ΜΠΑΣΚΕΤ

«Έφυγε» στα 77 του χρόνια ο μύθος του μπάσκετ Ντούσαν Ιβκοβιτς

0

Ο χώρος του αθλητισμού θρηνεί την απώλεια του θρύλου του ευρωπαϊκού μπάσκετ Ντούσαν Ίβκοβιτς

Ο χώρος του αθλητισμού θρηνεί την απώλεια του θρύλου του ευρωπαϊκού μπάσκετ Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους προπονητές στην ιστορία και άρρηκτα συνδεδεμένος και με τον ελληνικό μπάσκετ πέθανε σε ηλικία 77 ετών. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πέρασε από τον πάγκο του Πανιωνίου την χρυσή εποχή του Ιστορικού και άφησε αναλείωτα τα σημάδια του στην ομάδα.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε η σερβική ομοσπονδία καλαθοσφαίρησης, με ανάρτησή της στο Twitter.

Ο Ντούσαν «Ντούντα» Ίβκοβιτς (σερβικά λατινικά: Dušan “Duda” Ivković, κυριλλικά: Душан “Дуда” Ивковић, Βελιγράδι, 29 Οκτωβρίου 1943) ήταν Σέρβος επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής και προπονητής.

Το 2008, οπότε και ανακοινώθηκε από τη FIBA Europe ο τιμητικός κατάλογος με τις 50 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη προσφορά στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Euroleague), ο Ίβκοβιτς συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στους 10 μεγαλύτερους προπονητές στην ιστορία του θεσμού. Το 2017 εισήχθη στο Hall of Fame της Διεθνoύς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και τιμήθηκε με το βραβείο «Θρύλος της Ευρωλίγκα», από την Ευρωλίγκα ανδρών.

Αποτελώντας το μοναδικό προπονητή στην ιστορία που έχει κατακτήσει και τους τέσσερις σημαντικότερους ευρωπαϊκούς τίτλους, αποτελεί εξέχουσα προσωπικότητα ανάμεσα στους συναδέλφους του.

Ανακοίνωση του ερασιτέχνη Πανιωνίου για τα διαρκείας του ποδοσφαίρου

Previous article

Η κλήρωση του πρωταθλήματος Πόλο της Α1 σε άντρες και γυναίκες

Next article
Login/Sign up