ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η παρουσίαση του βιβλίου του Πέτρου Λινάρδου για την ζωή του Δημητρού Δάλλα (Vid)(Pics)

0

Παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα το βιβλίο του Πέτρου Λινάρδου για την ζωή του Δημητρού Δάλλα 

Στο πολιτιστικό κέντρο “Γαλαξίας” του δήμου Νέας Σμύρνης ο Πέτρος Λινάρδος διάλεξε να παρουσιάσει το βιβλίο του “ΔΗΜΗΤΡΟΣ ΔΑΛΛΑΣ – Ο πρωτομάστορας του Αθλητισμού της Μικράς Ασίας και της προσφυγικής Αναγέννησης του Πανιωνίου Γ.Σ. Σμύρνης”.

Ο επιφανέστερος των φιλαθλητικών ανδρών του Μικρασιατικού Ελληνισμού (Σμύρνη 1867 – Αθήνα 1929). Μέλος του Ορφέα Σμύρνης 1890. Γενικός έφορος και πρόεδρος του Πανιωνίου Γ. Σ. Σμύρνης. Δημιουργός του θεσμού των Σχολικών Αγώνων. Οδήγησε τους Πανιωνίους Αγώνες σε εκδήλωση πανελλήνιας εμβέλειας (εντός και εκτός συνόρων). Επί των ημερών του, το πρώτο ελληνικό Στάδιο (στη Σμύρνη) απέκτησε “σκεπαστή” κερκίδα. Ο Πανιώνιος είναι ο πρώτος σύλλογος της Ελλάδας που έπαιξε βόλεϊ επί προεδρίας του.
Εκ των εμπνευστών του θεσμού των Βαλκανικών Αγώνων Στίβου. Εισηγητής και θεμελιωτής του Στίβου Αθλητριών. Ως δημοσιογράφος και πρόεδρος του πρώτου Σωματείου Αθλητικογράφων (1927) δημιούργησε σε πολιτική εφημερίδα την πρώτη μόνιμη σελίδα αθλητικού περιεχομένου. Η όλη, επί σαράντα συναπτά έτη φιλαθλητική πορεία του πρέπει να συνεκτιμηθεί ως ουσιώδης και εθνική και κοινωνική προσφορά, με πρωτοβουλίες και επιτεύγματα πρωτοποριακά για την εποχή τους στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

Στην εκδήλωση βρέθηκε πολύ κόσμος που “αγκάλιασε” από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του το βιβλίο του Πέτρου Λινάρδου. Επίσης βρέθηκαν ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης κύριος Τζουλάκης, ο τ.Δήμαρχος Νέας Σμύρνης και επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κύριος Κουτελάκης, Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη κύριος Μισαηλίδης καθώς και ο γραμματέας κύριος Μιχαηλίδης ο πρόεδρος του Μύλωνα κύριος Σακελαρίδης αθλητές από τον Πανιώνιο όπως ο αρχηγός του Πανιώνιου στο μπάσκετ Βαγγέλης Σακελλαρίου. 

Για το βιβλίο μίλησαν: οι κ.κ Βαγγέλης Χατζατουριάν, πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού οργανισμού του Δήμου Ν. Σμύρνης, Άρης Μισαηλίδης, πρόεδρος του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ., Γιώργος Αρχοντάκης, πρόεδρος της Ενώσεως Σμυρναίων, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος ΠΣΑΤ και ο εκπαιδευτικός-συγγραφέας Θοδωρής Μπελίτσος. Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Ανδρέας Μπόμης.

Στο τέλος της παρουσίασης οι Πάνθηρες απένειμαν τιμητική πλακέτα στον κύριο Πέτρο Λινάρδο για την προσφορά του στον Πανιώνιο.

[foogallery id=”7793″]

Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων με Ξάνθη

Previous article

Επίσημο: Εισήγηση GREXIT από τον Χούμπελ στην FIFA

Next article
Login/Sign up