Απίστευτα πράγματα γίνονται

Εισιτήρια και στο «περίπτερο» του Ερασιτέχνη
5 Μαΐου 2017
Ανακοίνωση Πανθήρων για το μπάσκετ
5 Μαΐου 2017

Την διοίκηση και τα μάτια μας…

Δεν πάνε παρά μόνο λίγες ημέρες που διαβάσαμε ένα εξαιρετικό κείμενο του Θοδωρή Βασίλη στο gazzetta.gr και αφορούσε φυσικά στα όσα έχει κάνει αυτή η διοίκηση προκειμένου να μπορέσει η ομάδα μας να σταθεί και πάλι στα δικά της πόδια και να μην έχει ανάγκη κανέναν.

Μια διοίκηση που δεν υποσχέθηκε ποτέ «μεγαλεία και λούσα», αλλά από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, ακούγαμε, ειδικά από το στόμα του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Νίκου Ζαμάνη, ότι στόχος θα είναι η «σωστή διαχείριση».

Πράγματι αυτό γίνεται και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι γίνεται και σε υπερθετικό βαθμό. Μάλιστα αυτή η διοίκηση έχει καταφέρει να καθαρίσει υποθέσεις που όχι μόνο δεν της… ανήκουν, αλλά θα έπρεπε να είναι ήδη καθαρές από τις εποχές της ευμάρειας ή να έχουν διευθετηθεί σίγουρα από τις προηγούμενες διοικήσεις.

Δεν είναι δυνατόν να βαρύνουν ακόμα την ομάδα, υποθέσεις με οφειλόμενα παικτών που έχουν αποχωρήσει από το σύλλογο εδώ και πέντε, έξι ακόμα και εφτά χρόνια πριν. Είναι απίστευτος ο αριθμός των παικτών, αλλά και διάφορων μανατζαραίων που ενώ θα έπρεπε να διεκδικήσουν τα χρήματά τους από προηγούμενες διοικήσεις, δεν το έκαναν, ή τουλάχιστον αν το έκαναν δεν το έπραξαν με σοβαρούς τρόπους και έρχονται τώρα, που είδαν να μπαίνει μια σειρά στην ομάδα, να διεκδικήσουν διάφορα.

Δεν είναι δυνατόν να πρέπει καθημερινά, Ζαμάνης και Δάρας, να ζουν με την αγωνία τι άλλο θα τους «ξημερώσει» και ποιος… απίθανος θα εγείρει απαιτήσεις γιατί την «εποχή Βεντούρη» ή την «εποχή Τσάβαλου», ή ακόμα χειρότερα την «εποχή Τσακίρη», κάποιος, κάπου κάποτε του είχε υποσχεθεί ή του είχε υπογράψει ένα χαρτί βάσει του οποίου θα έπρεπε να πάρει κάποια χρήματα. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ σε τέτοιο βαθμό που να αναρωτιέται κανείς: «Μα είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά;». «Είναι δυνατόν να μην έχουν πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις τους και οι ΤΡΕΙΣ προηγούμενες διοικήσεις;» «Και καλά από Βεντούρη και Τσάβαλο να υπάρχουν οφειλές, αλλά να υπάρχουν και ακόμα παλαιότερες;»

Κι όμως είναι. Και για εμάς, είναι ευλογία αυτή τη στιγμή να υπάρχει μια διοίκηση, ΠΑΝΙΩΝΙΑ, η οποία νυχθημερόν προσπαθεί για να τα φέρει βόλτα. Μια διοίκηση που κάνει τα πάντα για την ομάδα και ανταμείβεται με… 900 και 1000 εισιτήρια κατά μέσο όρο.

Μια διοίκηση που όχι μόνο κρατάει την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία, αλλά που μας έκανε φέτος να ονειρευτούμε αυτό που φάνταζε ως… απατηλό. Μια διοίκηση που θα συνεχίσει να προσφέρει, μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός της.

Αυτή λοιπόν τη διοίκηση, δεν πρέπει ούτε να την κατακρίνουμε, αλλά ούτε και να την πιέζουμε. Αν εμείς θέλουμε μια φορά μεγαλεία και τίτλους, να είστε σίγουροι ότι αυτοί θέλουν δέκα.

Και για να κλείσουμε το θέμα. Εχετε σκεφτεί την περίπτωση όπου Ζαμάνης και Δάρας κουραστούν κυρίως ψυχολογικά και πουν τέρμα; Τι γίνεται μετά; Γ’ Εθνική; Εκεί θέλουμε να καταντήσουμε; Αυτά που κοροϊδεύουμε να λουστούμε;

Γι αυτό λοιπόν πρέπει να συνεχίσουμε όλοι να φροντίζουμε ώστε να στηρίξουμε την προσπάθεια και όχι να ασκούμε με την πρώτη ευκαιρία κριτική.

Κοινώς… Τη διοίκηση και τα μάτια μας.

Δημητρός Σγούρος

 

Οπαδός του Πανιωνίου