ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιατρός στο Μπέργκαμο: “Φεύγουν οι υπερήλικες γιατί διαλέγουμε να σώσουμε τους πιο νέους” (Vid)

0

Ο Γιώργος Γιούργος είναι ΩΡΛ στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο που έχει υποστεί την μεγαλύτερη πληγή σε όλη την Β. Ιταλία.

Ο Έλληνας γιατρός περιγράφει την συγκλονιστική κατάσταση που επικρατεί με τους ασθενείς μέσα στο νοσοκομείο και πιο πολύ κάνει αίσθηση αυτό που λέει: “Επιλέγουμε σαν γιατροί το ποιος θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει ανάλογα την ηλικία του”

Διαβάστε την συγκλονιστική περιγραφή του γιατρού που βγήκε χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ στο δελτίο ειδήσεων με την Σία Κοσιώνη.

«Είναι πόλεμος. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και εμείς. Εδώ και εβδομάδες και η κατάσταση δυστυχώς δεν καλυτερεύει καθόλου αν και έχουμε οργανωθεί κάπως. Ο πόλεμος μαίνεται 24 ώρες το 24ωρο», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως είπε, οι γιατροί αναγκάζονται να αποφασίσουν για ποιον ασθενή θα δώσουν μάχη για να ζήσει και για ποιον όχι…

«Προσπαθούμε να σώσουμε όσους πιο πολλούς μπορούμε. Το σημερινό νούμερο των νεκρών θα ήταν πολλαπλάσιο αν δεν κάναμε όλα αυτά που κάνουμε. Εμείς εφαρμόζουμε πολεμική ιατρική, ιατρική μάχης, όπως γίνεται στη μάχη. Έρχονται οι αναισθησιολόγοι και αποφασίσουν αυτός μπορεί και αυτός δεν μπορεί. Είναι κατά κάποιο τρόπο ο επί γης θεός ο γιατρός

Προσπαθούμε να κρατήσουμε τους ασθενείς γύρω στα 60-65. Δεν μιλάμε για τους ασθενείς 85-90Φεύγουν οι υπερήλικες γιατί διαλέγουμε να σώσουμε τους πιο νέους. Χτυπάει τους πάντες. Έχουμε ασθενείς από 27-28 χρονών μέχρι 90 και βάλεΦεύγουν πιο εύκολα οι μεγάλοι γιατί αποφασίζουμε και ρίχνουμε όλες τις ενέργειες μας στους νέους και τους μεσήλικους αλλιώς θα έφευγαν κι αυτοί σας το υπογράφω. Η κατάσταση είναι δραματική εδώ.

Ασθενείς, όχι τόσο βαριά περιστατικά, που δεν μπορούμε εκείνη τη στιγμή να τους δώσουμε κάτι παραπάνω. Θα τους σώζαμε αλλά δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή. Όταν μιλάμε για τέτοια νούμερα δεν υπάρχει σύστημα υγείας που μπορεί να αντέξει.  Όταν πρέπει ο γιατρός να επιλέξει ποιον θα σώσει και ποιον θα αφήσει το σύστημα πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια του», εξήγησε ο Γιώργος Γιούργος.

Όπως είπε ο κ. Γιούργος, αρκετοί γιατροί κλαίνε όταν χάνουν τους ασθενείς τους, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που δεν δέχονται την μορφίνη που θέλουν να τους κάνουν οι γιατροί λίγο πριν πεθάνουν γιατί δεν δέχονται τον επικείμενο θάνατο τους.

Επίσης ο Γιατρός αναφέρθηκε στους Κινέζους ιατρούς όταν ήρθαν στο Μπέργκαμο και είδαν ακόμα λίγο κόσμο να κυκλοφορεί στους δρόμους. Οι Κινέζοι γιατροί στάθηκαν εκεί και τους είπαν ότι για να λυθεί το πρόβλημα τους πρέπει να γίνει πλήρεις απομόνωση του πληθυσμού από τους δρόμους και να μην κυκλοφορεί τίποτα.  

Λι: “Με κάλεσαν και αντί να πληρωθώ υπέγραψα συμβόλαιο τερματισμού”

Previous article

Μπαίνει “λουκέτο” σήμερα στην ΕΚΟ Basket League

Next article
Login/Sign up