ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Κανένας ίσως δεν έχει αλλάξει το ρου της ιστορίας τόσο όσο οι πολιτικοί

0

Όταν αποκαλείτε ιστορικά σωματεία κάποιες ομάδες που ιδρύθηκαν το 1926 και το 1967 τότε μάλλον δεν έχετε διαβάσει όλη την αθλητική ιστορία αυτού του τόπου.

Κύριε υφυπουργέ αν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη για εσάς είναι ιστορικά σωματεία τότε μάλλον δεν γνωρίζετε αθλητική ιστορία και παρακαλώ πολύ όπως να ανοίξετε και κανένα ιστορικό βιβλίο για να μάθετε την αθλητική ιστορία αυτού του τόπου. Εξάλλου υπηρετείτε και ένα υφυπουργείο που έχει άμεση σχέση με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό αυτού του τόπου.

Αν αποκαλείτε ιστορικά σωματεία κάποιες ποδοσφαιρικές ομάδες που δεν έχουν ούτε 90 χρόνια ιστορία τότε μάθετε κάτι κύριε υφυπουργέ.

Ο Πανιώνιος ο Απόλλωνας Σμύρνης, ο Ηρακλής, η Παναχαϊκή(ο), ο Εθνικός Γ.Σ τι είναι κύριε υφυπουργέ δεν είναι Ιστορία? Αλλά αυτοί όμως υπέστησαν τις συνέπειες του νόμου δεν είχαν την δύναμη να σας εκβιάσουν με δηλώσεις τους που προκαλούν διχασμό στην Ελληνική κοινωνία.

Δεν ξέρω κύριε υφυπουργέ αν γνωρίζετε τα “Τήνια” όπου πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο του 1895 για να βγουν οι αθλητές της Ελλάδος για να εκπροσωπήσουν την χώρα στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες του 1896. Σε αυτή τη διοργάνωση κύριε… συμμετείχαν δύο σωματεία από την Πάτρα (το ένα ήταν το Παναχαϊκό μετέπειτα Παναχαϊκή) ένα από την Σύρο και φυσικά ο Πανελλήνιος. Σε αυτούς τους αγώνες συμμετείχαν από την Σμύρνη και ο Ορφέας και το Γυμνάσιο κύριε υφυπουργέ….

Αν δεν γνωρίζετε τι σημαίνουν αυτά τα ονόματα είναι ο Πανιώνιος και ο Απόλλωνας Σμύρνης κύριε… Οι αθλητές του Ορφέα και του Γυμνασίου κύριε… συμμετείχαν στις Ζάππειες Ολυμπιάδες (1859-1889) προάγγελο των Ολυμπιακών Αγώνων κύριε….

Δεν ξέρω αν σας λέει τίποτα το όνομα του Μικρασιάτη Δημήτριου Βικέλα κύριε… αλλά θα σας ενημερώσω ότι ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΔΟΕ όπου ήταν ουσιαστικά εθνικός ευεργέτης των Α’ Ολυμπιακών Αγώνων. Από ανθρώπους του Πανιώνιου κύριε ξεκίνησε η ιδέα της επανέναρξης των Ολυμπιακών αγώνων αυτής της ιδέας που υπάρχει ακόμα και διοργανώνονται κάθε τέσσερα χρόνια και προϋπήρχε με τους Πανιώνιους Αγώνες. Τι να σας πω για τον Δημητρό Δάλλα πρωτεργάτη του αθλητικού τύπου και πρόεδρου του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη που έψαχνε τους αθλητές του στις προσφυγικές παράγκες που τους έβαλε το κράτος σας να στεγάζονται…

Αλλά τι να μας πουν οι “ιστορικές” ομάδες όπως τις αποκαλείτε κύριε υφυπουργέ όταν ο Πανιώνιος έφερνε το Βόλεϊ στην Ελλάδα δεν το γνώριζε κανείς, όταν ο Πανιώνιος διοργάνωνε τους πρώτους αγώνες για γυναίκες εσείς και κάποιοι Έλληνες τις είχατε με μαντίλες ακόμα στην Ελλάδα κύριε….

Αυτά ήταν λίγα πράγματα για το ποιος-ποια είναι Ιστορικά σωματεία. Τα σωματεία που αποκαλείτε εσείς και η κυβέρνησή σας “ιστορικά” είναι σωματεία όπου με τα χρήματα και με την δύναμη του κόσμου τους εκβιάζουν καταστάσεις όποτε θέλουν και αλλάζουν νόμους που υφίστανται εδώ και 20 χρόνια.

20 χρόνια κανείς δεν άλλαζε τον νόμο αυτό. Από αυτό το νόμο “χτυπήθηκαν” ομάδες και έπεσαν κατηγορίες και έρχεστε εσείς μέσα σε μία νύχτα και τον αλλάζετε επειδή σας εκβίασε ένας επιχειρηματίας…

Αυτή είναι η δικαιοσύνη που “πουλήσατε” στον ψηφοφόρο κύριε υφυπουργέ? Αυτό είναι το ΑΡΙΣΤΟ και η αριστεία κύριε υφυπουργέ μάλλον δεν γνωρίζετε και πρέπει να επανεξεταστείτε.

Τσακίρης Λάμπρος

 

Πανιώνιος: “Είναι ανεπίτρεπτη η επιλεκτική εφαρμογή του νόμου”

Previous article

Δάρας: “Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής” (Vid)

Next article
Login/Sign up