ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Και τώρα τι;

0

Ο Σύλλογος αποφάσισε να αρνηθεί την πρόσκληση της ΕΠΟ για συμμετοχή στην Σούπερ Λήγκ 2 και να δηλώσει συμμετοχή στην Γ Εθνική. Η απόφαση αυτή αντικειμενικά θέλουμε δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε αποτελεί παραδοχή αποτυχίας. Όσο και αν θέλουμε να καλύψουμε με ωραία λόγια την πραγματικότητα η αλήθεια είναι δυστυχώς αυτή

Ο λόγος κατά τη γνώμη μου της αποτυχίας είναι η παντελής απουσία εμπειρίας της αρμόδιας επιτροπής του ερασιτέχνη από διοίκηση ΠΑΕ. Και αυτό είναι λογικό καθώς στις συνελεύσεις της ΠΑΕ σχεδόν ποτέ δεν λάμβαναν μέρος εκπρόσωποι του ερασιτέχνη αλλά ούτε και στο ΔΣ της ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια υπήρχε εκπρόσωπος του ερασιτέχνη. Για κάποιο καιρό αυτός ήταν ο κύριος Δάρας που την εποχή εκείνη ήταν αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη, αργότερα τι έγινε δεν ξέρω.  Η ουσία είναι όμως ότι ενώ στον Πανιώνιο υπάρχουν στελέχη με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση ΠΑΕ δεν τους έχει επίσημα (και όχι καφενειακά) ζητηθεί να βοηθήσουν.

Μια δικαιολογία η οποία προβάλλεται για την αποτυχία συμμετοχής στην ΣΛ2 είναι τα χρέη που θα αναλάβει η νέα ΠΑΕ. Μα αυτά τα χρέη θα ξεκαθαρίσουν όταν γίνει η εκκαθάριση της παλιάς ΠΑΕ. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για εμφάνιση σοβαρών επιχειρηματιών και να μην ξέρουμε ακριβώς το ύψος των χρεών που θα παραλάβουν. Μια άλλη δικαιολογία είναι ο λίγος χρόνος. Μα οι διαδικασίες θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από τον χειμώνα. Η οργάνωση μιας νέας ΠΑΕ δεν γίνεται μέσα σε δυο-τρεις βδομάδες και οι παλιοί παράγοντες το ξέρουν καλά. Συνεπώς η άποψη μου είναι η εξής;:

α) Συστήνεται από τον ερασιτέχνη μια επιτροπή από παλιούς προέδρους του η οποία αναλαμβάνει την δημιουργία της νέας ΠΑΕ και την επικοινωνία με τους επίδοξους επενδυτές. Οι άνθρωποι αυτοί που φέρουν τον τιμητικό τίτλο του πρώην αιρετού προέδρου  στο καταστατικό του Συλλόγου (αυτό που έχει περάσει από συνέλευση όχι αυτό που πέρασε νύχτα) έχουν θεσμικό ρόλο καθώς: αποτελούν το πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Οι περισσότεροι από τους  ανθρώπους αυτούς όπως ο κύριος Τσακίρης, ο κύριος Κουτελάκης, ο κύριος Βεντούρης (και ζητώ συγνώμη αν ξεχνάω κάποιους)  έχουν κατά καιρούς διοικήσει την ΠΑΕ και ξέρουν πολύ καλά τι ακριβώς σημαίνει μια τέτοια διοίκηση. Έχουν μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ η οποία μας είναι ΑΠΟΛΥΤΑ απαραίτητη σήμερα. Όπως όλοι μας έχω άποψη, θετική ή αρνητική για τα περισσότερα πρόσωπα που διοίκησαν τον ερασιτέχνη. Η  άποψη μου δεν αλλάζει γι αυτά αλλά στην κατάσταση που βρισκόμαστε εκτιμώ ότι πρέπει να παραμεριστούν οι προσωπικές απόψεις. Και όπως το ζητάω από όλους το απαιτώ πρώτα από τον εαυτό μου.  Όμως  όλοι αυτοί έχουν τον τιμητικό τίτλο του πρώην αιρετού Προέδρου του Ερασιτέχνη. Όλοι τους έχουν υποχρέωση να τιμήσουν αυτόν τον τίτλο αποδεχόμενοι ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ  μέσω απόφασης ΔΣ (και όχι στα κουβεντιαστά) πρόταση του ερασιτέχνη αυτές τις τόσο δύσκολες στιγμές που περνάει ο Σύλλογος..  Για να δούμε τελικά πόσοι και ποιοι ενδιαφέρονται για τον Σύλλογο.

β) Η επιτροπή προχωρά στις διαδικασίες για την άμεση εκκαθάριση της ΠΑΕ και της ΚΑΕ. Αυτή μπορεί να στηριχθεί στην απόφαση του υπουργείου εμπορίου για τον Εργοτέλη (https://www.ekriti.gr/athlitika-ergotelis/panigyriki-dikaiosi-erasitehni-ergoteli-sto-thema-tis-ekkatharisis-tis-pae#sthash.VAGxCbc3.dpbs).

γ) Μόλις τελειώσει η εκκαθάριση όταν και θα είναι πια γνωστά και επίσημα τα χρέη που κληροδοτούνται στη Νέα ΠΑΕ η επιτροπή απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε επενδυτές για την δημιουργία της Νέας ΠΑΕ. Ο κάθε επενδυτής που θα παρουσιάζεται θα λαμβάνει ένα φάκελλο με όλα τα στοιχεία τα οποία και θα αξιολογεί. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία καθυστέρησης της απόφασης του.  Σε μια τέτοια ΔΗΜΟΣΙΑ και ΑΝΟΙΧΤΗ πρόσκληση με τα ποσά ξεκαθαρισμένα πιστεύω ακράδαντα ότι θα  υπάρξει ανταπόκριση γιατί το όνομα του Συλλόγου είναι τεράστιο.

Τέλος θέλω να κλείσω αυτό το σημείωμα με μια έκκληση στον νυν πρόεδρο του ερασιτέχνη. Κύριε Μισαηλίδη είστε φορέας  ενός τεράστιου ονόματος για την ιστορία του Πανιωνίου. Σε σας πέφτει  αυτή τη στιγμή το βάρος της αναδιοργάνωσης  του Συλλόγου. Πρέπει να φανείτε αντάξιος του ονόματος αυτού. Σε αυτή την αναδιοργάνωση δεν περισσεύει κανείς.  Δεν είναι συνεπώς ούτε ντροπή ούτε ένδειξη αδυναμίας να καλέσετε ΕΠΙΣΗΜΑ (μέσα από απόφαση του ΔΣ) τους πρώην αιρετούς προέδρους να σας βοηθήσουν σε αυτό τον σκοπό.

Β. Καράβολας

Η απελπισία είναι ναρκωτικό. Νανουρίζει και παρασύρει το μυαλό στην απάθεια.

Previous article

Ανακοίνωση του ερασιτέχνη Πανιωνίου για τα διαρκείας του ποδοσφαίρου

Next article
Login/Sign up