ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γεραπετρίτης: “Θα ανεξαρτητοποιηθεί η διαιτησία από την ΕΠΟ” (Vid)

0

Ο Υπουργός επικρατείας της κυβέρνησης σε εκπομπή της ΕΡΤ ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση της διαιτησίας από την ΕΠΟ.

Ο υπουργός Επικρατείας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ με την Όλγα Τρέμη χθες βράδυ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης της διαιτησίας από την ΕΠΟ, σε έναν ξεχωριστό φορέα όπου θα υπάγονται όλοι οι διαιτητές.

«Η κρίση αυτή δεν είναι μόνο αθλητική, αλλά και κρίσης αξιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται μια ριζική επανεκκίνηση που θα στηρίζεται σε ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο κανόνων. Θα έχουμε ένα συνυποσχετικό που θα υπογράψει ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ακόμα: «Το συνυποσχετικό θα καταλαμβάνει δυο πυλώνες. Πρώτον, της τεχνικής βοήθειας από την ΟΥΕΦΑ. Δεύτερον, η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να νομοθετήσει ό,τι είναι αναγκαίο, ακόμα και κυρώσεις που θα περιλαμβάνουν αποβολή των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε, για το θέμα του αυτοδιοίκητου, ότι «η ΕΠΟ θα πρέπει να εισαγάγει στο καταστατικό της τις αλλαγές που προτείνει η ΟΥΕΦΑ».

Για το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας, κι αναφορικά με δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΙ, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «εφόσον διαπιστωθεί η παράβαση, τότε θα αφαιρούνται 5-10 β. Σε συμμόρφωση με την απόφαση θα πρέπει εντός εύλογου χρόνου να αναιρείται η πολυϊδιοκτησία. Αν δεν γίνει αυτό, θα επιβάλλονται και πάλι κυρώσεις. Όχι σε κάθε παιχνίδι, αλλά για τη διαιώνιση της συγκεκριμένης παράβασης. Δεν πρόκειται για αφαίρεση βαθμών ανά παιχνίδι. Αν δεν υπάρχει συμμόρφωση, υπάρχει νέα ποινή. Είναι σαφές το πλαίσιο».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έκανε λόγο από την πλευρά του για παλινωδία στους χειρισμούς της κυβέρνησης: «Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ εδώ και τρία χρόνια έχουν μια εποπτεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι να υπάρχει προσήλωση στην εφαρμογή των νόμων, κάτι που δεν έχει υπάρξει, όπως φάνηκε και με την τροπολογία».

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκπομπή της Όλγας Τρέμη για το ποδόσφαιρο στην ΕΡΤ:

Απορρίφθηκε η έφεση του Πανιώνιου

Previous article

Δικαιοσύνη είναι η δίκαιη κατανομή της αδικίας.

Next article
Login/Sign up