Έχασε από τα λάθη του ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος μπορεί να έχασε από την Κύμη αλλά ο λόγος που έχασε κανονικά ήταν από τα πολλά λάθη του σε όλη την διάρκεια του αγώνα 

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το πρώτο δεκάλεπτο και σε όλο το παιχνίδι ήταν στον πόντο με την ομάδα της Κύμης με μόνο μία μικρή χρονική περίοδο όπου ο Πανιώνιος ξέφυγε με 4 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν και να προηγηθούν με ένα καλάθι μπροστά. Έτσι βρήκε την Κύμη στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να είναι μπροστά με 2 πόντους και 17-19.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά και κατάφερε στα πρώτα λεπτά να πάρει μια διαφορά μέχρι και οκτώ πόντους, αλλά ένας Μακ Φάντεν της Κύμης πυροβολούσε απ’ έξω από την ρακέτα και κατάφερε μόνος του να φέρει στα ίσια το παιχνίδι στο τέλος του δεύτερου δεκάλεπτου. Κατάφερε και πέρασε μπροστά η Κύμη με δύο καλάθια διαφορά στο τέλος. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε την Κύμη μπροστά με 38-42.

Να σημειώσουμε ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος έκανε πολλά λάθη με συνδιασμό των πολλών ριμπάουντ της Κύμης έδειξε και την διαφορά που έκανε η Κύμη στο πρώτο ημίχρονο.

Στο πρώτο ημίχρονο πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Μακ Φάντερ με 16 πόντους και για τον Πανιώνιο ο Σακελαρίου με 13 πόντους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος δεν μπήκε καθόλου καλά και μάλιστα στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα έχανε με δέκα πόντους διαφορά. Χαρακτηριστικό ήταν η μεγάλη αστοχία εκτός ρακέτας και στα σουτ φάουλ όπου δεν μπορούσαν να πετύχουν καλάθια.

Τέσσερα λεπτά πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου ο Πανιώνιος με τον Νταλό όπου έκανε δύο τρίποντα συνεχόμενα κάλυψε την διαφορά των -10 σε +2 και έκανε το παιχνίδι πάλι σε ντέρμπι.

Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο 61-61 με φοβερή ανατροπή από τον Πανιώνιο να μηδενίζει τους δέκα πόντους που ήταν πίσω. 

Έτσι το παιχνίδι πήγε να παιχτεί στο τελευταίο δεκάλεπτο με έναν Πανιώνιο χωρίς κόσμο μέσα στο κλειστό της Αρτάκης όπου φάνηκε ότι του έλειπε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο αγώνας παιζόταν καλάθι-καλάθι και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα παιχτεί στα τελευταία δευτερόλεπτα της στρατηγικής του εκάστοτε προπονητή του αγώνα.

Στα 15 δευτερόλεπτα και ενώ το σκορ είναι 75-77 υπέρ της Κύμης ο Βαγγέλης Σακελαρίου βάζει τον Πανιώνιο μπροστά με ένα σουτ τρίποντο και κάνει το παιχνίδι 78-77. Αλλά στην προτελευταία επίθεσή της η Κύμη κάνει σουτ και βάζει το καλάθι αλλά παίρνει και το φάουλ. Έτσι με το φάουλ η Κύμη έκανε στα 5 δευτερόλεπτα πριν την λήξει το 78-80.

Στην τελευταία επίθεση του Πανιώνιου ο Βαγγέλης Σακελαρίου παίρνει το φάουλ από την Κύμη τριών πόντων και ισοφαρίζει το παιχνίδι σε 80-80 αφού πέτυχε τις δύο πρώτες βολές αλλά έχασε την τελευταία βολή για να βάλει μπροστά τον Πανιώνιο. 

Στο τελευταίο δευτερόλεπτο η Κύμη δεν κατάφερε να κάνει τίποτα και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Η παράταση του αγώνα δεν είχε και καμία διαφορά από τον κανονικό αγώνα και οι δύο ομάδες ήταν στον πόντο αλλά στο τελευταίο λεπτό και είκοσι δευτερόλεπτα της παράτασης ένα τρίποντο του Τσούκουβιτς έκανε το σκορ 88-84 για τον Πανιώνιο. Στα τελευταία δευτερόλεπτα όμως η Κύμη κατάφερε και έκανε το 91-92 και πήρε το ροζ χαρτί του αγώνα και την πρώτη της νίκη στην basket league.