Για την μετακίνηση οργανωμένων συζήτησαν

Με πρωτοβουλία του υφυπουργού αθλητισμού συναντήθηκαν σήμερα οι εκπρόσωποι της super league της ΔΕΑΒ της ΕΛΑΣ και των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Πανιώνιου, Παναθηναϊκού, και ΠΑΟΚ

Στη συνάντηση που είχαν σήμερα με πρωτοβουλία του υφυπουργού αθλητισμού κύριου Γιώργου Βασιλειάδη οι εκπρόσωποι της super league (Στράτος, Γκαγκάτσης), της ΔΕΑΒ, της ΕΛΑΣ και των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Πανιώνιου, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ συζητήθηκε το θέμα της κάρτας φιλάθλου και του αθλητικού νόμου.

Ταυτόχρονα όμως τέθηκε και το θέμα της οργανωμένης μετακίνησης των φιλάθλων κάτι το οποίο είχε απαγορευτεί επί Υφυπουργείας Σταύρου Κοντονή.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί με σφιχτό χρονοδιάγραμμα η συνεργασία, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο και τη δημιουργία του βέλτιστου νομικού πλαισίου.

Βεβαίως το πιο σημαντικό θέμα από αυτά που συζητήθηκαν ήταν αυτό της οργανωμένης μετακίνησης των φιλάθλων. Σύμφωνα με πηγές, άπαντες συμφώνησαν πως οι μεμονωμένες μετακινήσεις δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα και υπάρχει και σοβαρότερο θέμα όσον αφορά την αστυνόμευση. Ωστόσο η είδηση προέκυψε από την πλευρά του Υφυπουργού. Ο κύριος Βασιλειάδης είναι ανοιχτός στο συγκεκριμένο θέμα και θετικός! Μάλιστα μετέφερε στους εκπροσώπους της Λίγκας αλλά και των ομάδων πως εάν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και τα σωστά μέτρα ίσως ν’ ανάψει άμεσα το πράσινο φως για τις οργανωμένες μετακινήσεις!

Στην συνάντηση της Δευτέρας έδωσαν το παρών και οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για το κομμάτι της ασφάλειας από τις ΠΑΕ, ενώ ο  εκπρόσωπος του Πανιώνιου κλήθηκε με την λογική πως από τις υπόλοιπες ομάδες της Λίγκας ο σύλλογός του έχει τις πιο δυναμικές μετακινήσεις.

Όσον αφορά την κάρτα φιλάθλου; Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί από τις 31 Μαρτίου με τον Υφυπουργό να τονίζει πως δεν πρόκειται να υπάρξουν λάθη.

Πάνω σε αυτό το κομμάτι προσέθεσε προς στους εκπροσώπους των ομάδων πως ο ΑΜΚΑ θα συνδέεται και με τον αριθμό ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας για να δείχνει τυχόν παραβατικές συμπεριφορές ή οφειλές ενώ όταν του μετέφεραν ότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να δίνουν φίλαθλοι τυχαίους αριθμούς ΑΜΚΑ, ο Βασιλειάδης απάντησε πως θα υπάρχει ο μηχανισμός που θα πιάνει αμέσως τους συγκεκριμένους οπαδούς.

Μάλιστα φαίνεται πως έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία για την σύνδεση του ΑΜΚΑ με τους άλλους αριθμούς.