είναι εστία κινδύνου και απορώ. Είναι δηλαδή  απορίας άξιο, όχι πώς μπήκε η φωτιά, αλλά πώς ο Δήμος αφήνει με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο σε αυτή την άθλια κατάσταση, ένα ζωτικότατο χώρο της πόλης, και με ελλιπέστατα, για να μην πω πλήρως απόντα οποιαδήποτε μέτρα ασφάλειας.

Ρώτησα εάν αυτός ο χώρος το βράδυ φυλάσσεται. Μου είπαν πώς όχι. Ρώτησα αν φυλάσσεται το πρωί και επίσης μου είπαν πως όχι. Δηλαδή με 3 λαμαρίνες που ήδη έχουν γκρεμιστεί, και με τα κάγκελα που ο καθένας μπορείς να πηδήξει μέσα, φυλάμε έναν χώρο, που όταν ξέρουμε ότι εδώ και πάρα πολλές μέρες το βράδυ γίνονται περίεργα πράγματα, υπάρχει συγκέντρωση πληθυσμού, τι ηλικιών δεν γνωρίζω. Αλλά εκεί μαζεύεται το βράδυ κόσμος και κάτι κάνει, δεν ξέρω τι ακριβώς. Αν αυτός ο κόσμος αυτός είναι παιδάκια, κινδυνεύουν.

Έχουμε σεκιουριτάδες που κατ’ εντολή, δεν φταίνε οι άνθρωποι, γυρνάνε την πλατεία και κόβουνε βόλτες, και έχουμε έναν αφύλακτο χώρο με μπάζα , με ξύλα, με σίδερα, με σπασμένα τζάμια, με αφρολέξ, με κίνδυνο να πάρει φωτιά, με κίνδυνο να σκοτωθούν άνθρωποι. Ή να τραυματιστούν τουλάχιστον για να μην γίνομαι υπερβολικός. 

Η φωτιά τι έκανε στην ουσία, ανέδειξε αυτό το χάλι, πώς ένας δήμος κλείνει τα μάτια του μπροστά σε αυτό που έχει μέσα στην καρδιά του αθλητικού του χώρου, χωρίς να ξέρει πότε θα τελειώσει, χωρίς να ξέρει πότε θα ξεκινήσει τα έργα ΞΑΝΑ του γκρεμίσματος. Και ο εργολάβος από ότι μας λέγανε, ψέματα όλα δηλαδή έφυγε από το χώρο γιατί χάλασε το ένα μηχάνημα. Ποιο μηχάνημα ρώτησα επισήμως και είπαν το μηχάνημα που έκοβε τη στέγη, που απομάκρυνε τα τμήματα της στέγης. Η στέγη η μισή έχει ‘φύγει’ και η μισή παραμένει. Εάν αύριο δείτε φωτογραφίες και δείτε το χώρο θα το καταλάβετε.

Και αναμένοντας τον εργολάβο να φτιάξει τα μηχανήματά του, δεν καταλαβαίνω γιατί εφόσον χάλασε το μηχάνημα της στέγης, δεν μπορούσε να έχει ένα bobcart ή ένα φορτωτή να απομακρύνει το μπάζα που δεν χρειάζονται γκρέμισμα, είναι στο έδαφος αυτού του χώρου, να τα απομακρύνει για να καθαρίσει το χώρο και να μείνει κενό το κουφάρι του κτιρίου έτσι ώστε να μην κινδυνεύει άμεσα τουλάχιστον κάποιος, και να υπάρχει ένας φύλακας μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα.

Η αδιαφορία είναι στα όρια εγκληματικής αδιαφορίας που επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή γύρω από αυτό το θέμα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, και σε άλλες περιοχές, και ευτυχώς που δεν συνέβη σε εμάς θα είχαμε θύματα. Και η κατάσταση εγκυμονεί τέτοιους κινδύνους.

Και σταματώ εγώ με πολύ σοβαρότητα και υπευθυνότητα, για να μην μου πει κανένας 5 μέρες πριν από τις εκλογές βρήκα ένα θέμα για να ασχοληθώ. Ένα θέμα που ελέγχει τη Δημοτική Αρχή. Εάν αύριο υπάρχουν φωτογραφίες στο Facebook ή από site, θα καταλάβετε σε τι κατάσταση είναι ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ αυτός χώρος. Ο αφύλακτος από περίφραξη, από υπαλλήλους ή σεκιουριτάδες, ή οτιδήποτε, για να προστατεύσει κυρίως τα παιδιά, που πάντοτε έχουν πάντα μια ριψοκίνδυνη άποψη για αυτά τα πράγματα, προσεγγίζουν αυτούς τους χώρους μπαίνουν κρύβονται ενδεχομένως, προσπαθούν να παίξουν περίεργα γιατί είναι παιδιά, σε ένα Αφύλακτο Χώρο.

Αυτό βεβαίως και το τελειώνω εδώ δίνει πάσα για να πω δύο πράγματα επί της ουσίας.

Πότε θα ξεκινήσει ο εργολάβος του Δήμου …(και όχι της Περιφέρειας) την κατεδάφιση του υπολοίπου τμήματος?

Ενδιαφέρθηκα να μάθω τις τελευταίες μέρες, και βλέπετε δεν κάνουμε ανακοινώσεις γύρω από αυτό το θέμα, και βλέπετε αρά δεν μπορεί να πει κάποιος ότι αξιοποιούμε ή εκμεταλλευόμαστε κάτι, ρώτησα τους υπεύθυνους του Δήμου, ρώτησα τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για τα Τεχνικά Έργα, και ρώτησα και άλλους, και όλοι με ένα στόμα και μία φωνή (προφανώς αυτή ήταν η ενημέρωσή τους) μου είπαν ότι την Δευτέρα θα επανέλθει το μηχάνημα (σήμερα δηλαδή –20/5/19-), άρα σήμερα το πρωί, άρα πριν τη φωτιά, γιατί η φωτιά μπήκε το μεσημέρι, για να αρχίσει να αποξηλώνει και το υπόλοιπο της στέγης, για να μπορούν μετά να γκρεμιστούν οι περιφερειακοί τοίχοι.

Δεν υπήρξε βέβαια καμία παρουσία εκεί, κανενός μηχανήματος, κανενός εργολάβου. Ο εργολάβος ήρθε εκεί τη στιγμή λόγω της φωτιάς, να δει τι έγινε, έχει τεράστιες ευθύνες και εκείνος για την κατάσταση την οποία έχει αφήσει, ένα μισοτελειωμένο πράγμα σε ακραία επικίνδυνη κατάσταση.

Εντάξει, εκλογές έχουμε, ο καθένας και ο δήμαρχος και οι σύμβουλοί του και οι υπεύθυνοι του αθλητισμού, οι υπεύθυνοι της νεολαίας ενδιαφέρονται για τις εκλογές. Δεν έχει πάει κανένας να δει?

Εγώ ήδη, είμαι αντιπολίτευση και εν πάσει περιπτώση  δεν έχω την πρώτη ευθύνη,  ξεκίνησα αυτοκριτικά και είπα ότι θα έπρεπε να είχα πάει να το δω, και κρίνω τον εαυτό μου ότι κακώς δεν πήγε τόσο καιρό να το δω, περνούσα μόνο από έξω.

Εκείνοι οι οποίοι έχουν την καθημερινή ευθύνη δεν το επισκέφτηκαν ποτέ να δουν σε τι χάλια είναι αυτός ο χώρος και τι κινδύνους εγκυμονεί.

και φεύγοντας από αυτό το σημερινό γεγονός, και με αφορμή αυτού του γεγονότος. Αφήστε δε που έχει τελειώσει η άδεια κατεδάφισης. Είναι του απιστεύτου, μόνο η συγκεκριμένη δημοτική αρχή μπορεί να τα κάνει, ένας εργολάβος που συνέχεια καθυστερεί, μία οικοδομική άδεια κατεδάφισης η οποία λήγει, και τώρα λέμε ότι καθυστερούμε γιατί έληξε η άδεια κατεδάφισης.

Πρώτο στοιχείο: Καλά δεν βλέπαμε ότι θα λήξει η άδεια κατεδάφισης ότι με τους ρυθμούς που πάει θα λήξει, να πάμε να την ανανεώσουμε πριν έχουμε κενό. 

Δεύτερο στοιχείο: Μπορούν να μας πουν ένα χρονοδιάγραμμα? Πότε θα ξεκινήσουν ξανά τα έργα της κατεδάφισης και πότε θα τελειώσουν?

Δεν υπάρχει περίπτωση, αυτό το κτίσμα, στη μορφή στην οποία είναι σήμερα, να τελειώσει μέχρι τις 14 Ιουνίου, που το Δημοτικό συμβούλιο έχει δώσει παράταση στο έργο. Αυτό θέλει τουλάχιστον 2 μήνες για να κατεδαφιστεί.
Άρα θέλουμε Δημοτικό συμβούλιο για να ανανεώσουμε την παράταση , άρα πρέπει να μας απαντήσει η δημοτική αρχή, αν ο εργολάβος της ανέγερσης είναι διατεθειμένος να αναμένει και δεν θα αποχωρήσει. Πράγμα που εκείνοι έθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο.

Τρίτον εκτός από το γκρέμισμα του υπάρχοντος, και με κάθε επιφύλαξη γιατί τίποτε δεν λέω στην τύχη, αλλά αυτό τ λέω με επιφύλαξη…. Ο εργολάβος της κατεδάφισης θα πρέπει να κατεδαφίσει και το ΚΑΠ.Η και να δημιουργήσει ράμπα ανόδου από το ΚΑΠ.Η στο χώρο του δημοτικού γυμναστηρίου, από την Αρτάκης δηλαδή.

Αυτό δεν τελειώνει ούτε σε 4 (τέσσερις) μήνες, με τους ρυθμούς και τις αναλογίες των ρυθμών που δουλεύει ο συγκεκριμένος εργολάβος, και προφανώς ο Δήμος όπως πάντα παθητικός θεατής, όπως το έργο της Ομήρου με τους μήνες να μην τελειώνει ποτέ, το έργο του Κλειστού να μην γκρεμίζεται ποτέ. Το έργο της Ανέγερσης του νέου κλειστού να μην υπογράφουμε ποτέ μια σύμβαση.

Και ένα τελευταίο, σε τελευταίες του δηλώσεις ο Δήμαρχος σε τοπικές εφημερίδες, δήλωσε ότι η σύμβαση του εργολάβου για την Ανέγερση του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου έχει Υπογραφεί. Μα είναι δυνατόν να λέμε τέτοια κορυφαία, αν πω τη λέξη ψέματα, θα πείτε ότι είμαι υπερβολικός, Αναλήθειες…

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ, ΤΟ ΔΗΛΩΝΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ. ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, ΑΓΩΝΙΟΥΝ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ Η ΕΝΑΡΓΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.

Φοβόμαστε να πούμε την αλήθεια?  Ότι ο νέος Εργολάβος της ανέγερσης για να υπογράψει με την Περιφέρεια την σύμβασή του, πρέπει η Περιφέρεια να του παραδώσου χώρο καθαρό από το υπόλοιπο κλειστό? Δηλαδή να γκρεμιστεί και να ολοκληρώσει την εργολαβία του ο κατεδαφιστής?

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΊ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ.

Και πλέον με αυτά που είδαμε σήμερα, ως παράταξη σας λέμε και εγώ προσωπικά, ότι κινδυνεύει το χρονοδιάγραμμα του έργου.

Και δεν έχει καμία σημασία αν θα υπογράψουμε σύμβαση στις 1 Ιουνίου ή 1η Ιουλίου, ή στις 30 Ιουλίου. Εγώ θα ήμουν ασφαλής αν ο Δήμαρχος έβγαινε και μας διαβεβαίωνε και ταυτόχρονα και οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας, ότι αυτή η σύμβαση μπορεί να υπογραφεί και την 1η Σεπτεμβρίου ή την 1η Οκτωβρίου. Δεν είναι αυτό το πρόβλημά μας,

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΘ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ.

Προσφυγή από τρεις πρώην ποδοσφαιριστές του Πανιώνιου

Previous article

Παρουσίαση των νέων έργων του ερασιτέχνη από Βασιλειάδη Καπάταη (Vid)

Next article
Login/Sign up