ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρση μέτρων στον τουρισμό – Η Ελλάδα υποδέχεται τουρίστες από 29 χώρες

0

Μετά από σχεδόν 2 μήνες μηδενικής αεροπορικής κίνησης η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά τουρίστες.

Η αρχή θα γίνει από τις 15 Ιουνίου με την απελευθέρωση των αεροπορικών μετακινήσεων για τους πολίτες 29 χωρών. Οι επισκέπτες από τα κράτη αυτά θα μπορούν να έρχονται στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, δίχως να μπαίνουν σε καραντίνα και αφού περάσουν από δειγματοληπτικό έλεγχο.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι αποφάσεις για την κατάρτιση της λίστας αυτών των 29 χωρών ελήφθησαν με αυστηρά υγειονομικά κριτήρια. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σε ότι αφορά και με τις υπόλοιπες χώρες για τις οποίες θα επιτραπεί η αεροπορική σύνδεση από την 1η Ιουλίου με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της πανελλήνια ομοσπονδίας ξενοδόχων εκκρεμεί να διευκρινιστεί πως θα γίνει η διαχείριση ύποπτων περιστατικών όταν ανοίξουν ξανά τα εποχικά καταλύματα.

Ο υπουργός τουρισμού της Γερμανίας Τόμας Μπαραϊς μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα έχει τουριστική κίνηση το καλοκαίρι.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του υπουργείου τουρισμού αναφορικά με τις 29 χώρες με τις οποίες απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από τις 15 Ιουνίου, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μαϊο έκανε μια αυστηρή ανάρτηση στο Facebook προειδοποιώντας τις ευρωπαϊκές χώρες να μην αποκλείσουν Ιταλούς τουρίστες.

Μεταξύ των πρώτων 29 χωρών που θα μπορούν να στέλνουν τουρίστες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου είναι και η Δανία, ωστόσο ο υπουργός εξωτερικών της χώρας κάλεσε τους πολίτες να μην κάνουν ταξίδια που δεν είναι απαραίτητα έως το τέλος του καλοκαιριού.

Αντίστοιχες συστάσεις έχει κάνει προς τους πολίτες της και η Νορβηγία η οποία επίσης είναι στη λίστα των 29 χωρών. Σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών της χώρας οι Νορβηγοί πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό έως τις 20 Αυγούστου.

Πάντως από την 1η Ιουλίου θα υπάρχει ολική απελευθέρωση των τουριστών προς την Ελλάδα από τις 29 χώρες και άλλες που θα προστεθούν στην λίστα του υπουργείου εξωτερικών.

 

Ο Τάσος Παπαναστασίου προπονητής στην γυναικεία ομάδα Πόλο του Πανιωνίου

Previous article

6 Ιουνίου ξεκινούν οι αγώνες στα ομαδικά αθλήματα χωρίς θεατές

Next article
Login/Sign up