ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Γ. Κουτελάκης: “Βγάλτε τώρα τις επιχορηγήσεις των συλλόγων αντί το φθινόπωρο τις έχουν ανάγκη”

0

Με επιστολή του με τον χαρακτηρισμό ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ προς τον Δήμαρχο πριν το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 29 Απριλίου ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δήμο Γ.ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ , ζήτησε να γίνει αποδεκτή η ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ των δύο (2)μεγάλων Αθλητικών Συλλόγων της πόλης μας ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ και ΜΙΛΩΝΑ με την οποία ζητούσαν από τον Δήμαρχο να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο την επίσπευση της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης τους από τον Δήμο.

Οι λόγοι που επικαλούνται ήταν καθόλα λογικοί και προφανείς μετά από τον ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ των εσόδων τους ίσως και μέχρι τέλους του χρόνου σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις του σε προπονητές, υπαλλήλους και των λειτουργικών παγίων εξόδων τους.

Ο Δήμαρχος απέρριψε το ΑΙΤΗΜΑ τους και την προτροπή του Γ.Κουτελάκη και κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου και μετέφερε στο μέλλον την εκπλήρωση του, επικαλούμενος την έλλειψη αιτήσεων και από τους άλλους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Γ.ΚΟΥΤΕΛΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

«Κύριε Δήμαρχε,
περιήλθε σε γνώση μας από τοπικά μέσα ενημέρωσης η ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ με την οποία απευθύνθηκαν σε εσάς προσωπικά οι δύο μεγάλοι Αθλητικοί Σύλλογοι της πόλης μας ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και ΜΙΛΩΝΑΣ, ζητώντας με έκδηλη αγωνία, την συνδρομή σας για να αποφασιστούν ΑΜΕΣΑ από το Δ.Σ κατόπιν εισήγησης σας οι ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Η κραυγή αγωνίας για την λειτουργική τους δραστηριότητα η οποία έχει περιέλθει αντικειμενικά σε μαρασμό με προφανή συνέπεια τον ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ των Εσόδων τους, σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους σε προπονητές, διοικητικό προσωπικό και τις ανελαστικές δαπάνες συντήρησης και παγίων εξόδων των εγκαταστάσεων τους, τους οδήγησε ακόμα; και στην διατύπωση πιθανότητας ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ λειτουργίας τους.Αρα είναι νομίζω αντιληπτή η οριακότητα των στιγμών που διανύουν.

Με βάση τα παραπάνω το ΑΙΤΗΜΑ τους όχι μόνο το θεωρούμε εύλογο αλλά και κανονικό αφού η συνήθης εποχή που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει για τις Επιχορηγήσεις των Συλλόγων της πόλης είναι αυτή που χρονικά διανύουμε και μόνο κατά εξαίρεση λαμβάνονται σχετικές αποφάσεις το Φθινόπωρο. Άρα οι Σύλλογοι με την επιστολή τους νομίζω ότι σας κρούουν ανοιχτές πόρτες.

Κατόπιν των παραπάνω σας ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΕΚΤΑΚΤΩΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 29 Απριλίου θέμα για τις Επιχορηγήσεις των Συλλόγων,προκειμένου να ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΝ ώστε να μπορούν να γίνουν σε 10-15 μέρες από την λήψη της απόφασης και οι εκταμιεύσεις. Δεν σας κρύβουμε ότι με έκπληξη είδαμε ότι στην Ημερήσια Διάταξη που μας έστειλε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για το ως άνω ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ.

Αυτό για μας σημαίνει ότι απορρίφθηκε το ΑΙΤΗΜΑ των Συλλόγων σε πρώτη φάση δηλαδή για ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. Άλλωστε σύμφωνα με πληροφορίες μας σας είναι ήδη γνωστή η ανάγκη των Συλλόγων και σας έχει μεταφερθεί πολύ πριν την επιστολή και προφορικό ΑΙΤΗΜΑ τους για την ανάγκη επίσπευση των φετινών επιχορηγήσεων τους. Θα ενθυμίστε ότι ανεξάρτητα της επιστολής τους, κατά την συζήτηση των περσινών επιχορηγήσεων που τις εισηγηθήκατε προς το τέλος του χρόνου(2019) ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2020.

Κύριε Δήμαρχε, δεν μας είναι καθόλου κατανοητή τόσο Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ σας ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ για το θέμα αυτό ,όσο και η μη ικανοποίηση του ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ των ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. Να σημειώσουμε άλλωστε ότι το ΑΙΤΗΜΑ τους αφορά ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ.

Η μη συζήτηση προς ικανοποίηση ενός εύλογου αιτήματος την ΤΕΤΑΡΤΗ 29/4/2019 στο Δημοτικό Συμβούλιο θα αποτελέσει κατά την γνώμη μας στοιχείο ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ εκ μέρους σας σε σχέση με την προσφορά των Συλλόγων αυτών στην με ποιότητα και εύρος διαχρονική συμβολή τους στην ανάπτυξη του Αθλητισμού στην πόλη μας.

Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ-ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα – 2612 ασθενείς – Κανένας νεκρός

Previous article

2α Μαϊού 1919 η απελευθέρωση της Σμύρνης του Πανιωνίου…

Next article
Login/Sign up