ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Η απελπισία είναι ναρκωτικό. Νανουρίζει και παρασύρει το μυαλό στην απάθεια.

0

Το πρωτάθλημα της περιόδου 1979-80 ήταν το 21ο που διεξήχθη σε μορφή εθνικής κατηγορίας και το 1ο από καταβολής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα όπου για την ιστορία το κατέκτησε ο Ολυμπιακός ήταν και η ταφόπλακα του ρομαντισμού για πολλούς φιλάθλους. Φυσικά ήταν η ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν μερικοί το ποδόσφαιρο και τους ούγκανους φιλάθλους των ομάδων τους για να εξυπηρετήσουν δικά τους οφέλη.

Στο πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν 18 μέσα σε αυτές τις 18 ομάδες βρίσκονταν και ο Εθνικός, η Δόξα Δράμας, η Ρόδος, η Κόρινθος και η Παναχαϊκή που με τα χρόνια εξαφανίστηκαν από τον χάρτη και αν δεν εξαφανίστηκαν παραπαίουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Σε όλα αυτά τα χρόνια από το 1979 και σήμερα έχουν περάσει ομάδες «φούσκες» αλλά και ομάδες που κρατήθηκαν στις επαγγελματικές κατηγορίες, και ομάδες που εξαφανίστηκαν από τον χάρτη των επαγγελματικών κατηγοριών.

Ο ρομαντισμός του γηπέδου χρονιά με την χρονιά ξέφτισε ξεθώριασε και χρώμα πήρε το χρώμα του χρήματος και η «μόχλευση» ψήφων και πολιτικών παιχνιδιών δια μέσω ομάδων και προέδρων. Φυσικά όλοι αυτοί οι πρόεδροι έβαζαν τα χρήματα και προσδοκούσαν ιδία οφέλη για αυτούς και τις επιχειρήσεις τους.

Ας πάμε στο «παρασύνθημα» τώρα… Για αυτό που μας καίει. Ο Πανιώνιος από το 1979 και μετά, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ εκτός από την περίοδο Σταματελάτου και Τσακίρη δεν βρήκε έναν πρόεδρο που να μπορεί να τον έχει αυτοδύναμο και δυνατό, έτσι ώστε να μπορεί να αγοράζει και να πουλάει παίκτες όπου γουστάρει και όπου είναι το συμφέρον του.

Δυστυχώς ο Ιστορικός, ο δικός μας ρομαντικός Πανιώνιος χρησιμοποιήθηκε και ασέλγησαν πολλοί επάνω στο «σώμα» του Πανιωνίου χωρίς ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να δώσουν λόγο και φυσικά να πληρώσουν τουλάχιστον τα σπασμένα παρά μονάχα έφευγαν και φόρτωναν τον λογαριασμό στον επόμενο και ο επόμενος στον επόμενο, κάτι σαν ελληνική ταινία…

Όπως στην Ελλάδα εδώ και χρόνια ασελγούσαν τόσοι και τόσοι πολιτικοί και το πληρώσαμε και ακόμα το πληρώνουμε με τόσα μνημόνια όλοι οι Έλληνες, για τις προηγούμενες ασέλγειες που έγιναν στην οικονομία αυτής της χώρας έτσι είναι και ο Πανιώνιος ακριβώς στο ίδιο έργο θεατές.

Αυτή την στιγμή ο Πανιώνιος ζει ένα «μνημόνιο» ένα «μνημόνιο» που το πληρώνει εδώ και δύο χρόνια –και μάλλον θα το πληρώνει για πολύ-  με τον υποβιβασμό του στην Γ’ Εθνική μιας και δεν μπορεί να βρεθεί κάποιος να επενδύσει επάνω του. Γιατί?

Γιατί κύριοι ο Πανιώνιος μπορεί να έχει Ιστορία μπορεί να έχει ρομαντισμό στους οπαδούς του και στους φιλάθλους του ΑΛΛΑ δεν σκύβει πουθενά δεν θα σκύψει στον κάθε «στοιχημαντζή» που τον θέλει μόνο και μόνο για το δικό του προσωπικό χρηματικό όφελος. Εξάλλου το ζήσαμε αυτό σε άλλα αθλήματα του Πανιωνίου και δεν μπορούσαμε να πετάξουμε το «σαμάρι» από την ράχη μας δύο χρόνια.

Που θέλω να καταλήξω, ο Πανιώνιος αν δεν έρθει κάποιος με λεφτά που να ξέρει ότι θα πρέπει να ξεπληρώσει ένα χρέος 2.500.000€ και να βάλει άλλο 1.000.000€ δεν υπάρχει περίπτωση να σηκώσει κεφάλι ΠΟΤΕ. Εκτός αν του διαγραφούν τα χρέη και όλα ξεκινήσουν από την αρχή «Βλέπε ΑΕΚ».

Τότε μόνο ο Πανιώνιος θα μπορέσει να τραβήξει τον δρόμο προς την άνοδο και να μπορεί να σταθεί υγιείς στις επαγγελματικές κατηγορίες. Όλα τα άλλα που ακούω τα ακούω βερεσέ.

Άφήστε τις κριτικές και τα μνημόσυνα από τα social και ελάτε δίπλα στην ομάδα όσοι μπορείτε. Εξάλλου όλοι τον περσινό χειμώνα γκρινιάζατε γιατί λόγω covid δεν μπορείτε να βρεθείτε στο γήπεδο και να δείτε την ομάδα. Να λοιπόν ήρθε η ώρα τα γήπεδα άνοιξαν για τους εμβολιασμένους, το 10ευρω Κυριακή παρά Κυριακή πιστεύω να το έχετε για να το δώσετε και να έρθετε στο γήπεδο. Γιατί να μην είμαστε 1000 και 1500 άτομα μέσα στο γήπεδο? Και ας είναι και Γ’ Εθνική.

Εξάλλου άλλο να σε βλέπουν με κόσμο στο γήπεδο, διαιτητές, αντίπαλοι και άλλο να είμαστε 100 και να γινόμαστε ένα χωριό σαν αυτούς. Χωριό είμαστε ρεεεε αλλά Γαλατικό ξυπνάτε… Πανιώνιοι ΜΑΖΙ τώρα για τον Πανιώνιο.

Η ίδια η απελπισία, αν συνεχιστεί για πολύ καιρό, μπορεί να γίνει ένα είδος καταφυγίου όπου μπορεί κανείς να βολευτεί και να αισθάνεται άνετα.

Μη το κάνετε αυτό στον Πανιώνιο δεν το αξίζει ούτε η Ιστορία του ούτε το αίμα των προγόνων μας.

Τσακίρης Λάμπρος

Στην Γ’ Εθνική ο Πανιώνιος θα δηλωθεί από τον ερασιτέχνη

Previous article

Και τώρα τι;

Next article
Login/Sign up