ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και τώρα τα play off και τα play out

0

Η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League 1 τελείωσε.

Δείτε ποιες ομάδες και με πόσους βαθμούς μπαίνουν στην μάχη των play off και play out. Οι ομάδες πλέον θα χωριστούν σε δύο γκρουπ, το ένα γκρουπ θα παίξει τα play off για να βγει ο πρωταθλητής και το άλλο γκρουπ θα παίξει τα play out για να δούμε ποια ομάδα θα υποβιβαστεί απευθείας και ποια ομάδα θα παίξει τους αγώνες μπαράζ με την δεύτερη της Super League 2.

Εκκρεμεί η υπόθεση της Ξάνθης για το αν αποφασιστεί να υποβιβαστεί. Αν υποβιβαστεί η Ξάνθη ο τελευταίος των play out θα παίξει αγώνες μπαράζ. 

Σε ότι αφορά στα play off, συμμετέχουν οι 6 πρώτες ομάδες (με εντός κι εκτός δοκιμασίες) σε ένα μίνι-πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών. Η ισοπαλία του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, δίνει στον Ολυμπιακό προβάδισμα 7 βαθμών, με τη βαθμολογία να διαμορφώνεται ως εξής:

Ολυμπιακός     66
ΠΑΟΚ         59
ΑΕΚ             51
Παναθηναϊκός     44
ΟΦΗ             34
Άρης          34

Στα play out η διαδικασία είναι πιο μικρή (με 7 αγωνιστικές) με τις ομάδες από την 7η έως και την 10η θέση να έχουν 4 εντός έδρας αγώνες και τις υπόλοιπες να έχουν 3 αναμετρήσεις στο σπίτι τους. Υπενθυμίζεται πως μετά το πέρας  της διαδικασίας ο τελευταίος της βαθμολογίας υποβιβάζεται στη δεύτερη κατηγορία, ενώ η 13η ομάδα δίνει αγώνες μπαράζ με το δεύτερο της Super League 2.  Οι ομάδες εισέρχονται στα play out με την εξής βαθμολογία:

Ατρόμητος             32
ΑΕΛ                 30
Ξάνθη             30
Αστέρας Τρίπολης   30
Λαμία             27
Βόλος             27
Παναιτωλικός    17
Πανιώνιος* 11

*Εκκίνησε το πρωτάθλημα με -6

Αυτός είναι ο Πανιώνιος που θέλουμε να βλέπουμε ΟΛΟΙ Πανιώνιος – ΑΕΚ 1-1

Previous article

Τα στιγμιότυπα του αγώνα Πανιώνιος – ΑΕΚ 1-1 (Vid)

Next article
Login/Sign up