ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Γιώργος Μανωλάκος: Από τον Νεοπεντελικό στην Κ17 του Πανιωνίου

0

Γιώργος Μανωλάκος. Κρατήστε το όνομα. Ένα παιδί που δουλεύει από μικρή ηλικία, με καθημερινές προπονήσεις και δουλειά αρχικά στα χέρια της ακαδημίας Σαργκάνη και στη συνέχεια σε αυτά των ανθρώπων του Νεοπεντελικού κατάφερε να κάνει το μεγάλο άλμα και να πάρει μεταγραφή για την Κ17 του Πανιωνίου

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΤΣΑΝΚΟΣ

Ήταν 5 Αυγούστου όταν ο πατέρας του νεαρού τερματοφύλακα, θέλησε να ευχαριστήσει όλους αυτούς που βοήθησαν το παιδί του. Με ένα απλό, αλλά συνάμα συγκινητικό μήνυμα, έγραψε τα εξής:

Φίλοι γονείς και συμπαίκτες, καλημέρα!

Ο Γιώργος κι εγώ θέλουμε να σας αποχαιρετήσουμε, φορτισμένοι με πολύ συγκίνηση- με πολύ αγάπη- με πολύ εκτίμηση- με πολύ περηφάνια για όσα σημαντικά πετύχαμε, δουλεύοντας όλα αυτά τα χρόνια μαζί.

Είμαστε τυχεροί που για χρόνια βρεθήκαμε όλοι μαζί κάτω από την στέγη και την καθοδήγηση μιας υποδειγματικής Ακαδημίας!

Η Ακαδημία μας αποτελεί -το γνωρίζετε- ένα σπάνιο (για το μίζερο και γεμάτο παθογένειες περιβάλλον των ακαδημιών ποδοσφαίρου) υπόδειγμα Ακαδημίας, που καταφέρνει να συνδυάζει πολύ υψηλό επίπεδο ποδοσφαιρικής δουλειάς, υπεύθυνη φροντίδα και πρόνοια για την σωστή εκγύμναση των παιδιών μας, και αυτά ΜΑΖΊ με κλίμα εμπιστοσύνης που συναντάς στα πλαίσια μιας σωστής οικογένειας!

Ειλικρινά, αυτά που εμείς ζούμε μέσα στην Ακαδημία μας και γι’αυτό τα θεωρούμε απλά ή συνηθισμένα, είναι στοιχεία που σπανίζουν στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον της χώρας!

Μέσα σε αυτή την Ακαδημία, ο Γιώργος μαζί με τους φίλους-συμπαίκτες του, προπονήθηκε, κόπιασε, αγωνίστηκε, έμαθε, πέτυχαν μαζί σημαντικές διακρίσεις.

Ξέχωρα από την χαρά του ποδοσφαίρου, ξέχωρα από την σωστή εκμάθηση του ποδοσφαίρου, ξέχωρα από την πορεία της Ακαδημίας στα πρωταθλήματα της Κ14 και Κ16 Ακαδημίες ποδοσφαίρου Νεοπεντελικού που προκάλεσαν θετική έκπληξη μέχρι και θαυμασμό στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον της ΕΠΣΑ, ξέχωρα από την σπάνια ευκαιρία-δυνατότητα που του δόθηκε απο τους προπονητές του (εξαιρετικά σπάνια και ξεχωριστή νοοτροπία για τα ελληνικά δεδομένα!) να αγωνιστεί -μαζί και με άλλους συνομηλίκους συμπαίκτες του!-  από την ηλικία των 15 ετών στο αντρικό της ομάδας Νεοπεντελικός Α.Ο. είναι εξίσου σημαντικό ότι όλοι μαζί (γονείς και παιδιά) διαπαιδαγωγηθήκαμε σωστά μέσα σε αυτή την Ακαδημία!

Η Ακαδημία, όμως, δεν είναι απρόσωπη… ΕΊΝΑΙ ο καθρέφτης συγκεκριμένων ανθρώπων:

Πάνω και πρώτα απ’ όλους, λοιπόν, θέλουμε να ευχαριστήσουμε, να εκφράσουμε την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας, για τον Σάκη Κάτζο και τον Μάνο Χωριανόπουλο!

Πρόκειται για δύο ποδοσφαιρανθρώπους, προπονητές, γονείς, προσωπικότητες, στους οποίους οφείλεται αυτή η ξεχωριστή- εξαιρετική δουλειά σε όλα τα επίπεδα που γίνεται στην Ακαδημία!

[σίγουρα μερίδιο έχουν και οι άλλοι συνεργάτες τους, αλλά αναφέρομαι σε αυτούς που γνωρίσαμε-δουλέψαμε μαζί αυτά τα 4 χρόνια]

Αποχωρούμε γεμάτοι εκτίμηση, αγάπη και συγκίνηση για ένα επόμενο βήμα που κρίνουμε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να γίνει.

Ένα επόμενο βήμα, στο οποίο πιθανότατα ο Γιώργος δεν θα έφτανε στο σημείο να προσπαθήσει… αν δεν είχε περάσει αυτά τα 4 χρόνια στην Ακαδημία μας.

Οφείλω να επισημάνω πως ό,τι συζητήθηκε και ζητήθηκε- για ό,τι υπήρξε δέσμευση και υπόσχεση από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας μας με τον Σάκη, ο Σάκης τα πραγματοποίησε όλα όπως τα είχε πει όχι μόνο στον Γιώργο- αλλά σε ΟΛΑ τα παιδιά, στις συζητήσεις-επαφές που κάνουμε με τους υπόλοιπους της Ακαδημίας (επιτρέψτε μου να το θεωρώ κι αυτό…εξαιρετικά σπάνια και ξεχωριστή νοοτροπία- συμπεριφορά για τα ελληνικά δεδομένα!).

Σας ευχαριστούμε ΌΛΟΥΣ.

Ξεχωριστά, όμως, τον Μάνο και πάνω απ’όλους την…μορφή: τον Σάκη!”.

Λίγες ώρες αργότερα η διοίκηση του Νεοπεντελικού θέλησε να αποχαιρετήσει και αυτή τον Γιώργο Μανωλάκο με την παρακάτω ανακοίνωση:

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι ο Γιώργος Μανωλάκος μεταγράφεται στην ομάδα του Πανιωνίου!

Ο Γιώργος που μόλις σε ηλικία 15 ετών έχει προλάβει ήδη να υπερασπιστεί την εστία της ανδρικής μας ομάδας, έχει ήδη εκπλήξει με τις εμφανίσεις του και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα τον δούμε να αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο, εκπληρώνοντας με τον τρόπο αυτόν το όνειρο και σκοπό του σωματείου μας, να βλέπει δικά του παιδιά να αγωνίζονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία στον Γιώργο!

Ευχαριστούμε τους προπονητές Σάκη Κατζο, Μανώλη Χωριανόπουλο και Οδυσσέα Τζαβέλλα που προετοίμασαν τον Γιώργο τόσα χρόνια για το μεγάλο βήμα!

Ευχαριστούμε τον κ. Βασίλη Μανωλάκο για όσα εξαιρετικά είπε για την Ακαδημία και το σωματείο μας!

Κι εις ανώτερα!

Δ. Κάτζος: “Ο δικός μας Γιώργος Μανωλάκος θα φτάσει ψηλά και θα πετύχει τους στόχους του

 

Η Panionia-Idea μίλησε με τον άνθρωπο που βοήθησε όσο περισσότερο μπορούσε τον μικρό, αλλά τα επόμενα χρόνια σίγουρα μεγάλο, Γιώργο Μανωλάκο. Τον πρωτεργάτη της ακαδημίας του Πανιωνίου στα Βόρεια Προάστια και τεχνικό διευθυντή αλλά και προπονητή, Διονύση Κάτζο. Ή αλλιώς Σάκης (για τους φίλους) ο οποίος μας είπε πως για να πετύχει κάποιος ποδοσφαιριστής πρέπει να κατέχει το τρίπτυχο της επιτυχίας που είναι υπομονή, επιμονή και προπόνηση.

Αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

“Ο δρόμος για τον Γιώργο ήταν μακρύς και δύσκολος. Από μικρός ήθελε να γίνει τερματοφυλακας. Ένας ήρεμος, όπως εξελίσσεται άνθρωπος, σοβαρός, με παιδεία και πολύ συγκεκριμένους στόχους στην ζωή του!

Η ιστορία ξεκινάει από μικρή ηλικία όταν και τον έγραψαν στην Ακαδημια του ΔΑΣΚΑΛΟΥ, Νίκου Σαργκάνη, για προπονήσεις τερματοφυλάκων, και κάπου εκεί ξεκίνησε να προπονείται με την ομάδα του Αμαρουσίου!

Η απόδοση του διαρκώς αυξανόταν και η δουλειά που έκανε φαινόταν στους αγώνες, το παιδί ξεχώριζε για όλα τα παραπάνω στοιχεία!

Θέλοντας να ανέβει επίπεδο και πάντα σε συνεννόηση με τον κύριο Σαργκάνη, αποφάσισαν να έρθουν στην Κ13 στις ακαδημίες του ΠΓΣΣ στα Βόρεια. Δουλέψαμε πάρα πολύ, σε συνεργασία με τον κύριο Σαργκάνη, στη στοχευμένη εξέλιξη του ποδοσφαιριστή.

Να σημειώσω ο Γιώργος πραγματοποιούσε στην εβδομάδα 6 ή 7 προπονητικές μονάδες (προπονήσεις με την ομάδα, αγώνας, προπονήσεις στην ακαδημία Σαργκάνη). Και το καλοκαίρι συνεχίζαμε τη σκληρή δουλειά με ενδυνάμωση, coerver, αερόβια άσκηση και πάντα στον κύριο Σαργκάνη προπονήσεις τερματοφύλακα).

ΥΠΟΜΟΝΗ-ΕΠΙΜΟΝΗ-ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ!!! Το απόλυτο τρίπτυχο επιτυχίας! Η δουλειά αγαπητέ Μάριε, δεν σταματάει, το φωνάζω χρόνια.

Συνεχίζοντας για τον Γιώργο θα σας πω, πως παίζοντας Κ14-15-16 ΕΠΣΑ και έχοντας ήδη ξεκινήσει σαν Ακαδημία πλέον την άμεση συνεργασία με τον ΝΕΟΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΑΟ, εδώ και 3 χρόνια, βλέποντας την εξέλιξη και λειτουργώντας πάντα ομαδικά (διαρκής επικοινωνία με το παιδί, τους γονείς, τον κύριο Σαργκάνη, εννοείται με τους συνεργάτες μου Παπαθανασίου Χ., Χωριανόπουλο Ε. Και Τζαβέλλα Ο.), αποφασίσαμε να του δώσουμε την ευκαιρία στα 15,5 χρόνια του να παίξει στο ανδρικό τμήμα!

Εξαιρετικά ανταποκρίνεται ο Γιώργαρος και όλοι αισθανόμαστε περήφανοι για τον ποδοσφαιριστή μας! Το πρόβλημα της απόστασης των προπονήσεων, σε συνάρτηση με το διάβασμα της 2ας λυκείου, σίγουρα μας απασχόλησε όλους, όμως με το τρίπτυχο που ανέφερα παραπάνω και σωστή οργάνωση και κατανομή χρόνου όλα γίνονται!

Η πρόσκληση – πρόκληση ήρθε σε μια χρονική στιγμή για μένα σωστή καθώς θα κάνει αυτό ακριβώς που ήθελε και μάλιστα για την ομάδα που αγαπάει! Ευχομαι όλα τα παιδιά να μπορούν να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους και πιστεύω πως ο δικός μας, Γιώργος Μανωλάκος, θα φτασει πιο ψηλά και θα πετύχει τους στόχους του! Καλή επιτυχία στην ζωή του Γιώργου μας!”

Τον Δημήτρη Νταλακούρα ανακοίνωσε ο Πανιώνιος

Previous article

Το πρόγραμμα σε Άντρες και Γυναίκες στο Βόλεϊ του Πανιωνίου

Next article
Login/Sign up