ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως 06:00 το πρωϊ

0

Απαγόρευση των μετακινήσεων σε όλη τη χώρα από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 6:00 το πρωί

Aπό την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως και τις 06:00 για όλη την επικράτεια.

Δεν καταργούνται τα SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13033 τις ώρες της απαγόρευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, επιτρέπονται οι μετακινήσεις αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας και μικρή βόλτα κατοικίδιου ζώου σε απόσταση κοντινή από την κατοικία.

Σε ό,τι αφορά στην ατομική άθληση, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι αυτή δεν αφορά στην άθληση, προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών, ενώ επανέλαβε πως το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

Δεν καταργούνται τα SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13033 τις ώρες της απαγόρευσης. Για λόγους υγείας οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα με τον αριθμό 1 και για τη βόλτα κατοικιδίου με τον κωδικό 6, ενώ οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τις σχετικές βεβαιώσεις του εργοδότη.

Παράλληλα, συνέστησε την αύξηση της τηλεργασίας τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα σημειώνοντας ότι κάθε οργανισμός υποχρεούται να λειτουργεί με το άκρως απαραίτητο προσωπικό και να διαθέτει ανά πάσα ώρα και στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Τέστ Covid-19 πέρασαν ποδοσφαιριστές και προσωπικό του Πανιωνίου

Previous article

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις από την Παρασκευή μετά τις 21:00

Next article
Login/Sign up